1) Poplatok za moznost platby bankomatovou kartou
- je mi jasne, ze cca 1,5-2% z transakcie je pre servis za rok nemala sluzba. Ale pri cenach niektorych poloziek, ktore su zakaznikom uctovane (podla mojho osobneho nazoru premrstene napr. cena motoroveho oleja) to osobne povazujem za viac ako nestastne riesenie navysovat este na ukor zakaznika celkovu cenu o taku v sucasnosti standartnu sluzbu ako je platba bankomatovou kartou, hlavne pri platbach sum ako je aj cena servisnej prehliadky. Nemyslim si, ze tato suma vytiahne servisu trn z paty. Preco nepride napriklad servis pri "vernych" zakaznikoch s napadom umoznit im platby s internetovym prevodom na ucet. Zakaznik im prejavuje doveru uz len tym ze tam nakupil, chodi pravidelne servisovat a nechava tam auto "bez dozoru". Dovera opacnym smerom akosi absentuje.
Osobne nevidim v tom rozdiel, aby si zacal servis uctovat aj poplatok za caj, kavu, pouzivanie toalety, pripadne naistalovany TV v "cakarni". Toto su tiez drobne sumy, ktore v celorocnom zuctovani su nemalymi polozkami.

Z mojho pohladu akosi chyba uvazenie citliveho sposobu rozlozenia nakladov, t.j. rozhodnutie toho co viditelne uctovat a co schovat do cien za servis.
2) Skusobna jazda
No napriklad pri Toyote je/bola skusobna jazda v povinnych ukonoch pravidelnej servisnej prehliadky a je v tom priamo zapocitana. Je v zaujme servisu, aby svoju pracu skontroloval, pripadne objavil chyby, ktore zakaniznik ako laik neposudi. A predide sa fatalnym nedostatkom, ako sa stalo s nasim sluzobakom pri odchode so servisu Skoda, ked pri vyjazde zo servisu zacala svietit kontrolka oleja a zistilo sa ze pri na aute robili dvaja servisaci a obaja sa spoliehali na toho druheho, ze naleje novy olej. Takze olej na fakture bol, ale v aute nie. A pri tom na ten servis nemozem povedat zleho slova (dovtedy ani odvtedy). Je totiz jasne clovek je tvor omylny, takze ak z toho nie je pravidlo da sa to tolerovat.