Také se přidávám k tématu spotřeba, mám sice měsíc konkurenčního bratra IX20, ale motor 1,4, podvozek, převody jsou určitě totožné. Ke spotřebě - již předchozích aut jsem měřením dle PP a i porovnáním tankování do nádrží si ověřil, že spotřeba je značně závislá na okolním provozu, ale zejména na řidiči (u shodných aut !!). Měřit na základě jedné cesty je skoro nic nevypovídající hodnota. pro příklad včera jsem jel trasu 52 km ve velkém provozu s předvídáním a snahou o úsporu dle PP 5,4 l, ale pokud jedu ráno 5 km, pak pojížďky cca 1- 3 km a zpět 5 km (pořád se startuje studený motor), tak se se spotřebou pod 8l nedostanu. Vzhledem k tomu že s autem nemám ujeto ani 1000 km, tak nemohu nic hodnotit, PP ukazuje od počátku průměr 7,2, ale snažím se jezdit na zajetí (do 3.500 ot.,často řadit). S předchozími auty fabia 1.4 jsem ujel 140.000 a průměr za posledních 40.000 6.5 l, předtím fabia 1.4 120.000 průměr obdobný.
Ještě poznámka u ix20 se zatím počítač nenuluje - více se rozepíši u nulování PP