prevodovka - manual

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

prevodovka - manual

Příspěvekod welfare » 26.05.2009 19:59

Zdravíčko páni a dámy.....tak ma nechala moja Carnivalka v štichu.... Obiehal som autobus, preradil z5 do 4, dokončil obiehanie, preradil som do 5 a po uvolneni spojky auto pribrzdilo. radiaca páka litala uplne voľne a neda sa vyradť 4. tiahla su az po blok prevodovky OK a funkcne, neviete co stým moze byt?
welfare Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod S.Javorikova » 26.05.2009 20:29

Tak bych řekla,že se ti rozsypalo nějaké ložisko.Ale co takhle servis na to?
Sabina
S.Javorikova Žena
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Carnival II (2002)
0 km @ 9 l/100km

Příspěvekod welfare » 26.05.2009 21:23

najhoršie je že auto je 60 km od najbližšieho servisu a nejde vradiť 4. prevodový stupeň, a nechať sa tahat s vyšliapnutou spojkou 60 km tak to rovno vymenit aj spojku
welfare Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Axel » 26.05.2009 21:46

a nemáš někoho kdo tahá auta aby tě hodil na vlek?

Jinak to je nemilé, já zas slyšel jak si někdo koupil Sorento ujel pár km po vyzvednutí nového vozu a rozsipala se mu převodovka...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod welfare » 26.05.2009 21:52

ja by som sa aj do toho pustil, ale neviem nikde najst prevodovku na predaj
welfare Neuvedeno
Uživatel fóra

hotovooooooo!!!!

Příspěvekod welfare » 31.05.2009 18:05

Tak vážení...... s otcom sme začali v sobotu ráno 09:00 a v nedeľu 11:00 auto jazdí OK. Dali sme to na kvádre vybrali kryt prevodovky a tam jeden šróbik 6-ka zlomený čo prenáša z radiacej páky na mechanizmus preradovania vo vnútri prevopdovky. Takže som spokojný, len sme polovicu auta museli rozobrat aby sme sa k tomu dostali. Hned ako postahujem fotky tak ich nahodím sem na forum....
welfare Neuvedeno
Uživatel fóra

doplnok

Příspěvekod welfare » 31.05.2009 18:08

....a to mi v servise povedali že cena za 1 servisnu hodinu je 23 € bez DPH a cca 6 hodín vymontovanie a 6 hodín namontovanie prevpodovky + materiál po zistení o aku závadu vlastne ide.......určite by priznali farbu ze iba jeden 6-ka šrubka....
welfare Neuvedeno
Uživatel fóra

oprava 1

Příspěvekod welfare » 01.06.2009 22:29

Obrázek
welfare Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 21.06.2009 19:36

zdavim mam asi ten isty problem ako ty len mne tam zostala spiatocka a nejde von rozobral som vsecko mozne len neviem ako zobrat krit prevodovky dole poradis mi dik
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod welfare » 21.06.2009 20:45

no je to na dlhšie .....zajtra posťahujem fotky čo som pri tom robil. Bude to názornejšie
welfare Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 22.06.2009 02:47

ZDRAVIM OK BUDEM VDACNY PROSTE SOM POVOLIL DOOKOLA TRUP KRYTU PREVODOVKY A ANI SA MI TO NEHNE NEVIEM AKO DALEJ A NERAD BI SOM NIECO POSKODIL PREDOM DAKUJEM
Návštěvník

km @ l/100km

Re:

Příspěvekod milan fulop » 13.12.2010 19:38

Hosť píše:zdavim mam asi ten isty problem ako ty len mne tam zostala spiatocka a nejde von rozobral som vsecko mozne len neviem ako zobrat krit prevodovky dole poradis mi dik
milan fulop Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: prevodovka - manual

Příspěvekod lhickl » 22.12.2010 16:13

ahojky strašně mi pomohlo co jsi tady popsal mě se stalo to samé předjížděl jsem za vídní nadměrný náklad přeřadil jsem ze 4 na 3 a hotovo trojka na trvalo dojel jsem do prahy a jdu na to tý den před touto závadou jsem měnil prasklý 6 šroubek napínání řetězu olejového čerpadla v motoru :-))) naštěstí bez trvalých následků dovezla mě k baráku a tam to začalo rachotit
Naposledy upravil lhickl dne 22.12.2010 16:22, celkově upraveno 1
lhickl Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lhickl » 22.12.2010 16:18

co jsem tak koukal na obrázek je to klasika špajzka jako fávo takže by tam mohla být ještě ségrovka na 5 kovým kole a ještě aretační šroub kulisy řazení u favoritů když jse nevyndal předem mohl jse uštípnout prsten kulisy tady ještě nevím ale hned to zjistím.ale přiznávám že takhle půlit skříň jsem ještě neviděl vždycky jsem ji vyndaval celou přeci jenom když je venku dělá se to líp :D
lhickl Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod carvallux » 01.03.2012 16:02

Ahoj Carnivalisti
pročítal jsem to tu o těch rychlostkách a moc chytrej z toho nejsem. Mě se už občas stalo že mi vypadl kvalt konkrétně 3-4. i na řadičce je znát že trojka je trochu krátká od neutrálu a čtyřka zese dlouhá. Nedělá mi to pokaždý ale sejří mě to. No začíná být optimální počasí na přípravu auta na sezonu. Takže sem se rozhod že rychloska pude ven akorát ještě nevím jestli tim způsobem co se tu popisoval a nebo opravdu celá a pěkně na ponk. U mě předpokládám že se uvolnila vydlička řazení nebo celé vedení vydličky ne uvidíme co na mě vyběhne. Lítám po celým netu kde co pochytím ale kde nic tu nic a v knihách maji akorát tak červenou knihovnu a detektivky. No a když už bude na špalkách tak se pustim do rozvodů mám 115000.
carvallux Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Carnival II (2006)
114000 km @ 8 l/100km

Další

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí