Jaký máte vůz?

Rádi uvítáme Váš názor v našich anketách.
Your opinion is welcomed.

Jaký máte vůz?

Benzínový
257
65%
Dieselový
126
32%
LPG, CNG, ...
10
3%
Elektromobil
0
Žádná hlasování
Hybridní (el. + spalovací)
0
Žádná hlasování
Ostatní
1
0%

Celkem hlasů : 394

Re: Jaký máte vůz?

Příspěvekod ervss » 01.09.2010 19:11

titanus píše:
Offtopic :
nechaj nech sa pochvali...na BMW fore zapada do priemeru :lol:

kiež by , naopak by ste sa čudovali ale bmw fórum naše slovenské ma velmi vela členov ale zväčša sú to staré autá viac ako 10 ročné a pod :)

na fóre môže byť tak 5% lepších áut aj to som dal asi vela :)

.. a aby som teda písal aj s kiou tak ..

Máme doma Kia Picanto 1.1 benzín Automat , myslím že mame do mesta ideálne auto :)
ervss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod PetrLa » 01.09.2010 20:32

píšu již podruhé ....byl bys tak laskav příznivče vozů značky BMW a šel jsi se vyjadřovat k tvé značce na fórum BMW? Nějak mi to na KIA fórum nezapadá. Všichni jsme si o tobě již obrázek udělali a myslím, že nám to už stačilo. Díky a hodně štěstí u značky Bayerische Motoren Werke.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod lebka75 » 01.09.2010 20:46

PetrLa píše:píšu již podruhé ....byl bys tak laskav příznivče vozů značky BMW a šel jsi se vyjadřovat k tvé značce na fórum BMW? Nějak mi to na KIA fórum nezapadá. Všichni jsme si o tobě již obrázek udělali a myslím, že nám to už stačilo. Díky a hodně štěstí u značky Bayerische Motoren Werke.

nemám nic proti vozům jiných značek, ale patří na jiné forum a ne na :kia: :thu: :thu: :tongue: :tongue:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 01.09.2010 20:46

! "vladislav" píše:
@ervss .
Všichni jsem rádi,že jsi spokojený se svým nynějšim autem..BMW je určitě dobré auto to je bez diskuze...Jen bychom tě cht
ěli požadat ,aby si své příspěvky ohledně tohoto vozu směřoval na forum BMW..Pokud se s námi budeš dělit o poznatky s vozem Kia Picanto budem jen rádi...Myslím,že není třeba zde vyvolávat nějaké roztržky atd.atd.Myslím,že toho tu bylo v posledni době dost...Děkujeme za pochopení..S pozdravem Vladislav...
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod ervss » 02.09.2010 00:03

beriete to moc vazne :) sami viete ze som mal kiu tak stale sledujem forum a dalsiu doma mame , a otazka bola ake auto dennodenne pouzivame a niekto pisal aj daewoo lanos tak ja som napisal ake pouzivam ja : ) vladislav , aspon ty mi prides ako rozumny a lebka tiez tak okej nebudem tu viac rozoberat bmw :)
ervss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod titanus » 02.09.2010 07:02

Offtopic :
no ono ak si vsimnes aj hlasovanie tak sa to tyka ci mas benzin, diesel, LPG... pytat sa na KIA fore ake mas auto by bolo trochu zvlastne nemyslis :lol:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Re: Magentis V6 2500 obsah.Má někdo podobný. Výměna zkušeností

Příspěvekod Rudyn » 03.10.2010 16:04

ervss píše:
titanus píše:
Offtopic :
nechaj nech sa pochvali...na BMW fore zapada do priemeru :lol:

kiež by , naopak by ste sa čudovali ale bmw fórum naše slovenské ma velmi vela členov ale zväčša sú to staré autá viac ako 10 ročné a pod :)

na fóre môže byť tak 5% lepších áut aj to som dal asi vela :)

.. a aby som teda písal aj s kiou tak ..

Máme doma Kia Picanto 1.1 benzín Automat , myslím že mame do mesta ideálne auto :)
Rudyn Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Magentis/Optima I (2003)
75000 km @ 11 l/100km

Příspěvekod Berka » 03.10.2010 17:25

Jste nějací přísní nemyslíte? Osobně se mi BMW taky líbí, hlavně oceňuji že dělají už tolik let zadokolky. Přiznávám že už mi hlavou proběhla myšlenka, že až jednou prodám ceeda, se kterým jsem mimochodem spokojený, tak půjdu do trojkové řady BMW. Prostě ta auta mi učarovala designem a technikou, tak si říkám proč si neudělat radost? Jo, už vím proč ne. Já jsem vlastně ženatý a drahá polovička nechce o autě co má víc jak 200 koní ani slyšet :)

Co se týká diskuze o palivu, jsem zastáncem nafty. Důvodů je hromada, stejně jako mají hromadu důvodů zastánci benzínu. Takže je nemá cenu vyjmenovávat. Ale myslím že jsem tady nikde nezaregistroval zmínku o palivu E85. Podle několika článků které proběhly tiskem dnešním vozidlům nijak nevadí, jen palivo doporučují ředit trochu běžným benzínem, náklady na palivo celkem dost klesnou, údajně se zvedne výkon a navíc klesnou emise. Taková malá pohádka. Zkoušel to už někdo?
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 03.10.2010 17:43

@Berka: ... již to zkoušel sten viewtopic.php?p=46995#p46995 ... a moc dobře to nedopadlo :( Motor musí být uzpůsoben pro spalování paliva E85 ... třeba Ford Focus Flexifuel má ... Motor má ventilová sedla z odolnějšího materiálu a prvky palivové soustavy jsou vyrobeny z materiálů, které lépe odolávají agresivnějšímu alkoholu. Já kdybych měl benzínový motor ... rozhodně bych do něj E85 nelil ;)

Tohle taky jistě stojí za přečtení ;-)

21.9.2009
Palivo E85

Na teletextu ČT (stránce 638) píšou, že je možné míchat palivo E85 s Naturalem 95 v poměru 1:1 i pro neupravované motory. Je to skutečně možné?

Používání směsi paliv E85 a Super 95 je třeba posuzovat z několika hledisek. Jsou to právní předpisy, vliv na emise, vliv na chod motoru, možnost poškození motoru a příslušenství a samozřejmě ekonomická stránka a z toho vyvodit, co to přinese a jestli se to vůbec vyplatí.
Právní předpis dovoluje používat jen palivo schválené pro vozidlo jeho výrobcem, které tato směs, kromě upravených tzv. FFV vozidel nemá. Vliv na emise neupraveného motoru nebyl měřen, a proto není známý, lze jen usuzovat na snížení obsahu CO a uhlovodíků, případné zvýšení oxidů dusíku a aldehydů, záleží na tom, jestli se jedná o motor bez nebo s katalyzátorem. Vliv na chod motoru nemusí být vůbec pozorovatelný, etanol sice zvýší oktanové číslo, ale ne každý motor je schopen toto zlepšení paliva využít, u starých karburátorových motorů nemusí motor dosahovat maximální výkon bez nastavení potřebného poměru vzduch-palivo, protože směs má menší výhřevnost než benzin. Směs nemusí poškozovat motor, ale může být agresivní na pryže a plasty, zejména u starých motorů, nové jsou vybaveny odolnějšími materiály. Při používání směsi se spotřeba v důsledku menší výhřevnosti směsi zvyšuje a ekonomie závisí na rozdílu ceny E85 a benzinu. Objemová výhřevnost E85 v letní formulaci dosahuje přibližně jen 72 % a v zimní 75 % výhřevnosti benzinu.
To jsou tedy možné přínosy a možná rizika a nyní záleží jen na Vás, jestli si směs vyzkoušíte. Pokud ano, věnujte pozornost ekonomii, hlavně přesnému měření spotřeby. Je možné, že přijdete k závěru, že se Vám to nevyplatí a nebude třeba dále experimentovat. V žádném případě ale neexperimentujte s vozidlem v záruční době, kdyby se cokoliv přihodilo na motoru, bude použití nedoporučeného paliva dobrou záminkou pro prodejce, aby neuznal záruku. Vladimír Matějovský

V další případné debatě o E85 pokračovat prosím tady viewtopic.php?f=2&t=1372&start=0
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod kolin udatný » 28.01.2011 10:34

Já jsem benzínovej hlavně z akustického důvodu. Zvuk dobrého benzínového motoru,nemůže nikdy nafta dohonit,je to dáno jinou konstrukcí motoru a oželím i ten rozdíl ve spotřebě.Jasně,v té je diesel nepřekonatelný,ale já mám auto pro radost z řízení,tak holt nějakou tu korunu za větší spotřebu u benzínu rád zaplatím. :drink:
kolin udatný Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

11. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Opirus (2005)
121000 km @ 10 l/100km

Příspěvekod spido11 » 31.01.2011 15:54

momentálne mám Octaviu 1,9 TDI, ale som žhavý čakateľ na Sportage 1,7 CRDi. Dúfam, že v marci, tak ako mi predajca prisľúbil, sa stanem aj ja "právoplatným členom" Kia clubu.

takže preferujem diesel, aj keď pred tým som mal 5 benzíňakov. :D
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod rspeed » 31.01.2011 18:44

.... benzin je benzin .... argumentacia ze naftak ma mensiu spotrebu u mna neobstoji - nase sorento je r.v. 2003 a uz na nom treba opravovat vstreky,a celkovo do servisu sa dalo dost penazi,moja Primera ma 11 rokov a jedina investicia okrem bezneho spotrebaku boli pri 100 tis. km predne kotuce,inak len olej,filtre a 3x sviecky,naposledy iridiove Denso takze dlho bude klud ... okrem toho sadat v zime do auta s malou dusickou ci nastartuje,ci som nenatankoval bordel alebo mi nezmrzol kondenz v nadrzi je otrava ... ale tocak by som bral ...
Som NISMO positiv: Nissan Primera P 11C-144, 2.0 103kw
Vpripade potreby : Kia SORENTO 2.5 CRDi EX, nadstavena prevodovka
rspeed Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod -Petr- » 31.01.2011 19:54

Jaký mám vůz? Samozřejmě ten nejlepší co kdy jezdil pod tímto Sluncem :D Ceed 1.4 CVVT
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Aha » 31.01.2011 21:57

Petr nevím co jsi měl před cee'em ale musel jsi mít při nejlepším Favorita jinak by si nepsal :lol: .Já mám taky cee'da ale 1.6 CRDi a jsem sním spokojen.Měl jsem nedávno technickou a bez problémů prošel. :tongue:
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 01.02.2011 19:41

Co jsem měl před Ceedem? Volkswagen Polo, rok výroby 2002! Jenže - ta elektroinstalace u VW teda vážně nic moc! Auto bylo imr vére v servise. Ale to už sem tu někde psal. Ceed je vážně daleko lepší - a hlavně daleko prostornější (mám SW) :kia: a jak na to poslední dobou koukám, tak i svižnější. My jedeme s :kia: na STK až za tři roky :roll:
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Hlasování / Polls