Garanční prohlídky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Garanční prohlídky

Příspěvekod rudolf.tomka » 10.02.2011 13:48

@ nadko, podľa uvedených počtov km predpokladám , že si bežný "jazdec" ktorý najazdí cca 1000 km mesačne , tak si asi vieš vypočítať :) , že keď budeš mať cca 14000 km , alebo odjazdených 11 mes. , že s zavoláš do :kia: servisu a objednáš sa :yes: :) , skôr sa tvoj problém týka tých, ktorí potrerbujú cestovať do zahraničia napr. 3-4000 km a nebudú na :SK: počas servisného intervalu
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 10.02.2011 13:57

...ten pripad som bol minuly rok aj ja mal som cez 28000 km a pred sebou cestu odhadom okolo 2500 - 3000km mimo SR...a aj tu platilo radsej skor ako neskor...
1. mal som klud ze auto bolo skontrolovane
2. v pripade poruchy po intervale som nemusel nikomu nic vysvetlovat preco nemam este garancku a nikoho by danu pripadnu poruchu nenapadlo zhadzovat prave na to
3. nie je nic horsie ako vratit sa z dovolenky a riesit nejake objednavanie sa v servise

vzdy je najlepsie sa informovat priamo v servise v akom chces servisovat, niekde ti povedia pridite kludne aj s 1000km po, inde ti povedia ze musis prist este pred hranicou intervalu...kedze nemaju presny interval od kedy do kedy tak je to len na pochopeni servisaka...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 17.02.2011 23:25

2. Garanční prohlídka v Autobondu Chodov, najeto 14044km
Výměna oleje shell 5w-40; výměna brzdové kapaliny, kontrola karoserie.
Bez výměny kabinového filtru, v rámci záruky podložena lišta SPZ a 3. brzdové světlo + oprava milimetru odřeného laku na bílý základ pod lištou SPZ.
Auto umyté a vevnitř vyčištěné. Objednány nové tlumiče 5. dveří, protože neudrželi otevřené dveře.
Cena 5062,- Kč
Faktua.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 23.02.2011 10:02

1. Garanční prohlídka AUTOBOND GROUP, Ostrava-Hrabová:
Vlastní mot.olej Valvoline 5W40, olejový filtr výměna, brzdy přední a zadní-vyčištění, vyčištění desek, brzdičů, promazání vodicích čepů, filtr ventilace kabiny výměna, servisní prohlídka 20 000 km/1 rok, roční prohlídka karoserie. Zkouška baterie, test startéru a zko. nabíjení OK. Auto+motor umyté. Cena 3 393 Kč. Zadní praví tlumič při nerovnostech bouchání. Zjištění u technika tlumič mírně mimo osu zjevně příčina toho bouchání. Obědnání a výměna tlumiče cca týden - záruka.
Celkové hodnocení a přístupu, PLNÁ SPOKOJENOST. :kia: :thu: :CZ:
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod dark-knight » 03.03.2011 20:25

2. garancna prehliadka - KIA Slovakia Auto, 2/3/2011, nalietane: 30020 km

- vymena oleja, Helix 5w40
- vymena brzdovej kvapaliny
- vymena vzduchoveho filtra
- kontrola karoserie
- umytie auta
- zakupenie "korekcnej ceruzky" na Piston Gray

Cena: 213€
It's not who I am underneath, but what I *do* that defines me.
Kia Xceed
dark-knight Muž
Uživatel fóra

Kia XCeed (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod SolidSnake » 07.03.2011 21:19

První garančka a zklamání :no: .
Žádná vstupní prohlídka, žádná předávací prohlídka .
Prej mě někdo infrmoval o 1,5 % navíc při platbě kreditní kartou a to jsem zjistil až při platbě.
Prej mi dají vědět , když bude auto hotovo , odevzdal jsem ho v 7:00 přijel v 11:20 a auto bylo hotové , žádné info .
Celkový dojem : olej ven olej dovnitř najet 5km a za 20 minut hotovo a pak jen dodělat hodiny.
Viděl jsem tu asi 5 faktur a platit za projetí to je dost síla .
A třeba otázka chcete někam odvézt??? :thd: :thd: :thd:
Měl jsem zkušenosti jen v servisu škoda ( škoda felicia ) , a pokaždé se mě optali jestli chci odvezt a předání a prohlédnutí vozu je samozřejmostí .
Otáka kolik to bude stát ( 3000-3500 odpověd ) jsem zaplatil 3600,- připadají mi jak amateři.
Nezlobte se , ale musím to tak dát.
Ta platba kartou mě fakt zklamala ( jde o princip )
Příště asi zkusím servis v Chomutově .. a nějake jine službby co jsem četl na foru , jako myti motoru ( servis Praha ) atd ... ani náhodou

Přílohy

faktura.JPG ( viewtopic.php?f=10&t=14&view=unread#unread )
odkaz na fakturu

Rio sport, 1,4/6,4 l/100
Rio sport, 1,4/6,4 l/100
SolidSnake Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mirec243 » 08.04.2011 10:46

Zdravím,
bol už niekto na druhej garančke so Ceedom FL po 40 tis.? :?:
KIA "Kikuš" Cee´d FL 1.4 CVVT 16V 77kw
mirec243 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
133000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Misssssko » 08.04.2011 22:12

druha garancka... dnes 1,6 crdi

2.20hod ser. prehliadka 69euro
0,50hod rocna prehliadka karoserie 16euro
Filter olej 12euro
firter vdzduch 19euro
filter pelovy 29 euro
0,5 Cistic brzd 4euro
5l shell 92euro
0,5l shell donax 6euro
podlozka 0,23

ceny som zaokruhloval ale spolu som platil 245,61euro co je podla mna dost vela

zadarmo bolo robene preprogramovanie ECU NA ROM ... turbo .... co sa mi nepaci lebo pri 120 uz tak netaha a nezrychluje ako vtedy
a zadarmo bolo ajnastavenie 3 brzfoveho svetla a listy osvetlenia spz

vraj to malo byt zadarmo v papieroch to je zadarmo ale tu pracu com si urcite zaplatil takze nechapem dokonca si aj podlozku zapocitali co sla pod SPZ takze

dostal som umyte aj auto vraj tiez zadarmo , ale to si tiez zapocitali do tej ceny prace auto som mal cite som ho umyval vcera... a dostal som aj kia vino ale je na nom sportage ja mam ceed sw

Prisiel som tam o 12:30 bol som objednany na 13:00
zapisal si ma a auto si prevzal o 12:50 do dielne
auto bolo urobene a islo sa umyvat o 15:35 na dvore bolo uz 15:50
do 16:15 som cakal na servisneho uja aby urobil papiere isiel som stamadial o 16:29

plus bolo ze som si tam pocas cakania mohol zapojit notebook ale minus ze tam nebolo wifi
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod zulyk » 09.04.2011 10:16

vidim, ze si bol v HE

"skoro" vsetko zadarmo a vysledna palka 250 ecok, hezky :D

liter oleja pomaly za 20 ecok, taky pekne ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod Misssssko » 09.04.2011 10:43

zulyk píše:vidim, ze si bol v HE

hehe bol som v HE :D asi si tam bol tiez :D
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod zulyk » 09.04.2011 13:48

jj bol, raz ale nie na garancku a viackrat uz nie, dakujem, taky servis si neprosim ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod rudolf.tomka » 09.04.2011 13:58

@ missssko , tieto ceny , ktoré uvádzaš v príspevku sú štandardné vo všetkých servisoch, a keby si čítal príspevky pravidelne , kúpil by si olej sám za polovičnú cenu a nie za nehorázne prachy v servise , len sadni nabudúce za PC a prečítaj si v diskusiách poznatky a skúsenosti ostrieľanejších majiteľov :kia: , aby s tebou nabudúce tak navybabrali / ináč v MI olej vlasný bez problémov :thu: /
rudolf.tomka Muž
KIA Family

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod zulyk » 09.04.2011 14:07

este dodam, pokial viem, v MI mozem byt pritomny pri vozidle, cize ked uz mam za nieco platit, rad by som to videl, ci uz je to praca mechanika, ci uz je to vymena filtra, vymena oleja a pod., proste chcem vidiet tu pracu, ten material, ktory mam zaplatit, to v he nejde, preto ma tam viackrat urcite neuvidia

tym samozrejme netvrdim, ze servis v MI je naj, je tam takisto kopec veci, ktore by mohli zlepsit ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod Misssssko » 09.04.2011 14:24

rudolf.tomka píše:@ missssko , tieto ceny , ktoré uvádzaš v príspevku sú štandardné vo všetkých servisoch, a keby si čítal príspevky pravidelne , kúpil by si olej sám za polovičnú cenu a nie za nehorázne prachy v servise , len sadni nabudúce za PC a prečítaj si v diskusiách poznatky a skúsenosti ostrieľanejších majiteľov :kia: , aby s tebou nabudúce tak navybabrali / ináč v MI olej vlasný bez problémov :thu: /

ja som sa pytal...
ze ak si donesiem na garancku olej taky isty zatvoreny original ci mozem, mozem ale mi pada zaruka na motor. taz zaruka pada ak si donesiem filtre ... povdedal mi to zacurny technik v Humenom Pan Hrubovsky...
a vo vecine prispevkoch sa pise ze da, sa neda sa, neda, neda sa, da sa atd. zalezi to od servisu ja to mam vsetko scitane

viewtopic.php?f=31&t=830&start=165
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 09.04.2011 14:35

a sme pri koreni veci, lebo každý :kia: servis si nejako vyhradzuje svoje podmienky Garančných podmienok servisu, keby to bolo jednotné , vlastný materiál, prítomnosť pri mechanikovi, dôvera v autorizovaný servis, nemuseli by sme napr. tu na Východe jazdiť za servisom aj 100 km , lebo tam sú ochotnejší ... ako v servise kde som auto kúpil a mám do neho cca 12 km :? / a servisov na Východe :SK: je veru dosť PP, SN, BJ, HE, MI, PO , Rožńava , Košice , Plavnica / len si vybrať ten čo mám najbližšie , ach keby to bolo také jednoduché :(
rudolf.tomka Muž
KIA Family

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion