regin píše:Jedu si tak, jedu, fakt úplně normálně po městě, a najednou se mi na palubce rozsvítí EPS a ESP OFF. Ne a ne se jich zbavit, vypnutí nepomáhá, pořád to tam je.
Hlavně se mi brutálně zablokoval volant. Musel jsem zbytek cesty silou dokroutit (asi jako když točíte kolama v hlubokým sněhu).
Stalo se vám někomu někdy něco podobného? Hádám, že jiná cesta než přes servis z téhle situace nevede...???
Jó, tak něco podobného znám. Doufám, že máš auto ještě v záruce. Tohle se mi nestalo u Kia ale u VW, do servořízení se dostala voda se solí, rozežrala tišťáky (koukal jsem jako tydýt na to, že v servu jsou SMD, procesory, krokový motor) - no bylo to na výměnu serva a tehdy mne to stálo 20.000 a to ze známosti. Nicméně to byl další z hlavních důvodů, proč koupit nové auto.
Tehdy se to událo tak, že jsem v pohodě přijel k baráku, vše ok. Ráno nastartuju a volant abych páčil klackem. Párkrát se to ještě chytlo ale cca po týdnu už to bylo definitivně v digitálním nebi.
Jak to popisuješ, tak se zdá že by to také mohlo být něco na ten styl. Určitě bych neváhal a letěl do servisu. Až to budeš mít opravený, dej vědět. Tohle by mne taky zajímalo.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)