Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod titanus » 14.04.2011 11:00

@iNG pADRe
k tempomatu: vela ludi pisalo ze tempomat sa pri nastartovani auta da zapnut iba vtedy ked aspon raz zabrzdis...zeby bezpecnostna poistka?? skus vyskusat...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 14.04.2011 12:16

U Sportage jde zapínat tempomat naprosto bez problémů..Nemusí se brzdi a podobně..Využívám ho hodně na úsecích s omezenou rychlostí nemohu si tuto funkci vynachválit..Na jeho použití doporučuji si přečíst manuál..
Tady je jen malá čast..
Výstřižeknnn.PNG

Jinak s autem jsem maximálně spokojený...Plní přesně to co jsem od něj očekával..Chyba se najde i v mnohem dražším autě..Před koupí auta si je třeba udělat dlouhou zkušební jízdu a pak člověk ví co od něj může očekávat..Zatím Kia Sportage u mě za 1 :thu:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod iNG pADRe » 14.04.2011 14:22

2 mir.jar nerob zo mna retardovaneho, este som si pri asi piatom pokuse zasvietil v kabine, ze ci naozaj nemackam zle, ale nie... mackal som spravne a z nejakeho dovodu mi ho nechcelo zapnut... kym som presiel blizsie k ZM to bola tak polhodka, ked som to skusal a na prvy pokus mi ho potom zaplo... :?

2 titanus: ja som toto este nepocul a je pravda, ze som brzdil aj pred aj potom a neslo ho zapnut...

2 vladislav: dik, mam ten manual prestudovany... ja som to spomenul ako kuriozitu z dlhsej cesty... a tymto som chcel aj zistit, ci sa niekto nestretol s podobnym problemikom... ako zavaznu chybu auta to neberiem, tempomat vyuzivam sice casto, ale nerobi mi problem "krcit" chodidlo na pedali :)
Kia Sportage 1,7 CRDi, EX + extra: 18" origo kolá Kia + Navigácia Kia + Cúvacia kamerka + Zadné svetlá US style
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 14.04.2011 14:34

Mě se tohle ještě nestalo..Možná chtělo použít ..reset... ;) Zastavit vypnout motor a znovu nastartovat..Co jsem dřive četl o problémech na Ceedech tak na Sportagi zatím tempomat pracuje aspon u mě bez problémů.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod iNG pADRe » 14.04.2011 14:43

vladislav, bol som na dialnici, prsalo, bola tma, neskoro v noci a v takom prostredi riskovat zastavovanie na krajnici a restart motora je myslim dost samovrazedne pre milovnikov adrenalinu... ja som nato cas nemal a asi by som ani radsej nechcel mat :) radsej si privodim krc do nohy na pedaly :D
Kia Sportage 1,7 CRDi, EX + extra: 18" origo kolá Kia + Navigácia Kia + Cúvacia kamerka + Zadné svetlá US style
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 14.04.2011 17:44

iNG pADRe píše:2 mir.jar nerob zo mna retardovaneho, este som si pri asi piatom pokuse zasvietil v kabine, ze ci naozaj nemackam zle, ale nie... mackal som spravne a z nejakeho dovodu mi ho nechcelo zapnut... kym som presiel blizsie k ZM to bola tak polhodka, ked som to skusal a na prvy pokus mi ho potom zaplo... :?
...

To by som si nedovolil ;) :drink:
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod iNG pADRe » 14.04.2011 19:32

mir.jar jasne, zabudol som tam dat smajlika, myslel som to samozrejme so zartovnym podtonom, nie vazne :D :drink:
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod cvrcek » 15.04.2011 00:25

Kolegové,
opravdu mi nechtěl tempomat zapnout (nahoru, dolu, držení, cancel atd), ale až jsem Sportovečku provětral na dálnici tak zapnul. A věřte, že manuál a obsluhu znám....
Prostě počítač čekal co předvedu :-) A od té doby funguje na 1*....
Zkušenosti po pár km (užíval jsem si doteď Magentis s podobnými vychytávkami jako Sportovačka):

Trošku hranatější a myslím, že obyčejnější plasty uvnitř a občas i hrany vně auta - podběhy (prostě SUV), tak krásné SUV mohlo být možná v některých detailech ještě krásnější,
pomalejší akcelerace mezi 4-6rychlostí (třeba se rozjede, pokud ne, chip to jistí),
zvuky (průvanové) z předního skla při vyšších dálničních rychlostech (už jsem to u Magentisu bohužel zažil),
vyšší spotřeba proti tabulkám (ale to neřeším mám přece SUV),
automat světla, automat stěrače, oznamování tepoty pod °5 OK,
dosvicování na cestu a svícení k autu OK,
nesedí mi pravý horní roh kapoty motoru (u skla) proti blatníku (0,5cm) (tak to na servisu nechám odstranit),
super je velký prostor pro (blbosti) u plnohodnotné rezervy, nakonec je zavazadlový prostor veliký
a moc chválím sklopná zrcátka (jen mohly být sklopá na klíček).
Ještě připomínka k dálovým světlům (mám potkávací xenony) - díky Vladislave za tip, ale pokusím se najít jasnější, protože mám asi lepší barvocit a nezdají se mi stejné NightBreaker s xenony (třeba pohledám vhodnější, třeba SUP WHITE), ale vyzkouším uvidím.

To jsou blbosti říkáte a já to říkám taky... jsem totiž v souhrnu moc spokojený s provedením a pohodlnou jízdou ve Sportovečce.
Sportage QLE 2,0 CRDi, manual, 4x4 GT LINE 136KW (2016), červená metalíza.
cvrcek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vladislav » 15.04.2011 06:10

Ahoj Cvrcku.
NightBreaker s xenony nemají stejnou barvu..Jsou žlutější...Je to znát..Ale zase myslím,že mají nejdelší dosvit z normálních žárovek..Když zkusíš jiné bude jen rád ..Aspon budu příště vědět do kterých mám jít.. ;) Jinak ty xenony jsou super..Jsem rád,že jsem poslechnul Snika a objednal si je. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mir.jar » 15.04.2011 07:22

cvrcek, co sa tyka toho akcelerovania medzi 4 a 6 stupnom.
Tak urcite ti to teraz niekedy mierne ozije, mne to myslim po par stovkach km.
Ale aj tak ako pri dvojke a trojke ta do sedadla uz neopre. Skus, ale obiehat pri 90km/h a zaradenej 6tke. Ono to je aj tak celkom svizne, ja som vobec nepodradzoval. Ak som potreboval ozaj velmi rychlo obehnut, tak som dal tu 5tku.
Na dialnici mi to tiez celkom dobre zrychli.
Urcite necakaj od neho to co od sedana s podobnym vykonom, ale podla mna to vie zrychlit tiez dobre. Ja porovnavam s passatom 1.9TDi(74kW) a rozdiel je velky. K lepsiemu.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod MinQ » 15.04.2011 08:53

[quote="iNG pADRe"]Dobre, takze moje postrehy z jazdy... vcera som totiz necakane musel ist trasu NR - ZM - BB - ZV a s5 v nocnych hodinach... mimochodom stretol som pri ZM o cca. 22:00hod. ciernu sportage EX, priznajte sa, kto to bol z fora? :)

:drink: SVET JE FAKT MALY :yes:
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod spido11 » 15.04.2011 10:35

tak k tomu tempomatu.
mne sa to tiež raz stalo :
zapol som tempomat, kontrolka pekne zasvietila, ale keď som chcel "páčkou" nastaviť rýchlosť, tak nič sa nedialo a ani kontrolka set sa nerozsvietila (pred tým som skúšal aj tú brzdu, lebo som o tom už vedel z diskusií myslím že pri ceede). Zastavil som, vypol motor, naštarovat a všetko fungovalo hneď.
Stalo sa mi to asi pred 3 týždňami, odvtedy stále šlape. :thu:
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 15.04.2011 11:43

ludia, nestraste :shock: ... ved je to nove, nemoze to takto skoro blbnut :no:
mir.jar Muž
KIA Family

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 15.04.2011 11:45

V dnešni době pomůže.. reset ...pomalu na všechno..Nejen na tempomat.. 8-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod iNG pADRe » 15.04.2011 11:54

2 ALL: takze ano, ja som sa zle vyjadril v opise mojho problemu s tempomatom... kontrolka tempomatu mi svietila, nechcelo mi zapnut len ten SET.... nadtym som sa tu rozculoval :)

2MinQ: a Ty si sa kam plizil tak neskoro v noci? :D ze ide o Kiu Sportage som inak zistil len podla LEDiek... z dialky to je pekne vidno...
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage