Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod mbiron » 25.06.2008 11:05

Pokud se tak stane v dalsich pripadech,tak bych doporucil spojit se tady a sepsat hromadnou stiznost popripade toto resit jinou cestou.Nemuze si nikdo dovolit vyrobit neco co nesplnuje ani za mak to co by splnovat melo a kdyz uz se deji veci ze po roce auto koroduje jako moje skodovka po deseti letech tak sorry ale to si rozhodne libit nenecham a resit to budu intezivne.Bylo by fajn zde zalozit takovy reklamacni link na zjistenou zavadu(korozi) misto vyfotit a umistit a toto vse muzeme predat na srazu v Praze zastupcum KIA Motors cz at nam to vysvetli a jak s tim nalozi.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Marek_Km » 25.06.2008 15:11

Ono by bylo také zajímavé, kdyby se vůbec zjistilo proč se to děje. třeba já tam nemám vůbec nic (ani náznak rzi), i když teprve po 6ti měsících. Třeba špatný materiál, určití lidi na směně (lakýrníci), určitá barva (barvy). Nebo rovnou založit fórum bez OT, kde by se zapsali majitelé postižených aut s VIN. Ovšem je otázka, jestli to chcete zveřejňovat (ten VIN kód). Ale možná by to k něčemu bylo, kdo ví... :whistling:
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod greenca » 25.06.2008 20:37

Auťas píše:Tak jak to tady už nějakou dobu čtu, tak asi nezbývá, než si každý bude muset pomoci, jak umí. Já se chystám, že až bude auťas pěkně suchý, koupím Resistin ML a štěteček a pěkně to tam v těch spárách natáhnu (pokud tam tedy ta rez po třech měsících pod širákem už není). Bude to sice nějakou dobu pěkně smrdět, ale účel světí prostředky. A pak se uvidí ;)

to ale riskuješ,že přijdeš o záruku.Pokud ti začnou dveře rezivět a pujdeš je reklamovat,tak se na ně bude chtít podívat technik a pokud uvidí,že je to něčím natřený,tak se s tebou nikdo bavit nebude.Měl jsem v plánu spáry dostříknout originál barvou do stracena,ale můj šéf (AUTO JANÍČEK)mě od toho odradil,protože pokud by opravdu došlo na výměnu dveří,tak to už posuzuje technik přímo od :kia: motors.Poradil mi ať nechám závadu do konce roku projevit a potom to začneme reklamovat.
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Tony » 27.06.2008 13:10

já si taky myslím že řešit to ted kdy to nejde bez lupy skoro vidět je nemístné. vesměs se vám v těch servisech "vysmějou" ale až to vidět půjde tak to budou muset řešit a to při té rychlosti postupu bude možná až za 2 roky.
upozornit to jo, ale běhat někde, volat a nervovat se, to bych se na to mohl tak leda ***
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod autas » 27.06.2008 14:10

greenca píše:
Auťas píše:Tak jak to tady už nějakou dobu čtu, tak asi nezbývá, než si každý bude muset pomoci, jak umí. Já se chystám, že až bude auťas pěkně suchý, koupím Resistin ML a štěteček a pěkně to tam v těch spárách natáhnu (pokud tam tedy ta rez po třech měsících pod širákem už není). Bude to sice nějakou dobu pěkně smrdět, ale účel světí prostředky. A pak se uvidí ;)

to ale riskuješ,že přijdeš o záruku.Pokud ti začnou dveře rezivět a pujdeš je reklamovat,tak se na ně bude chtít podívat technik a pokud uvidí,že je to něčím natřený,tak se s tebou nikdo bavit nebude.Měl jsem v plánu spáry dostříknout originál barvou do stracena,ale můj šéf (AUTO JANÍČEK)mě od toho odradil,protože pokud by opravdu došlo na výměnu dveří,tak to už posuzuje technik přímo od :kia: motors.Poradil mi ať nechám závadu do konce roku projevit a potom to začneme reklamovat.

No tak to jsi mě zviklal. Co říkáš je asi také pravda. Ještě to musím uvážit, ale díky za upozornění. :huh:
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Odborné vysvětlení od KIA Motors ČR ke korozi zadních dveří

Příspěvekod Návštěvník » 10.07.2008 12:05

Na základě se více zobrazujících příspěvků na téma koroze zadních dveří a také klienta, který nás na toto upozornil, jsme kontaktovali poprodejní oddělení KIA Motors s.r.o. a požádali o vyjádření. Níže Vám zasílám odpověď na tento problém.

Při výrobě se můžou některé části karosérie kontaminovat materiálem, který v průběhu času může zkorodovat. Jelikož je toto místo obvykle netknuto při běžném mytí, je i pravděpodobnost setření „korozivního prachu“ malá. Tedy pokud je toto místo kontaminované z výroby, může být v původním stavu až do počátku koroze.

S pozdravem

KIA Chotěbuz
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod autas » 10.07.2008 13:11

A neřekli co to je, ten "korozivní prach"? :-? To je termín o kterém jsem přes svůj, řekněme pokročilý věk, ještě neslyšel. :hurray: Vypadá to, že se těch sedm let záruky nebudeme nudit, když ji budeme chtít uplatnit. I když v mém případě si nemůžu na přístup :kia: stěžovat. Zatím dobrý.
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod vladislav » 10.07.2008 14:21

Můj názor je,že ta koroze vylézá hodně rychle po koupi auta...kdo má už auto delší dobu a koroze se neobjeví tak ten podle mě problémy tohoto typu koroze na dveřích mít nebude....je to očividně vada v technologickém postupu výroby....bud zrezlé plechy...potom hodně asi dělá ten ruční nástřik..a za další tyto auta podle mě neprošli tou slavnou rotační antikorozní lázní...za tří měsíce mi nezrezne ani natřený plot a to na něj prší... :idea:A to ,že jim tam zůstane kovový prach a od toho jim rezne pak karoserie.. :lol: :lol: Každý si o tom asi udělá obrázek sám... 8-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Martin » 10.07.2008 14:24

Korozivní prach jsou dle mého názoru kovové pilinky, které po nějaké době začnou takhle reznout.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Most » 10.07.2008 15:38

koukam, ze pokud to neprorezne, tak se koroze resit nebude
Most Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.07.2008 16:44

Most píše:koukam, ze pokud to neprorezne, tak se koroze resit nebude

tak to len riadne sypte solou a zavlazujte... ine vychodisko nevidim :(
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mbiron » 10.07.2008 16:54

Ja to vidim naprosto jednoduse, pockejme na sraz v Praze. Pokud tam prijede nekdo od Kia Czech tak se na tohle tema rozhodne bavit budeme a vyjadreni typu zjistime co se da delat asi moc neuspeje. To ze dvere reznou hned nebo az po nejake dobe je zavadejici.Jsou tu lidi co jim to vyleze hned a taky ti co uz maji auto rok a teprve ted jim to vylejza ven a prevazne zadni dvere.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Ivamar » 10.07.2008 19:48

TAK JSEM NAŠEL REZ - PRAVÉ I LEVÉ ZADNÍ DVEŘE. Auto mám jeden rok a je každý den v garáži. Rez jsem ukázal při přebírání vozu ze servisu (po garanční prohlídce 13000 km). V rámci prohlídky se pochopitelně nic nenašlo. :idea: Zatím je hluboké ticho.......
Ivamar Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Happy » 10.07.2008 19:56

Pánové, jestli dovolíte, něco bych k tomu řekl.

Vím, že vás to asi moc neuklidní, že to nijak nezmírní rozčarování nad kvalitou lakování a antikorozní úpravy Cee'da, nicmémě bych vás rád uklidnil, že Cee'd není jediný vůz, který má s tímto problémy. Jako předseda Mazda3Klubu a několikaletý majitel vozu Mazda3 - mimochodem, vůz, který se co do spolehlivosti TÜV 2008 umístil na prvním místě v kategorii do 3 let, má problémy s korozí. A to takové, že se zřejmě provede svolávací akce, stejně jako to bylo v roce 2006 provedeno u modelu Mazda6. Kritická místa jsou lemy zadních blatníků, prahy a také obvod dveří. Zřejme byl ve výrobě v roce 2004 nějaký problém, protože všechny vozy měly problém s odlupováním barvy - puchýřky - po vnitřním obvodu zadních pravých dveří. Stejný problém postihl i mě. Navíc vozy, které neměly namontované přední zástěrky mohly mít problémy s odloupnutím celé barvy prahu přímo za kolem v důsledku odlétávajících kamínků. Bavíme se o odloupnutí celého kusu barvy o rozměru cca 5cm2. Pod barvou se samozřejmě objevila rez. Dále se někteří účastníci dopravních nehod vyjádřili tak, že po kolizi z karosérie odlupovaly celé kusy laku. Foto dokumentace je neveselá. Mazda toto řešila zpočátku mírnou antikorozní úpravou ještě před prodejem vozů - aplikace na prahy a lemy blatníků. V současné době jsou všechny vozy, které projdou garanční prohlídkou ještě znovu a důkladně ošetřovány.

To tedy jenom tolik k problému rzi. Je to samozřejmě nepříjemné, ale snad Vás uklidní, že vůz vyrobený přímo v Japonsku má takový problém taky. Prostě jsem si už za poslední tři roky jaksi zvyknul a abych byl upřímný, nijak mě to už nepřekvapuje.

Jízdě zdar,

Happy
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Marek_Km » 10.07.2008 20:43

Kolega, kterému u nás na firmu koupili auto (vybral si právě Mazdu 6 - poslední kusy před novým modelem - za skvělou cenu) mi několikrát tvrdil, že na pohled má můj Cee´d lepší lak, než ta jeho Mazda. Měl bych mu věřit, protože svého času v tom oboru měl nějaké kšefty... Obrázek
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady