Co vybrat?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Koupit CEED SW 1.6crdi nebo Ford C-max 1.8benzin ??

Příspěvekod PetrLa » 10.06.2010 16:44

Tomiiik píše:2PetrLa : prudit diskuzemi? proc takova vyhranenost? nenutim cist, nenutim psat...
2Vladislav : nebavim se tim, jak si kdo haji svou znacku, snazim se najit naky dalsi nazory...
diky za prispevky

tak jsem to sice nemyslel, asi jsem se blbě vyjádřil ....ale dokousnu to když už jsme v tom. Očividně máš stejně vybráno a je to Ford, tak co řešíš?
Tak běž, kup ho a užívej si ho. Víš já hrozně nerad nerozhodné lidi, zvlášť když je jasné co by rádi. Ale to není nic osobního.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Koupit CEED SW 1.6crdi nebo Ford C-max 1.8benzin ??

Příspěvekod imro-magi » 10.06.2010 23:48

for Tomiiik
Kúpa auta je "nelogická" a s rizikom neistého výsledku. :)
Nechci od ľudí rady, lebo oni nejazdia s "tým tvojim autom". Každý má "to svoje" a každý vie prečo si ho kúpil. Myslím, že aj ty vieš načo auto potrebuješ. Ak si kúpiš Kiu, veľa ľudí ti tu vie poradiť s prípadným problémom, ak kúpiš Forda poradia ti forďáci. Ale rozhodnúť sa o kúpe musíš sám. Môžem ti len držať palce aby ten " tvoj kus " bol No1. :thu:
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Do FL Ceedu SW 1.4 nebo 1.6???

Příspěvekod rehmen » 25.06.2010 06:42

add Kia vs Hyundai: Když jsem já kupoval, tak na C'eed 1.4 jsem měl o cca 20 tisíc lepší než na i30 1.4 ve srovnatelné výbavě. Rozdíl ve výkonu 24 kW mi tedy v té době přišel odpovídající cenovému rozdílu. Samozřejmně mě teď trochu zamrzí, když se podívám na akci od Hyundaie jak půjčujou (vylosovaným) na týden i30 zdarma. Navíc teď doprodejem před FL jsou ty ceny dost zajímavý. Ale tak to bude vždy...kdybych koupil Hyundai, tak za měsíc mě bude mrzet, že je akce u jiné značky :D

Ale k tématu: vybral jsem 1.4 66kW a stačí mi to. 90 % toho co najezdím je ve 2 do práce (okraj Prahy + Střední Čechy). Žádné velké stoupání a tak se dá v pohodě jezdit i svižněji. Kromě toho i na delší trase (2 lidi + dost věcí na sklopených sedadlech) to šlo a předjíždět se taky dalo. Člověk by si prostě měl vybrat podle stylu jízdy - já jezdím spíš na spotřebu. A k tomu si říkám, že je zbytečný předjíždět auto co jede 85 km/h, protože na vzdálenosti třeba 20 km ušetří člověk 47 s (pokud by jel 90 km/h). A těch 47 ušetřených s mi nestojí za zvýšenou spotřebu a případné nervy při vyhlížení jestli už už půjde předjet :) A pokud přede mnou někdo jede 70 km/h, tak ho i s tímto slabší motorem předjedu naprosto v klidu. Ale samozřejmně s 1.6 bych si mnohem víc dokázal užít některé stoupavé zatáčky a celkově akceleraci, akorát že jsem neměl dalších 25 tisíc navíc.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod slava » 25.06.2010 19:23

add: Kia vs. Hyundai. Bez debaty je :kia: hezčí a lepší(alespoň mně se zdá líp vybavená), ale když 1.4, tak Hyundai, protože má motor s 80 kW. Jinak jasně jedině :kia: . Snad jen závist z lepšího prodeje :kia: 1.4 s 80 kW donutila Hyundaice tak sprasit :kia: , protože jim dělají šéfy.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 28.06.2010 13:31

No, rekl bych ze u 1.6 je na tom pomerove k vybavam Hyundai o neco malo lepe... 8-)
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 28.06.2010 15:38

slava píše:add: Kia vs. Hyundai. Bez debaty je :kia: hezčí a lepší(alespoň mně se zdá líp vybavená), ale když 1.4, tak Hyundai, protože má motor s 80 kW. Jinak jasně jedině :kia: . Snad jen závist z lepšího prodeje :kia: 1.4 s 80 kW donutila Hyundaice tak sprasit :kia: , protože jim dělají šéfy.

V tom máš naprostou pravdu.. :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Mikalo » 15.07.2010 12:07

slava píše:add: Kia vs. Hyundai. Bez debaty je :kia: hezčí a lepší(alespoň mně se zdá líp vybavená), ale když 1.4, tak Hyundai, protože má motor s 80 kW. Jinak jasně jedině :kia: . Snad jen závist z lepšího prodeje :kia: 1.4 s 80 kW donutila Hyundaice tak sprasit :kia: , protože jim dělají šéfy.

Já mám KIA Cee'd 1,4 66kW a neměnil bych za Hyundai 1,4 ani, že má o něco výkonější motor. Nějaký majitel Hyundaje psal, že při rychlosti 130 km má otáčky přes 4000 a to se odráží i na větší spotřebě. Já jsem jel 130 km a otáčky cca 3800 :thu: :kia:. Jinak nic špatného proti Hyundai.
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Mexican » 16.07.2010 10:42

Mikalo píše:

Já mám KIA Cee'd 1,4 66kW a neměnil bych za Hyundai 1,4 ani, že má o něco výkonější motor. Nějaký majitel Hyundaje psal, že při rychlosti 130 km má otáčky přes 4000 a to se odráží i na větší spotřebě. Já jsem jel 130 km a otáčky cca 3800 :thu: :kia:. Jinak nic špatného proti Hyundai.

tak tych 200 otacok, je uz teda poznat (ironicky smajlik) - kym to netoci aspon o 500 otacok menej, je to v podstate jedno. Vo vseobecnosti sa mi zda ze motory tocia hrozne vela. Fiesta s 1,25motorom a 55kw toci 3950otacok pri 130 km/h, takze nechapem naco tam (do ceedu, i30) laduju take prevodovky a motory ked akceleracia nic moc, otacky vysoke. Pre mna vec ktora ma prinuti neostat verny znacke (prip koncernu s :kia: )
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod JonnY » 16.07.2010 12:31

motory s vysoko postavenym maximom krutiaceho momentu a vykonu musia tocit vela, pretoze dlhsie prevody by neutiahli.

aj ked ja si nemyslim ze to je az taky problem, a spotreba aj vyssich rychlostiach je celkom dobra.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Re: Co vybrat?

Příspěvekod Shenny » 23.03.2011 02:51

Ahoj,
zvazuji koupi noveho ceeda sw a chtel bych se poptal tech, co uz nejakeho vlastni na zkusenosti, doporuceni a rady cemu se vyhnout.

Do ted jsem jezdil auty z produkce VW.
Prvni Vento - vyborne, spolehlive najel jsem s nim pres 400tisic a zadne problemy, ktere by staly za rec.
Nasledoval Passat - po peti letech jezdeni se na nem sype co muze. Dnesnim dnem mi dosla trpelivost a das auto pujde z domu :evil:

Rad bych napriklad vedel, jak je na tom KIA s motory. Jak to myslim...

Treba u VW group aut je obecne zname, ze 2.0TDI PD 103kw (ten ktery "stastne" vlastnim) je motor, na kterem se sere opravdu vsechno co muze...

Vzhledem k tomu ze jezdim z 90% dalnici a rocne najedu celkem dost, chtel bych nejakou CRDi verzi. Na vyber je momentalne 66, 85 a 94kw.
Nemam potrebu honit se s menezerama ve sluzebnich oktavkama na dalnici, ale prijde mi, ze 66kw je na tak velke auto na delsi cesty malo. Takze zbyva 85 a 94...

Jake mate s temito motory zkusenosti vy? resp je i mezi CRDi motory z produkce KIA nejaky, u ktereho by platilo, stejne jako u toho z produkce VW, ze je lepsi se mu obloukem vyhnout? Je mi jasne, ze kazdy chvali to, co prave ma. Me ale nezajima ani tak chvala, jako spis kritika...
Shenny Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Aha » 23.03.2011 16:03

Zdravim Shenny,
tady máš odkazy na motory.Doufám že si tam vybereš nějaký téma co by se ti hodilo :evil: . viewforum.php?f=17

Nebudu chválit svůj motor ale mám 1.6 CDRi 66 kw a krouťák 235 N/m ;) .
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Misssssko » 23.03.2011 16:05

Shenny píše:Ahoj,
zvazuji koupi noveho ceeda sw a chtel bych se poptal tech, co uz nejakeho vlastni na zkusenosti, doporuceni a rady cemu se vyhnout.
Me ale nezajima ani tak chvala, jako spis kritika...

Ahoj ja mam kia ceed sw 1,6 crdi 85kw som spokojny motor pekne taha a malo papa. ak budes chodit plno nalozeny tak si kup 94kw ak budes na 50percent nalozeny tak 85 alebo 66.
ak chodis na spotrebu tak teray v lete sa sa da dosiahnut pohode aj 4.5 maximum co som mal cez zimu je 5,6 vecinou to je okolo 4.9 az 5,1
ak ide vodis a spolujazdec, + kazde +100kg co mas v aute si daj ku spotrebe 0,2l
ja mam Prevodovku M5 teray tam davaju M6.
Pri M5 napr pri 90 auto papa 4.5l pri 120 papa 5,5 hluk v aute od motora nieje skoro ziadny , viacej si pocujem pneumatiky ako motor. 1.6crdi motor je kultivovany....tichucky oproti fordu renaultu fiatu. tam diesel ide ako traktor mensi...

U mna je zatial uplna spokojnost.pomlcim o servise.... nedostatky by som popisal len rezonancia plastov,volant,nieco v zadu v kufri.dost otravne. este mi tahne aj do auto ale vraj to je bezpecnostny prvok :D , ale to len asi u malo aut. asi vyrobna chyba.
Naposledy upravil Misssssko dne 28.03.2011 22:20, celkově upraveno 1
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod zulyk » 23.03.2011 17:25

Mikalo píše:

pochybujem, ze by bol rozdiel v otackach, ked konstrukcna rada motorov je ta ista a prevodovky su v i30 a cedniku tie iste ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod mat177 » 28.03.2011 10:24

Ať nezakládám nové téma. Měl někdo možnost porovnat (ne jen testovací jízda) cee´d sw a I30cw V 1,4?
mat177 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
20000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 28.03.2011 10:59

Ceed má 66kw a je v EURO 5.Nikde jsem se nedočet ,zda ten 80kw z Nošovic jí má taky.Snížení výkonu právě posunulo :kia: do lepších emisí.
ceedleguán

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW