od imro-magi » 09.02.2011 23:46
V ´97 som kupoval za 310 000 korún Feldu Combi bez akejkoľvek výbavy, na leasing a s poistkami ma celkovo vyšla cez 460 000. Katastrofa
Po troch rokoch trápenia som ju "strelil" za 185 000 a tešil som sa viac ako keď som ju kupoval. Nedostal som ani polovicu pôvodnej ceny,
predpokladám, že Ceeda budem mať min. 6-7 rokov a potom pôjde k niekomu do rodiny. Takže, ak ho mám predať za pár šupiek, nech sa na ňom vozí radšej otec a ten bude "vysmáty jak sněhulák" .
Ako napísal Korejcobijec: Ak mám dať za jazdený shit dovezený z DE alebo z IT, 200 litrov, tak si radšej pár priplatím a buď si kúpim niečo lacné ale nové za 250 tis. alebo to dám na akontáciu a ostatné za pár rokov doplatím cez leasing. Ponuka leasingoviek je v dnešnej dobe podstatne lepšia, ako keď som kupoval Feldu a pri dobrej zmluve sa za auto preplatí len minimum alebo nič. A môžem si kúpiť auto podla seba.
Ešte k tým jazdenkám: Dobré auto nikto nepredá a keď sa nejaké ponúka tak sa k nemu 95% ľudí nedostane, lebo ide k známym alebo sa posúva v rodine.
A pri ponuke bazárov sa mi chce plakať. Ich bľúbený slovník je - NIKDY nebúrané , pôvodné km, pôvodný stav a podobné "vtípky" ( čo v preklade znamená auto z reťazovky, stočených cca 200 tisíc km, vymenené pedále, volant, poťahy len aby auto ako tak vyzeralo, a Ty " šťastný majiteľ "sa tráp). No a potom sú tu
ešte zatopené autá z povodní, prípadne posťahované z talianskych vrakovísk a tu nanovo prihlásené.
Kto chce jazdenku tomu držím palce a prajem šťastný lov.
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!