Zdravím všechny,
koukal jsem na video a je pravda že autodílny a servisy žijí z výměn olejů. Když jsem jezdil do KIA servisu na garančku po 15000 km se Sportge tak největší položka byla za výměnu oleje.
Na dotaz zda bych si mohl přinést olej se správnou specifikací já, tak údajně ano, ALE bylo mi řečeno že bych mohl taky přijít o záruku na vozidlo.
Když vidím že se dá koupit kvalitní značkový olej již okolo 250,- více či méně za litr. A v servisu ho máte za 600,- a více tak to je paráda. Nevím co je tam tak drahé na té výměně, zda vypuštění nebo nalití nového.
Abych se vrátil k problému oleje Lifetime. Je to pouze můj názor ale určitě bych takhle neriskoval. Už totu taky psal jeden kolega že se olej opotřebovává a strácí svou viskozitu a tudíž i mazací schopnosti.
Nemá cenu, kort když máte auto v záruce tohle riziko podstupovat. Výrobce nepíše výměnu olejů a provozních kapalin do servisních intervalů jen tak!
Je lepší jednou začas přeplatit a jezdit, nebo neplatit a nejezdit.
Jak jsem psal jsou to mé názory a zkušenosti tak to neberte prosím nějak osobně.
KDO MAŽE TEN JEDE...
KDO NEMAŽE TAK TEN SI ANI NEZAP.......
Zdravím všetkých,
pozeral som na video a je pravda že autodielne a servisy žijú z výmen olejov. Keď som jazdil do KIA servisu na garančku po 15000 km sa Sportge tak najväčšia položka bola za výmenu oleja.
Na otázku či by som si mohol priniesť olej so správnou špecifikáciou ja, tak údajne áno, ALE bolo mi povedané že by som mohol taky prísť o záruku na vozidlo.
Keď vidím že sa dá kúpiť kvalitný značkový olej už okolo 250, - viac či menej za liter. A v servise ho máte za 600, - a viac tak to je paráda. Neviem čo je tam tak drahé na tej výmene, či vypustenie alebo naliatie nového.
Aby som sa vrátil k problému oleja Lifetime. Je to len môj názor ale určite by som takhle neriskoval. Už Totum taky písal jeden kolega že sa olej opotrebováva a stráca svoju viskozitu a teda aj mazacie schopnosti.
Nemá cenu, kort keď máte auto v záruke tohle riziko podstupovať. Výrobca nepíše výmenu olejov a prevádzkových kvapalín do servisných intervalov len tak!
Je lepšie raz za čas preplatit a jazdiť, alebo neplatiť a nejazdiť.
Ako som písal sú to moje názory a skúsenosti tak to neberte prosím nejako osobne.
KTO MAŽE TEN JEDE ...
KTO NEMAŽE TAK TEN SI ANI NEZABUD .......