Skrabance z parkoviste a ine nehodicky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Škrábance - oprava

Příspěvekod rehmen » 19.11.2010 00:32

palo-1 píše:Ahoj, chci se zeptat jestli jste už někdo opravovali drobné škrábance na laku, případně jestli můžete doporučit nějaký přípravek kterým je "odstranit". Jde o to, že se dneska náš 40kg pejsek rozhodl, že se podívá na kapotu našeho ceeda detailněji, tudíž je asi z poloviny plná škrábanců od drápů :x

Korekční tužka, ale štěteček s ní dodávaný je příliš tlustý, takže jsem si s ním nadělal víc škody než užitku. Tudíž doporučuji koupit tu barvu s lakek + extra tenký štěteček a pak jen mít hodně trpělivosti...

Jinak cena za bílou byla 300 kč.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Škrábance - oprava

Příspěvekod palo-1 » 19.11.2010 21:15

rehmen píše:
palo-1 píše:Ahoj, chci se zeptat jestli jste už někdo opravovali drobné škrábance na laku, případně jestli můžete doporučit nějaký přípravek kterým je "odstranit". Jde o to, že se dneska náš 40kg pejsek rozhodl, že se podívá na kapotu našeho ceeda detailněji, tudíž je asi z poloviny plná škrábanců od drápů :x

Korekční tužka, ale štěteček s ní dodávaný je příliš tlustý, takže jsem si s ním nadělal víc škody než užitku. Tudíž doporučuji koupit tu barvu s lakek + extra tenký štěteček a pak jen mít hodně trpělivosti...

Jinak cena za bílou byla 300 kč.

No nad korekční tužkou jsem taky zpočátku uvažoval, ale po detailnějším ohledání kapoty, bych jí musel "začmárat" asi celou, jsou na ní desítky škrábanců. Hold pejsek se vyřádil. Spíš jsem uvažoval jestli to nepůjde nějakým přípravkem rozleštit, ty škrábance nejsou zas tak hluboké. Potřeboval bych ale poradit jestli někdo nemá konkrétně s nějakým takovým přípravkem zkušenost, ať zbytečně neexperimentuju.
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Skrabance z parkoviste a ine nehodicky

Příspěvekod Beda » 20.11.2010 11:32

@palo-1
Namoc ty skrabance a kdyz zmizi, tak je poskozeny jen vrchni pruhledny lak, pak staci sehnat lestici pastu s jenymi brusnymi casticemi a rozlestit to cele ;)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod palo-1 » 21.11.2010 15:58

Beda píše:@palo-1
Namoc ty skrabance a kdyz zmizi, tak je poskozeny jen vrchni pruhledny lak, pak staci sehnat lestici pastu s jenymi brusnymi casticemi a rozlestit to cele ;)

Zkoušel jsem je teda namočit a většina jich opravdu jakoby "zmizí". Na starých autech jsem řešil takové věci Tempem, ale na nový lak si to netroufám použít, i když jsem někde na netu našel i TEMPO na nové laky, tak si ho objednám a zkusím to tím rozleštit:-)
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Korejcobijec » 21.11.2010 18:36

Parkování obzvlášt u marketů je tragédie. místa jsou spíš pro staré škodárny a auta jsou čím dál tím větší.Nejhůř parkují fejsliftované blondýny v offroudech.Kožich ,lokny.a střevíčky na facku.Nejhorší na tom je,že patří do sorty neohrožených a je schopná udělat viníka z vás,protože jste si dovolil postavit vedle ní.Proto se parkování před vchody ,kde je velká frekvence jak s vozíky ,tak auty vyhýbám a raději dojdu 100 metrů ,než řešit neřešitelné. Stejně nikdy nikoho nechytnete a vůbec nic nevyřešíte.Pak je ještě sortička tichých závistivců,kteří vám šunkatým favošem ,který projde STK pouze za tučný obnos velice rád ze závisti vrazí dveřmi do vašeho Sídka. Šlak tref takové prasáky. ;)
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 22.11.2010 09:08

@palo-1
Urcite je to tato pasta Obrázek mam ji doma a zkousel jsem ji na podobne skrabance. Akorat mi prijde, ze uz asi v sobe nema brusne castice, protoze to tim moc rozlestit neslo :? Lestil jsem to rucne bez el. lesticky :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod palo-1 » 24.11.2010 20:25

To je přesně ono co bych chtěl použít. Klasickému Tempu, nebo jiným přípravkům, které obsahují právě ty brusné částice se chci vyhnout. Mám strach že bych tím "odstranil" i kousek barvy, nebo by po těch brusných částicích zůstaly v laku nějaké další stopy :(
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Farba+lak

Příspěvekod cristal » 02.12.2010 17:50

Neviete mi povedať či sa dá priamo u predajcu kupiť retušovacia farba a lak presne podľa odtieňa? Ide o to, že mam taký maly fiačik dole aj s vrchnou farbou, nie len lak. Na predchádzajúcom aute sa to dalo podľa VIN.
cristal Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage II (2008)
103000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod Kmet » 02.12.2010 18:11

Jo jo jo - dá se to koupit. Teď jsem objednával přesně podle VIN a stojí necelých 300,-Kč. Jsou to dvě lahvičky - v jedné je barva a ve druhé lak. :thu:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod rehmen » 04.12.2010 00:42

O pár příspěvků výš jsem to také psal. Jde to.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Tomík » 17.12.2010 20:51

zdar,
tak jsem se ani nepochlubil se zážitkem na parkovišti u Hornbachu v Praze-Řepy. Takže-zaparkuji a jdu na nákup. Po 25min. se vracím a říkám si to auto je nějak nakřivo. Přijdu blíž a ejhle-přední levý na ráfku. říkám si, stane se. Dám dojezdovku a doma foukám ať zjistím rozsah. No a ona podélně cca 3cm říznutá. V servisu (v Práglu) mi říka típek, že v Práglu je to normální, nelíbí se auto tak se řízne pneu. Ta škodolibost mi vyšla na 2litry. To pneu mělo 4000km a to nas.... . Takže bacha. Z velkých parkovišť mám teď depku :shock: :shock: :shock: :shock: .
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod rehmen » 17.12.2010 22:06

Něco takového jsem v životě nezažil a ani neznám nikoho ze svého okolí, komu by se něco takového stalo. Asi tam neměli kamery, že? :(

Ono ale obecně vždycky se najde nějakej ***, kterej z nějakého důvodu musí ničit....
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Tomík » 19.12.2010 11:26

Re: rehmen

zdar,
bohužel kamery tam nejsou :?
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod stanix » 20.12.2010 13:36

Taxe musím "pochlubit". Ještě nemám Ceeda ani půlrok. Opřu si takhle sjezdovky o bok auta, otevřu kufr a ......! Lyže se samozřejmě svezly po zadních dveřích a vytvořily pár malých škrábanců a dva půlcentimetrovy body až do "masa" na dveřích a klice. Ještě nedávno mi kdosi říkal "Kamo, nejhorší na "voňavce" je ta první odřenina, ta nas*** nejvíc". To jsem však netušil že si to pokřtím sám :blink: Taxem si řek, že jsem fakt pitomec, ale co koupim něco na zapravení a hodil jsem to za hlavu.

>> K.I.A. Cee´d SW 1.4 CVVT MY11 <<

" Když chcete něco udělat, udělejte to raději hned. Zítřek nemusí přijít. " S.Š.
stanix Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
101000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod titanus » 20.12.2010 13:54

snowbordy opieram zasadne o spatne zrcatko aby nemali sancu ist po aute - poucenie tak isto z vlastnej (ne)skusenosti :oops:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion