Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Příspěvekod Korejcobijec » 09.02.2011 11:08

:thd: Můj názor je ,oslovit Automotorevue a udělat jim reklamu.Já už jednomu koupi Kie rozmluvil.Byl sice překvapený ,ale bohužel . Já tvrdím ,že brzdy na Kií jsou obyčejný šunt.Kazí to celkový dojem z vozu ,který je jináč jakž -takž.V tom by měli zapracovat tady manažéři.protože jsou s něma v kontaktu. :thd:Nejvíc mě dokáže vyžhavit ,když mě lidi řeknou . Co s tím máte, dyt je to nové.Co vám v tom drhne. co vám v tom cinká? a furt dokola. Každému řikám . nekupujte KIU je to ŠUNT!!!!! :thd:
Korejcobijec

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod juri » 09.02.2011 11:43

V plnej miere so všetkym suhlasim,tiež každeho odhováram od kúpi KIE,kôli brzdam a 7 rokov zaruka-7 rokov problemov a platenia :help:
juri Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod KamZehr » 09.02.2011 11:51

Už to tady jednou psal vladislav. Při návštěvě ve výrobním závodě v Tepličke se o tomto problému zmínili, ale výsledek - nic. Asi by opravdu stálo to dát do AMR.
P.S. jinak kromě přirezávajících brzd nemám problémy a jdu opět do vozu :kia:
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Stefi » 09.02.2011 12:03

:? :?: asi to moc prožíváme, já jsem v kontaktu s majitelem třech prodejen a servisů vozů PSA a říká rezne vám to stejně jako všechny jiné, kotouče, brzdy obecně, fakt po sednutí dvakrát probrzdím a dál vše OK, neřeším....je se třeba dívat i na jiné super znažky a jsou na tom skoro stejně, komponenty jsou od stejných dodavatelů a jen píšouu(razí) na to značku pro koho....., v KII to víc vnímáme, fakt ta izolace od spodu a podběhů je mizerná, volume doprava anebo na volantu podržet + :evil: :lol:
Naposledy upravil Stefi dne 09.02.2011 12:30, celkově upraveno 1
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 09.02.2011 12:14

;) Píšou tady lidi ,že když se tam dá jiná značka . problém je pryč. Proč asi? KIA tam dává šmejd. to je vše. :thd:Reznou všechny ,ale od nikoho jsem neslyšel ,že při couvání z garáže je musí doslova utrhnout. :no:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Stefi » 09.02.2011 12:46

:twisted: neměj obavy, taky mne ta hlučnost štve, ovšem vypnul jsem i radio, otevřel okínka o co se jedná, brzdí to výborně, ale ten zvuk je atypický, destičky jsem hodil nové, jak přední tak i zadní, ovšem zadní jsem měnil až když rámusily, jedna strana kov, na kov a do****l jsem kotouče, ty zrovna nebyly a nové destičky se přispůsobily, chtěl jsem měnit při prohlídce 60000 km,(v kufru mám již od léta kompletní sadu včetně kotoučů), mechanika v KIA znám už přes 20 let dělal mi ještě škodovky, sjel s tím na STK a prověřil brzdy, říká nevyhazuj zbytečně peníze, udeláme to až při 80000 km asi měl pravdu, brzdí to stále i když je to ja říká Korejcobijec ŠUNT, není problém jít koupit auto zase za mega, stejně se zhuntuje, trochu jsem dozrál, dnes si to odložím na lepší dovču a požitky, :eat: :drink: :scooter: :oldman: :sun: :twisted:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 09.02.2011 13:56

;) Taky bych dneska věděl ,kam dát ty prachy co jsem dal na podzim za Ceeda. :thd:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 09.02.2011 21:18

Já jsem v tomto směru velký skeptik..Užil jsem si dost a dost s tímto problémem..A světe div se...Poslední měsíc to nepřirezlo..Do auta nestrkám..Takže si v tomto směru absolutně nemám na co stěžovat.. :lol:
@Korejcobijec
Myslím,že si tohle trochu přehnal....Kia Ceed není v žádném případě kšunt..Docela mě to nakrklo v tom se na mě nezlob..Je to dobré auto..Aspon moje určitě..už jsem jich vystřidal za 33 let jezdění hodně..Promin ,ale tohle mě nemůže nechat chladným.. :no:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Korejcobijec » 09.02.2011 23:54

:kia: :kia: :kia: :no: Já se na nikoho nezlobím ,jen chci podotknout ,že mě zatím ničím nenadchl. Je to možná tím ,že jsem byl zvyklý na bezproblémové autíčko před ním. Včera zas nějaká jobovka. Při dobrždování . se rozglengal čudel co pamatuje na ty co nejsúpřypůtaní.Ale my všici byli. Když jsem pustil brzdu ,tak to přestalo.Začínám plnit A4.......pak jim to tam přistavím . Přece nebudu jezdit s kde jakú kravinu. :thu:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod juri » 10.02.2011 00:15

súhlasim s Korejcobijcom,že brzdy :kia: ceed su sunt :thd: mal som viac znaciek aut,aj starsie,ale na ziadnom sa mi este neprilepili platnicky ku kotucom,tak ze pri odtiahnuti islo auto smykom na odtahovy voz :!: a to ma uz riadne nastvalo. :kia: si nechce uznat chybu,aby nestratila na trhu svoju predajnosť,je to vsetko politika,biznis...
juri Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod vladislav » 10.02.2011 00:35

Hoší,hoši..Je třeba jednat hned..Na každém výrobku se v dnešním době vyskytne závada..Od toho je záruka..Můžem si tu napsat o problémech s auty..Od toho to forum tu je..Ale tyto problémy vyřeší jedině servis..Nikdo jiný..Já bych neváhal a reklamoval a reklamoval.. ;) Nic jiného nepomůže...
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod mbiron » 10.02.2011 00:41

Delate chlapci z toho kovbojku, neni tak davno kdy jsem byl v Praze v Ackach a videl na vlastni oci jak se snazili utrhnout brzdy na Octavce II a tahali ji SUVeckem po place jak sanky a ne a ne ji urvat. Ja mam Cee´da tretim rokem a nemam s nim zadne problemy a kdyz tak prkotiny co servis okamzite odstranil.
Nevim cim kdo jste jezdil predtim, ze tu rikate jake jste meli predtim uzasna auta, tak proc proboha s nima stale nejezdite a proc jste si teda ten Sunt :kia: kupovali? Kazdej z nas uz urcite par aut vystridal a ma s urcitou znackou dobre ci mene dobre zkusenosti, nekdo naopak jen same neprijemnosti ale nedovolil bych si o zadne znacce tvrdit ze je sunt, to pardon.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Kmet » 10.02.2011 10:15

Ale no tak *nespokojení* - auto bez poruch NEEXISTUJE :angry:. Od řešení problémů jsou servisy (když se mi nelíbí tenhle, tak jdu do jiného) a vždycky jsou 2 možnosti: :yes: buďto to bude lepší nebo horší :yes: . Záleží jen a jen na vás, jaké uděláte rozhodnutí - a pochybuju, že by vás někdo z přítomných NUTIL do :kia:. :no:
Za sebe můžu říct, že jsem o *lepících* brzdách věděl dopředu (a dalším - koukal jsem na tohle fórum už před koupí) a měl jsem připravenou variantu - v podstatě mě :kia: zatím ničím nepřekvapila :thu:

Jak říkám: máte VŽDYCKY minimálně dvě možnosti. A ve finále třeba tyhle: buď auto prodejte nebo si ho nechte :P

Pro ostatní: koho už nebaví tohle *dětské fňukání* ať zvedne ruku :evil:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod juri » 10.02.2011 11:25

nejde o "detske fňukani", ale vazny problem s brzdami,chcel som iba nejaku dobru radu, ale pokial Vy s Vasim autom nemate taky problem,tak nech Vas to netrápi. :thd: P.S...v servise s brzdami som bol 3krat,za vsetky ukony som si stale platil,nakolko boli brzdy hrdzave,iba mi to precistili,zaruka sa na to nevztahuje,auto mam nepojazdne,musel som si objednat nove kotuce a dosticky,ktoré sa poškodili koroziou a sustavnym prilepenim dosticiek a servis mi radil iba jazdit,jazdit,jazdit denno denne :kia: co nieje normálne riešenie :?
Ja nehovorim o zlom aute :kia: ale tu sa bavime o brzdach :help: ak by mi servis uznal reklamaciu,nic take by som tu neriešil
Naposledy upravil juri dne 10.02.2011 11:31, celkově upraveno 1
juri Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod olin » 10.02.2011 11:28

Mám MY2009 a brzdy na mém voze se chovají úplně stejně jako ty u Felicie, Fiata Brava, Peugeotu 307 a dalších aut, se kterými
jsem jezdil. Rozdíl je snad jen ten, že tyhle jsou mnohem "ostřejší" :thu: . Chvíli jsem si musel zvykat, že s pedálem se musí jemně.
Možná má svůj vliv i můj styl jízdy, kdy brzdy používám jen když je to nevyhnutelně nutné, takže já se těch origo destiček
hned tak nezbavím. A možná, že jsem měl jen štěstí a někdo jiný zase smůlu na díly. Já jsem prostě nikdy před tím auto s tak
dobrými brzdami neměl. ;)
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy