HID xenony

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Aifell » 18.04.2008 17:58

@ Fiko: A nebo pro ostatní a to poznám kde jak silně mi to svíti to jen podle toho grafu a nebo někde se to dá zjistit? Pro mě bylo nej že to svítí lépe než ta předváděčka se kterou jsem jezdil a také to že mi v autosalonu garantovali, že světla vydrží daleko více než normální žárovky. Už jsem psal předtím jak jsem kupoval na minulého mazlíka (golf III stále ho mám) a žárovky bouchali než jsem trefil značku (asi se přehřívali ve světlech).Zkusím ještě nafotit jak svítí nový mazlík v noci a pošlu ... :kia:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 18.04.2008 18:02

@ aifell
pokud se potkáme na srazu tak ti ty tvoje xenony rozmlá...
... :-D neboj, to byl vtip. Tak si je prohlídnu, okouknu jak to svítí, počkám pár týdnů zda s tím nemáš nějaký technický problém a pak nad nima budu silně uvažovat. Když já řeknu že nad něčím silně uvažuji, tak to znamená že už jsem si to téměř koupil. Teď záleží jen na tobě jak s tím budeš spokojen a pak uvidím. Ať ti to jezdí.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Aifell » 18.04.2008 18:20

Pro Beryho: Uffff to jsem se lekl :shifty: bojím bojím, ale snad bych svého mazlíka ubránil při mých 197 cm :-)

Také mám strach, aby to nedělalo neplechu, ale jak jsem psal prodejce mi dal 2 roky záruku i na práci a říkal že světlo se hřeje pouze 10% oproti normálním světlům, hned jsem se ptal, jestli to nebude bouchat a oslňovat, ale i to mě ujistili, že si to tam dává každý pátý zájemce a spokojenost. Má je tam i majitel a tvrdil, že ani s oslněním ostatních nevidí problém, že na něj nikdo nebliká ... na mě zatím také ne! Jak jsem se dočetl je ale potřeba aby světla nebyla znečištěná, aby paprsek světel neovlivnil bordel na světlech. To ale u mě také nehrozí, protože já mazlíka každý den leštím :-)

Jen právě přemýšlím nad přídavnými světly na denní svícení, abych šetřil xenony. Jestli jsem to dobře pochopil tak světla v 1 poloze jak tam je napsáno na páčkách OFF jsou právě na denní svícení, světla svítí a palubní přístroje jsou vypnuté a tam by snad nebylo tak těžké napojit ty přídavná světla na denní svícení, aby potkávací nesvítila. Jen bych byl rád kdyby toto dělal servis Kia. Nerad bych do toho hrabal sám. Dokonce už tyto přídavná světla na denní svícení jsou i homologovaná.

Má je tam už někdo?????
Obrázek

Obrázek

Obrázek
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Martin » 19.04.2008 10:14

S xenonama už jezdí víc cee´dů v Praze a okolí vím určitě o 3 a v Brněnském kraji je jeden stříbrný. Tak nevím proč já bych do nich nešel. Ještě jsem ho nepotkal v noci proti sobě, ale na srazu to okouknu a uvidím jak moc oslňuje.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 19.04.2008 10:35

@ aifell:

Mas to pekne, este vymenit parkovacky za biele ;)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Aifell » 19.04.2008 10:35

@ Martin: Ahoj, mě jde spíše o toto jestli o někom nevíš kdo to na ceedáčkovi má?

Jen právě přemýšlím nad přídavnými světly na denní svícení, abych šetřil xenony. Jestli jsem to dobře pochopil tak světla v 1 poloze jak tam je napsáno na páčkách ke světlům OFF jsou právě na denní svícení (světla svítí a palubní přístroje jsou vypnuté) Tak tam by snad nebylo tak těžké napojit ty přídavná světla na denní svícení, aby potkávací nesvítila. Jen bych byl rád kdyby toto dělal servis Kia. Nerad bych do toho hrabal sám. Dokonce už tyto přídavná světla na denní svícení jsou i homologovaná.

Má je tam už někdo?????

@ Fiko: No já právě myslím že takto ty parkovačky více vyniknou, když jsou žluté vedle modrých xenonů, když bych vyměnil parkovačky za bílé mám strach že by pak více zanikly nemyslíš?? Takto to mám i na III golfu ale tam mám jen modré žárovky H1 a žluté normální parkovačky
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 19.04.2008 16:20

parkovačky určitě bílé.

a světla na denní svícení bych si nedával. xenon ti vydrží mnohem déle než halogen takže se nemusíš bát že ti za rok praskne. dále ty přídavné hyzdí auto a taky nejdou zadarmo... 2000-3000kč. a to je 4x po páru Osramů NB takže tohle neřeším.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Aifell » 19.04.2008 17:28

@ Tony: částečně máš pravdu ... ale já viděl i pěkné přídavné světla ... diodové něco jako má audi v názaznících a přídavné, proto se ptám jestli to tu někdo nemá? Nejdřív bych juknul :-)

A jinak včera jsem zkoušel xenony za tmy a dal je z polohy 1 i do polohy 0 a také nikdo nebliknul, ale popravdě myslel jsem že budou svítit dál! Co jsem měl na golfu H1 od Osramu tak bych řekl že svítili dál a i lidi blikali :-) ale teď u těchto světel bych řekl že sice nesvítí dál (můj pocit) ale světlo je kvalitnější a ostřejší a bílá čára u krajnice je bělejší a vše do modra :-) a co teprve sníh až bude :-D Ale čekal jsem to lepší myslím do dálky! Potřeboval bych vyzkoušet jak svítí normální ceed :-) Ale to hlavní asi bude ta životnost, nebo aspoň doufám ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Martin » 19.04.2008 18:18

@ aifell

Ty xenony má Milan z Brna, ten je tady registrován pod nickem, který si zrovna nepamatuji.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 19.04.2008 22:03

Tak ten z Brna s xenonema není ani Martin ani Milan ale moje maličkost :evil: Jinak s xenonama najeto 11.000 km a naprostá spokojenost. Ťuk Ťuk zatím žádnej problém s pomáhat a chránit jak hezky vystihl Vladislav. Můžu jen doporučit. Skoro denně jezdím v noci a za celou dobu se mi NESTALO že by mně někdo problikl. Ono je to fakt hodně o seřízení světel. A ten komfort a viditelnost se nedá srovnávat!!! Jo mimochodem mám taky teplotu 6000k.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Aifell » 19.04.2008 22:05

@ Michal máš ICQ??
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.04.2008 02:08

Michal píše:Tak ten z Brna s xenonema není ani Martin ani Milan ale moje maličkost :evil:

No jo no překlep Michale... :help: :help: Ale aspon auto jsem označil dobře... :wink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod host.a » 18.05.2008 15:48

Problem s xenony jsem resil jeste u felicie. Jelikoz jsem mel kratce pred STK, tak jsem se byl informovat co oni na to. Informace byla strucna - na STK s halogeny, pak predelat. Byla prede mnou zimni dovolena, puvodni halogen uz nic moc, tak jsem zakoupil nove, udajne s 80% svitivosti navic za necelych 500Kc (dve zarovky). Dal jsem je do auta a zajel na serizeni do STK, kde svetlomety seridili. Technik byl prekvapen nad intenzitou techto halogenu, ze u skodovek neco takoveho jeste nevidel. Tak me privedl na myslenku, udelat si "denni" sviceni. Po dovolene jsem to uskutecnil. Svetla jsem pomoci rele zapojil do serie. Ve dne tyto halogeny svitili jasneji nez kterekoli skodovky stejneho rocniku, a vecer, kdyz uz jsem potreboval videt, jsem rele vypnul. Uvazuji, ze bych to udelel i na mem novem RIU.
host.a Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Jakub » 21.05.2008 07:22

Michal píše:Nejvíc mně točí ty rádoby XENONY za který jste si naúčtovali luxusních 25.000,- , pořád tvrdíte že je to legální přitom všichni víme že to na provoz po našich komunikacích schváleno není!!! a když mně po pěti měsících přestal jeden svítit tak jsem musel čekat 18 DNÍ na novou sadu, tomu říkám přístup. Ještě že to bylo světlo dálkový jinak by bylo auto nepojízdný a na náhradní jak mi u vás bylo řečeno nemám nárok.

Jestli byl obyčejný xenon v dálkovým, tak se nedivím že vyhořel. Oni totiž výbojky nejsou uzpůsobené na časté zapínání (při přepínání na dálkové) a tak jdou rychle do kytek. Pokud jsou originál xenony i pro dálková světla, tak vždy jako bixenony - výbojka svítí stále, jen se přepíná clonka před ní.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod snike » 21.05.2008 10:01

Michal píše:..........a když mně po pěti měsících přestal jeden svítit tak jsem musel čekat 18 DNÍ na novou sadu, tomu říkám přístup. Ještě že to bylo světlo dálkový jinak by bylo auto nepojízdný a na náhradní jak mi u vás bylo řečeno nemám nárok..............

Ty máš xenony i v dálkových světlech :?::?::?: V tom případě máš v autě dvě sady HID xenonů, jednu v potkávačkách a jednu v dálkových :?: Většinou se xenony dávají jen za potkávací a v dálkových se nechávají původní H3.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion