"zamastene" brzdy

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: "zamastene" brzdy

Příspěvekod Neumi » 12.01.2011 14:58

Takze trestne oznamenie na policii na neznameho pachatela je podane. Papiere do poistovne vypisane a zajtra niekedy ked si to poistovak v servise okuka by sa to malo opravovat. Cena 630E vsetko original suciastky nech mam este nachvilu zaruku.
Ako ste sa tu bavili tak u mna to bol presny typ 2, slapnes na pedal a nic.
Teraz mi uz len ostava dufat ze mi poistovna nieco uhradi a cakat kedy sa mi to stane znova (a typovat kde je problem).
Unikanie brzdovky alebo nieco napadlo aj mna ale to, zeby sa to stalo na vsetkych kolesach v jeden den mi znie este nepravdepodobnejsie ako to ze mi ich niekto namazal. A je fakt ze to auto nebrzdilo ale vobec, cize nebrzdilo ani jedno koleso.
Pridam par fotiek do garaze ked pridem nato ako :D
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 12.01.2011 15:01

hlavne si tie stare vypýtaj domov, necha mas nejaky dokaz ked sa ti to zopakuje popripade na nejake dotahovacky s POI !

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 12.01.2011 15:11

tie by mala zaistit policia (mozno aj spolu s autom :D )
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Neumi » 12.01.2011 15:17

Predpokladam ze pre policiu to tymto dnom skoncilo. Jediny dovod preco som tam isiel bol ze v poistovni bez papiera od policajtov ani na cloveka nepozru.
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 12.01.2011 16:26

po vzhliadnuti fotiek to naozaj vyzera na nejaku vazelinu na kotucoch, este by som pochopil keby to nejaky zmetok napatlal na predne ale na vsetky 4??? ak to teda nie je nieco ine tak to vyzera ze ta chcel niekto poslat do vecnych lovist :| a tym padom sa to moze kedykolvek zopakovat....

neviem ako to vizera v praxi ale kotuce podla fotiek by boli pouzitelne po ocisteni...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 12.01.2011 16:36

No fakt to vypadá děsně. Pokud máš alu disky, tak asi nelze vyloučit, že ti to tam někdo máznul, u plechů by to bylo asi složitější. Já si taky myslím, že kotouče, případně čelisti po odmaštění lze dále použít a vyměnit pouze destičky.
Naposledy upravil KamZehr dne 12.01.2011 17:12, celkově upraveno 1
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jauda » 12.01.2011 16:38

Kotouče bych maximálně přetočil a fungujou dál. Třeba až nebude záruka a ty ninější se ojedou... :thu:
Ale jinak je to prasárna! :evil:
Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 13.01.2011 14:09

Jauda píše:Kotouče bych maximálně přetočil a fungujou dál. Třeba až nebude záruka a ty ninější se ojedou... :thu:
Ale jinak je to prasárna! :evil:

Pokud nemizla brzd. kapalina a to by bylo stejně divné u všech 4 kol .tak si myslím ,že to někdo udělal taky schválně.Jako kanadský žertík je to tak na rozbití huby. :evil:Taky bych to tak udělal. vyměnil akorát desky.Kotouče nechat jen líznout a dát zpět
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Neumi » 13.01.2011 14:46

Nad tymi kotucmi som rozmyslal aj ja. V servise mi povedali ze vraj su cele kotuce vyhladene ako psie gule (co by ten sustruh urobil) a zakalene (teda tvrde a mozu kedykolvek prasknut) - vysoke teploty pri suchani o mastne platnicky a zaroven pocasie bolo take ze bud dazd alebo sneh co tie platnicky zase rychlo schladilo.
Ci to pravda je alebo nie netusim kedze sa do toho nevyznam ...
Jedno ale viem ze:
1. v servise uz mali zaznam ze brzdy su silne poskodene a ze mi neodporucaju odist na aute a davaju mi ho na vlastne riziko (tympadom keby som niekde nabural tak poistovna na mna ani nepozrie a daju mi zaplatit aj vsetko co zoberiem so sebou...).
2. Fakt sa nechystam riskovat na aute taku vec ako su brzdy.

K platnickam popripade kotucom od inych vyrobcov asi tolko, ze dal by som si aj ja ine a asi by som aj nasiel servis ktory by mi to urobil. Ale ked vidim ake sa robia problemy pri reklamaciach (nielen KIA) originalnych suciastok tak nebudem riskovat reklamaciu neoriginalnych (este aspon 2 roky, potom sa nato uz asi vykaslem aj tak bude uz vsetko sposobene beznym opotrebovanim).
Servis co by mi to namontoval by mi to mozno aj zreklamoval, ale co ak sa mi to stane niekde 100 km inde, to uz by som neukecal nijak. A volat odtahovku kvoli tomu ze obcas prihrdzaveju platnicky fakt nemienim.
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Jauda » 13.01.2011 17:19

Na soustruhu přerovnáš čela kotoučů (v tvém případě sundáš tu spálenou vazelínu) a budou jak nové jen o trochu tenčí! Záleží jak jsou teď sjeté, ale odhaduju že je ztenčíš asi o půl milimetru, takže skoro nic :D Už jsem to mockrát na auta dělal. :evil: Od Favoritu po bubny na Avii :lol:
Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Tony » 13.01.2011 17:44

nebo je taky možnost že jsi vjel někde do nějaké kaluže plné oleje nebo nějaké jiné chemikálie. ale to by asi samo po čase slezlo působením deště atd. divné... ale ještě jsem neslyšel že by někdo mazal kotouče vazelinou aby se např. pomstil či co. já bych spíše podezříval servis...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 26.03.2011 23:17

Práve čítam čo tu je nového a chcem sa pridať do diskusie...
Zvolavačka bola - ( tak mi povedali v servise ) na všetky :kia: CEED či už diesel alebo benzín ,ale všetky čo mali vo výbave ESP....to mastenie ti pravdepodobne robil tlmič resp.všetke štyri ...(mal si ich vybité -tesnenie na hlave tlmiča alebo ako sa to povie -nie som mechanik ) to sa stalo aj jednému v susedstve dosť dlho to riešil servis.... aj v BRATISLAVE to riešili vyvojáci od :kia: ( vývoj a reklamácia sa rieši v BA nie v ZA pre info ) ale nakoniec to išlo v rámci záruky...a čo sa týka bŕzd tak tie mu odmastili - ale nemal ich ani zakalené ani poškodené tak asi preto ... a potom ich mu dali naspäť tie pôvodné....takže platil iba za odmastenie a robotu s tým cca 48 euro... robota cca 5-6 hodín....resp.tak dlho tam bolo auto auto skladali cca 2 hodiny...Toľko som z neho dostal nakoľko je skúpi na slovo ohľadom svojho auta...
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Neumi » 28.03.2011 10:08

Myslim ze to, ci mi niekto tie brzdy naozaj namastil, alebo ma iba hnusne odrbal servis uz nezistim. Kazdopadne aby boli po 25 000 vybite vsetky 4 tlmice tak to by bola sila.
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod radek1910 » 28.03.2011 23:40

ja mám tiež CEED-a a keď čítam tieto chyby tu na fóre tak mám tiež pochybnosti či som dobre kúpil :?: a vyhodil 14070 éčok... ja jazdím šetrnejšie - na spotrebu a dier na ceste ak sa dá radšej vyhnem ako jazdí sused to neviem ,ale podľa počutia RELY DAKAR... :yes: a inak už mi menili čelné sklo vrámci záruky kľučku na zadných dverách a zatiaľ CHVÁLA BOHU nič -už som im chcel dať vymeniť aj palubnú dosku - lebo mi ju trošku poškriabali :angry: keď mi menili čelné sklo ale zakúsil som si do jazyka a nechal tak - čo keď mi ešte dojebú niečo iné....
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 29.03.2011 09:48

Někde jsem četl,že pro Vengu i pro Ceeda jsou zvoleny nevhodné tlumiče.Takže je možné,že po naších skvělých cestách konkurujících Ementálu ,je rychlé vytlučení a tudíž i únik oleje.Já mám tlumiče Sachs a zatím jsou funkční a suché. :thu:Ale aby odešly všechny 4 a zaolejovaly brzdy ,to je unikát. :thd:
ceedleguán

km @ l/100km

Předchozí

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy