Garanční prohlídky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Garanční prohlídky

Příspěvekod mirec243 » 09.04.2011 15:40

Robil niekto prehliadku aj za hranicami? Napriklad v Polsku? Tam to mam isto blizko :)
KIA "Kikuš" Cee´d FL 1.4 CVVT 16V 77kw
mirec243 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
133000 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ladlen » 11.04.2011 09:00

Opýtaj sa na nick "dedojozef", on kúpil a aj chodí servisovať Sportage tuším do N.Targu.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod jiko » 12.04.2011 18:31

To není nedůvěra, chci mít jasno o tom, jaká jsou pravidla. Důvěra je sice hezká věc, ale lidé jsou různí.
jiko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod branor » 12.04.2011 21:07

Ja som si dal dnes spravit cenove ponuky u viacerych servisoch, zatial sa vyjadril len jeden - vlastny olej nie... lebo medved a problemy so zarukou... pritomnost pri aute nie... lebo vraj bezpecnost... u mna dovera nula, sklamanie maximalne :-( chcu 240€, a tiez chcem vidiet za co platim, neni to predsa lacna vec tak hadam by som mal mat pravo...
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod ladlen » 12.04.2011 21:20

@branor: Tá taxa 240 euro je v KIA servisoch v norme. Ja mám ceed 1,6 CRDI, bol som pred mesiacom na 5-tej garančke. Pokiaľ Ti nemenia brzdovú a chladiacu kvapalinu, tak sa to krúti okolo 220-240 euro. Liter oleja cca 20 euro, k tomu filtre, prehliadka a máš to. A musíš takto prísť aspoň raz za rok. Myslím, že moc neušetríš, keď budeš hľadať iné servisy. V tom mojom aspoň cez okno vidno, čo práve robia, k autu človeka na celú prehliadku tiež nepustia.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod branor » 12.04.2011 22:09

Sak ja netvrdim ze je to vela, aj ked v podstate je, chapem ze material nieco stoji, ale ich ceny su tiez dost nadhodnotene, takze s cenou sa da urcite nieco robit, a ked uz teda platit tak aby naozaj spravili poctivo to od coho dostanem papier... (vlastna neprijemna skusenost)
A ten olej sa da mimo servisu tiez kupit o dost lacnejsie, ale tam mi skor ide o princip...
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod Misssssko » 12.04.2011 22:48

branor ja s tebou suhlasim... ak mas za nieco zaplatit tak chceme veiet za co. a maju to dost drahe racej to nekomentujem bo zacnem nadavat
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod youi » 13.04.2011 16:22

ladlen píše:@branor: Tá taxa 240 euro je v KIA servisoch v norme. Ja mám ceed 1,6 CRDI, bol som pred mesiacom na 5-tej garančke. Pokiaľ Ti nemenia brzdovú a chladiacu kvapalinu, tak sa to krúti okolo 220-240 euro. Liter oleja cca 20 euro, k tomu filtre, prehliadka a máš to. A musíš takto prísť aspoň raz za rok. Myslím, že moc neušetríš, keď budeš hľadať iné servisy. V tom mojom aspoň cez okno vidno, čo práve robia, k autu človeka na celú prehliadku tiež nepustia.

Ja si olej nosím svoj. 20 euro za liter je príliš, hlavne ak to majú v 200l sude. Ja kupujem 5l bandasku cca za 36 eur. A to presne ten istý SHELL. Inak mi tiež veľmi vadí že nemôžem byť pri aute. Bol som na to zvyknutý pri Fabii. Kedže mi už končí záruka, viac tam nepôjdem. Len ešte nájsť seriozny servis za rozumnú cenu. ;)
CEED 1.6 CDRi 115k TX
Celková priemerná spotreba 5l
Registrovaný na old.kia-klub 27.12.2007
youi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ladlen » 13.04.2011 23:08

@youi: Ako Ti môže končiť záruka, keď na motor ju máš na 7 rokov?
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod blackeagle » 14.04.2011 18:08

tak dnes som absolvoval 2. garancnu prehliadku v HS PLUS v Presove, najazdene 32-tisic

- vymena oleja
- vymena olejoveho filtra
- vymena peloveho filtra
- vymena vzduchoveho filtra
- vymena brzdovej kvapaliny

vysledna suma 179 € :thu:
spokojnost ako s personalom tak i s vyslednou sumou
:kia: Sportage HEV AWD Platinum (2023)
:kia: Cee’d 1.6 CVVT (2009)
blackeagle Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod zulyk » 14.04.2011 19:59

este prezrad, ci je moznost byt pri vozidle a mat vlastny olej, filtre?
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod youi » 15.04.2011 08:10

ladlen píše:@youi: Ako Ti môže končiť záruka, keď na motor ju máš na 7 rokov?

7 rokov je len na motor a prevodovku. Ostatné max 150000 km. Predpokladám, že, keď mi motor vydržal doteraz, už vydrží.... Hlavne ak mu dám všetko čo potrebuje a nebudem ho týrať za studena. Buď skrátim výmenu oleja na 15000km, tak ako odporúča väčšina serioznych mechanikov, alebo budem dávať aditíva pred a po výmene oleja. Čo asi skôr, lebo sa mi nechce meniť olej 3x do roka.
CEED 1.6 CDRi 115k TX
Celková priemerná spotreba 5l
Registrovaný na old.kia-klub 27.12.2007
youi Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Taserda » 15.04.2011 08:31

mirec243 píše:Robil niekto prehliadku aj za hranicami? Napriklad v Polsku? Tam to mam isto blizko :)

Ja som sa informoval v PL,není problém akurát že nepriaznivý kurz cenu dorovnáva k SK, ale v tej cenu bol olej Castrol s ktorím by zas bola u nás cena vyššia.Nebavili sme sa o cene s iným olejom ani o prinesení svojho.
sw 1.6 crdi,r.v.5.2009,farba HR
Taserda Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mufak » 10.05.2011 16:02

Tak dnes jsem absolvoval 1. garanční prohlídku v KIA Chomutov, přesně po roce od koupě auta.
3.847,-Kč
Auto jsem po dohodě přivezl den předem a dnes odpoledne jsem si ho přijel vyzvednout.
Na dotaz zda je možno být přítomen prohlídce, mi bylo řečeno, že to nemají povoleno kvůli bezpečnosti, ale že v případě, že bych na tom trval, by se to snad nějak zařídit dalo. Ale to tvrdili teď, když věděli, že stejně nemám čas u toho být. ;)
Vlastní olej není problém, pokud bude dané specifikace a originál balení. Ale cena, kterou mi za olej naúčtovali je podle mého názoru celkem dobrá.
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
KIA cee'd FL 1.6 CVVT 93 kW Active Plus (2010)
Mufak Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd (2010)
7909 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Venda » 24.05.2011 21:40

Dnes jsem absolvoval 2 garanční prohlídku-po dvou letech provozu.Prohlídku provedl Auto Jamra Vimperk .Bylo provedeno
_výměna oleje + filtru
_výměna vzduchového filtru
_výměna zapalovacích svíček
_Výměna brzdové kapaliny
_kontrola paměti závad ECU
_roční prohlídka karoserie
_oprava sledování venkovní teploty.
Celková cena garanční prohlídky je 5275kč.Auto bylo uvnitř vyčištěno takže celkově spokojenost :yes: .
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion