Komfort a jazdne vlastnosti

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Komfort a jazdne vlastnosti

Příspěvekod runis » 04.03.2011 20:14

Prokes-souhlas. Uz jsem to tady ve Venga foru taky psal. Mam striknuty spodek a i dutiny. I kdyz pro nektere jsem byl timto pocinem divny. Delal jsem to sam, vercajk mam a zbytek stal asi litr. Folie mam taky. Na prazich, zadni hrana narazniku kufr-teda ta horni a prostor kolem zadnich dveri a podbehu kola. Bohuzel ta koroze kolem ramu okna, to jsem necekal. Az to opravi, zvazuji karbon folii pres celou strechu a mozna i kapotu. Jenze pak muze byt problem, az to casem shodim a bude tam jiny odstin bile. I kdyz je pravdou, ze Kia neumi stejny odstin bile na karoserii a na naraznicich. Takze by to vlastne byl normalni Kia stav. :-)
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod BednarMar1 » 06.03.2011 14:45

runis + ostatní, kterým přijde, že by Venga mohla být pohodlnější: tak mě tak napadá, jestliže skutečně je Hyundai ix20 o poznání pohodlnější a lépe tlumí nerovnosti, nebylo by možné tomu u Vengy pomoci výměnou komponentů z tohoto vozu? V čem může být rozdíl - především v tlumičích a pružinách, ne? Myslíte, že by šly zaměnit tyto komponenty a že by se tím Venga na nerovnostech zklidnila? Kdybych měl jistotu, že to pomůže, hned jdu do toho.....

Viz. test na: http://www.auto.cz/test-hyundai-ix20-1- ... ojce-53138

Cituji: "Jízda jako v bavlnce. Očekávali jsme rozdíl v naladění obou vozů, ale tak propastná změna nás opravdu překvapila. Zatímco Kia Venga cílí svým tužším podvozkem spíše na dynamicky zaměřené řidiče, Hyundai vsadila vše na komfort. A to je dle našeho názoru v segmentu malých MPV logičtější volba."
BednarMar1 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ceedleguán » 06.03.2011 14:49

Vše je o cestách a ty bohužel v našem státě připomínají spíše tankodromy.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod BednarMar1 » 06.03.2011 15:10

ceedleguán: jednoznačně souhlas - s těmi cestami bohužel ale nic nenadělám, kdežto na tom podvozku bych zapracovat mohl
BednarMar1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod runis » 06.03.2011 17:57

S tema cestama souhlas kluci. Nicmene si porad myslim, ze je to mini MPV a klidne tam mohli byt tlumice neco jako ma Monroe Sensatrac. V prvni tretine dva.kanaly na lepsi prutok, at je to na malych nerovnostech mekci. Nez jsem to koupil, tak jsem jel jen s benzinem. Mozna, ze je ta nafta na predek o dost tvrdsi. A hlavne, v lete to celkem jde. Ale kdyz se ochladi nekde k nule, tak to proste jen boucha a neperuje. Me nejvic vadi ta zima. Mam jeste Hondu a ta byla vzdy tvrda. Ale tlumi. Neboucha! A platit si ze sveho cely podvozek? Ale tohle me taky napadlo. Az budou tlumice v haji, budu to nejak takhle asi resit. Osobne mi tvrda auta nevadi. Ale at tlumi a nebouchaji. Zadek mi na Venze prijde ok. A ze odskoci? Neni to viceprvek. Takze tohle je celkem jasne.
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod miroslav » 06.03.2011 20:22

Soul je uplně nastejno . V zimě tvrdý jako sviňa a bouchá předek a při reklamaci jsem měl výměnu př.tlumičů ale změna žádná . Bouchá to jako žebřiňák . Auta pro Česko by měli testovat tady a né ve Španělsku a Německu . Měl jsem před Soulem Shumu a to bylo o něčem jiném . To byl komfort . A já vůl skočil na tento kostitřes. Jinak dobrá kára.
miroslav Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod runis » 06.03.2011 20:30

Soul a Venga je jen jiná kastle. Podvozek je stejný. Ale naladění tlumičů by mělo být rozdílné. Takže tohle dělá Kia asi úmyslně dle německých cest. :-) Takže souhlas s předchozím příspěvkem. Do testování zahrnou i tankodrom ČR. A nelézt němcům do zadku. Válku prohráli, tak co!
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod NOD32CZE » 13.04.2011 17:56

Tak mě pomalu nastává čas rozhodování.Do čeho jít?Rozhoduji se mezi Vengou a Fabíí II Combi 1,2htp 51kW výbava Ambiente (skladový vůz)...

Co si vybrat nevim :oops: do čeho by jste se dali po všech zkušenostech?

+pro Vengu
vyšší výhled
hezkej vzhled (exteriér,interiér)
1,4CVVT
delší záruční doba

-tvrdé plasty
a v mé cenové relaci by byla možná výbava Fresh takže základ s rádiem a klimoškou

+pro Fábii
větší kufr
ve výbavě Ambiente měkké plasty
nejspíše levnější a dostupnější náhradní díly

-1,2htp (3.válec i když spotřeba bude nejspíš +-stejná)
horší výhled (sloupky a nížší sezení)
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh,Tmavě Šedá Metalíza (Šedá Steel) - UKRADENO ach jo kdepak jsi moje krásná Vengushko ;(
Čičák=největší zrůda a podvodník
NOD32CZE Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2011)
5000 km @ 6-7 l/100km

Příspěvekod Kmet » 13.04.2011 19:05

*NOD32CZE *:
Nejlepší budeš mít, když se s každým tím vozem projedeš - které auto Ti líp "sedne do ruky", tak to ber :yes: .

"Jezdil" jsem oba Tvoje favority (ale Fabie I, 1.6, 50kW) zhruba stejně a Fabka mi připadala taková "nedodělaná" - nevím, jak to líp popsat :| . A navíc "koza" - pořád ji bylo třeba hlídat, aby "nejankovatěla" :x . Ale jak říkám - byla to Fabie I a možná už "dvojka" bude mít ty mouchy vychytané ;)
Venga (i když není moje "gusto") se mi zdála v každém ohledu lepší - "dodělaná", stabilnější v zatáčkách, živější :thu:

PS: tříválec je pro holky na nákupy - na dálnici ho brzy "uženeš" :evil:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 13.04.2011 19:11

Tá Venga Fresh je totální holátko.Když dokoupíš klimu a audio ,tak se dostaneš na cenu Ceedu Cool. Doporučoval bych si projet oba vozy.Fábie http jede 130km/h,ale z Macochy.Tak jak píšou . Není to nákup rohlíků. Dnes tě nechají po domluvě projet. a rozhodnutí je na tobě. Hodně zdaru při výběru. :thu:
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod Stefi » 13.04.2011 19:42

NOD32CZE podívej se k mému prodejci, máš lepší jít do Cee´da anebo Vengy obě jsou v lepší výbavě a určitě je Cee´d prostornější než Fabka Combi, kufr není vše :roll: http://www.srachta-autoservis.cz/?menu=vozy&kat=novekia ,jinak :CZ: Pardubice jsou za rohem, jinak ta Fabka je u nej za 245 litrů :twisted:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Skrew » 13.04.2011 19:49

NOD32CZE:
Venga byla jedním z našich kandidátů, takže ji mám docela nastudovanou. Je to dobré auto, ale výbavu Fresh bych nechtěl. Což rozhodně neznamená že bych chtěl Fabii. Ve verzi Fresh není ESP - při proporcích vozu se celkem hodí, proto ho taky montují do všech výbav kromě Fresh. Třeba Cee'd ho má až ve výbavě Comfort plus. Taky jsou tam očesané airbagy - u nás to byl jeden z důvodů proč vyhrál Cee'd nad Octavii Tour.
Kia má teď dny otevřených dveří a mohli (měli) by ti dát další slevu na Vengu, která už tak spadla na 229 tisíc. Alternativou může být naklikat si na KIA.cz všechny prodejce v dostupném okolí a projet si skladové/předváděcí vozy, nebo zkusit weby automodul nebo autosystem a podívat se po skladových/předváděcích vozech i tam (co jsem poptával, většinou byly v Praze).

Tak a teď rychle na zkušební jízdy - promysli si dopředu trasu ať tam máš pořádný kopec, rychlý úsek, ostré zatáčky a děravou cestu (to asi nebude problém :-). My jsme jezdili 40-kou po rovince ve městě a moc nám to neřeklo :-/
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 13.04.2011 19:55

podla mna fabia bude interierom niekde ako RIO
ceed, i30 je zhruba trieda ako golf
venga,ix20 je rodinne auto ak ho chces ako uzitkove tak nebrat

kia ma jednu vyhodu oproti MB-cke a to ze sa nekradne
a k tym makcenym plastom: osobne nechapem aku to ma vyhodu, v sluzobnej oktavii som si pichol do toho prstom, bolo to makke, ale naco je to dobre? vyhoda tvrdych plastov vo venge na dverach je lahke cistenie (hlavne pri malych detoch)

p.s. na KIAckom fore ti asi nik nedoporuci skodovku :)
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod NOD32CZE » 13.04.2011 20:39

Jsem nakloněn spíš Venze protože jsem jí měl na víkend půjčenou a zanechala ve mě i v přítelkyni dobrý dojem.O Fabii jen přemýšlím protože je cenově docela za slušný peníze kde bych mohl mít i dobrou splátku i když ty ceny u těch skladových aut jsou trochu lživé co jsem slyšel i viděl auto dají sice za 226tis když si člověk vezme přes úvěr ale ve finále tam šaškují s doplňkama a faktura vyleze někde u 264tis tak to jsem trochu nepochopil (protože úvěr je pak stejně vypsaný na 226tis) na druhou stranu ta motorizace je fakt hrozná četl jsem mnoho a mnoho článků o motoru htp někdo si stěžuje někdo ho vychvaluje já jsem jel jen se starým modelem fabie 1 sedan 1,2 htp 50kw naložený auto k prasknutí a v Popradských kopcích jelo jako ďas ale nějak jsem se nedopočítal spotřeby :x ...V nový jsem pouze seděl nikdy jsem sní nejel ale myslím si že to bude to samé...Spíš si prodloužím splatnost u Vengy snížím o trochu měsíční taxu a budu spokojen :kia: prostor má dostatečný pro malou rodinu super pro příležitostní převoz něčeho většího taktéž...

Jinak jsem ani nečekal že mě tu budete doporučovat škodovku je mi to celkem jasné ale určitě někteří zvás sní přišly do styku tak každá rada příjde vhod...

Co se týče těch tvdých plastů je to docela celkem otázka jak to všechno bude ať už vrzat či nevrzat třeba po 150tis km.Když už po pár km více méně u těchto aut je slyšet sem tam něco u Vengy to chrastění v palubovce třeba auto já si osobně nekupuju 2-3roky kupuju proto nový aby vydželo nějaký léta a vehikl bych stoho zrovna nechtěl mít.Starý auta s tvrdýma plastama dělali dobře neflákali tu výrobu tolik proto některý auta se drží pořád v kondici i po dlouhých letech ale dnes protože každej chce co nejvíc vyprodukovat a vydělat co nejvíc i na úkor rychlé konkurence se to všechno děla skoro za letu a pak to takhle vypadá.Ale stím se musí dneska zkrátka počítat když chci auto cca do 300tis já osobně max.do 270tis a to je fakt max...
Kia Venga 1.4CVVT 66kW Fresh,Tmavě Šedá Metalíza (Šedá Steel) - UKRADENO ach jo kdepak jsi moje krásná Vengushko ;(
Čičák=největší zrůda a podvodník
NOD32CZE Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2011)
5000 km @ 6-7 l/100km

Příspěvekod miroslav » 13.04.2011 21:33

KIA má akci s O navíšením na splátky. A Venga je tam taky . Je to dobrý co stojí tolik zaplatíš .
miroslav Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy