dlhe vylety po Europe

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: dlhe vylety po Europe

Příspěvekod vegas » 08.07.2010 23:29

ztrátu výkonu pocítíš v Německu na dálnici s neomezenou rychlostí, až tě v 160 budou auta předjíždět, jedno za druhým:)
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jirka N. » 09.07.2010 08:31

Ale kdepak, v Německu poměrně hodně drží dobrovolně tempo kolen 130 a jen někteří to ženou rychleji. Je tam taky hodně rychlostních omezení kvůli stavbě, hluku a taky stavu dálnice. Taky chování je na daleko vyšší úrovni a když dáš blinkr že budeš předjíždět a přitom v levým jede v dálce rychle jiné auto tak to slušně počká, mírně ubere a po uvolnění pruhu to rase rozjede. Když jsem chtěl předjíždět s vlekem kamion tak dokonce jeden sportovní Bavorák bliknul a nechal mě předjet další tři a pak to zase rozjel na svou rychlost. U nás je to nemyslitelné. Tady vlezou rychlejší až do kuftu předjíždějícího auta.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 31.01.2011 12:39

tak po minulorocnom uspesnom absolvovani tripu po severnej casti europy sme sa rozhodli pokracovat aj tento rok...mali sme uz dva hotove plany kam ist:
1. bol Estonsko, Lotysko, Litva - krasne mesta a krajina
2. Alpy

vybrali sme si tento rok Alpy a predbezny plan cesty je nasledovny:
http://maps.google.sk/maps?f=d&source=s ... 876465&z=7

ide niekto tento rok na podobny trip?

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod stanix » 31.01.2011 13:07

To já chystám menší dobrodružství v Černé Hoře. Snad mě můj čtyřkolý kamarád nezklame. Bude to jeho první větší výjezd.

>> K.I.A. Cee´d SW 1.4 CVVT MY11 <<

" Když chcete něco udělat, udělejte to raději hned. Zítřek nemusí přijít. " S.Š.
stanix Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
101000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod snowko » 31.01.2011 17:42

Ja planujem tiez vylet okolo Alp...ale este nemam takyto presny plan. To asi az pred letom, ked budem vediet ako su na tom financie. Planujem ale bike a urcite chcem vidiet nieco zo Svajciarska, Talianska, Slovinska /aj more/ a nejake rakusko. Na jesen som bol na takom mensom okruhu cca 2 000 km : BA - Innsbruck - Zugspitze /nemecko/ - GrossGlockner HochAlpenstrasse - Hallstatt - BA. Grossglockner odporucam kazdemu, kto rad soferuje. Tam si veru uzije...

titanus píše:tak po minulorocnom uspesnom absolvovani tripu po severnej casti europy sme sa rozhodli pokracovat aj tento rok...mali sme uz dva hotove plany kam ist:
1. bol Estonsko, Lotysko, Litva - krasne mesta a krajina
2. Alpy

vybrali sme si tento rok Alpy a predbezny plan cesty je nasledovny:
http://maps.google.sk/maps?f=d&source=s ... 876465&z=7

ide niekto tento rok na podobny trip?
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod titanus » 31.01.2011 18:31

no moja dva hlavne milniky su materhorn z svajciarskej strany - priatelkina srdcovka..a moja srdcovka je Passo dello Stelvio :love: to bude krasny zazitok :eat:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ladlen » 01.02.2011 00:04

My sme vlani s manželkou boli tiež v Alpách, bývali sme pri Insbrucku v mestečku Fulmpes a okrem okolia sme boli aj na dvoch celodenných výletoch. Prvý bol Bolzano, odtiaľ cez Marmolade, po neskutočných serpentínach okolo jazera Lago di Cadore, cez priesmyk San Vito di Cadore do Cortiny d ´Ampezzo. Bola to neskutočná cesta, serpentíny na 2 hodiny cesty a také strmé, že na dvojku pri výjazde zo zákrut môj ceed 1,6 CRDI nevládal, musel som niekedy podraďovať až na 1. Druhý výlet Davos, cez krásny priesmyk a znovu serpentíny Fluelaplass (2383m), potom Vaduz v Lichtenštajsku(upozorňujem, že pán knieža bol na dovolenke, tak jeho zámok bol uzavretý) a Bregenz pri Bodamskom jazere. Na spiatočnej ceste do Insbrucku 14km tunel, asi najdlhší v Rakúsku. Každú chvíľu sme stáli a fotili a výsledok bol, že domov k Insbrucku som išiel len s jedným tlmeným svetlom, našťastie v Insbrucku mi to v predajni KIA Leitner za 14 euro dali na počkanie do poriadku.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 01.02.2011 02:35

Mirek28 píše:Já pojedu v srpnu Praha - San Tropez ( Česko, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie , Francie vlastně i Monako) ve čtyrech lidech a s plným kufrem. Uvidím jak 1.4 (80kW) bude šlapat a dám vědět. Počítám, že celkem to udělá cca 3500,- km. Moc se těším :thu:

Musím říct, že :kia: šlapala bez chyby. Praha - Mnichov - Miláno - Monaco - Nice - San Tropez - Pisa - Florencie - Maranello - Brener - Mnichov - Praha (celkem 3400 km) ve 4 lidech s úplně plným kufrem. Snad jen při přejezdu švýcarských Alp jsem musel trochu řadit (ale víc jsem se bál cestou dolů), ale jinak auto jelo fakt dobře a nikoho jsem nikde nezdržoval. Spotřeba vyšla na 6,9 - 7,0 l/100km. Byl jsem velmi spokojen a mile překvapen.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Předchozí

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion