Zavírání oken při zamčení auta centrálem.

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: Doťahovanie okien

Příspěvekod Pc-romeo » 20.08.2010 16:18

No, nez za to davat 8 000 (4x2000), vyslo by mozna lip koupit jiny alarm... Nektere to maji, delaji se s peknyma "vychytavkama" jako je dalkovy start, dalkova kontrola cidel (tj. napr. jestli nemam nekde neco otevreny), pager (tj. ploska na celnim skle na kterou kdyz nekdo zaklepe, se mi rozpipa dalk. ovladac - udajne je s tim seznamena policie CR i mestska /prazska/ a mela by to preferovat pred odtazenim/botickovanim/listeckovanim), alarm se rozezni i na dalkaci, a hlavne prave i dojezd... ;) Myslim ze podobne vybaveny alarm by se za tu cenu dal sehnat ;)
Pc-romeo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Cerato (2004)
60000 km @ 10.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod myszak » 21.08.2010 08:56

No tak přesně ten Magicar s pagerem jsem měl na minulým autě :D Ano, vyřešilo by se to tím elegantně. Montáž ovšem :kia: servis dělat nechce, jinde by to sice zvládli, ale je to tak razantní zásah do elektroinstalace, že v tom čuchám všemožné komplikace s :kia: zárukou kdykoli později (ááá, vám nefunguje ostřikovač? no ale tady se do elektriky neodborně zasahovalo...)
pro cee'd MY2010 1.6 CRDi
myszak Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2010)
10000 km @ 5.6 l/100km

Příspěvekod titanus » 21.08.2010 09:00

@myszak
stale je tu moznost nechat si to namontoval v servise kia a na zaruke sa nic nemeni :) ak zvolis inu firmu a nieco sa pokazi co ma priamu suvislost so zasahom do elektroinstalacie tak si to budes reklamovat u toho kto ten zasah vykonaval - 2 roky zaruka je podla mna dostatocna nato aby sa problemy s elektronikou vyskytli...nehovoriac o tom ze ak mas dobry servis dokazu prizmurit oko ;) tohto by som sa nebal :no:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod myszak » 21.08.2010 10:12

@titanus
Teorii chápu ;) Nebudu tady za***t vlákno detaily své anabáze se sat.rekordérem, modulem, harddiskem a čipovou kartou, seskládáno od tří dodavatelů - ve zkratce: "přehřívání není náš problém" :( Proto jsem kupoval nové auto se zárukou, abych vše řešil na jednom místě. A psal jsem tady, že :kia: mi Magicar dělat nechce, a ptal se, jestli někdo v autorizovaném servise uspěl (s plánem zjistit, ve kterém :D ). Nic ve zlým, ale na tu "o vstřícnosti a přimhouření očka" už jsem trochu starej :D Jestli máš konkrétní zkušenost s takovou montáží u :kia:, sem s ní, prosím!
pro cee'd MY2010 1.6 CRDi
myszak Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2010)
10000 km @ 5.6 l/100km

Příspěvekod titanus » 21.08.2010 10:26

pytal som sa nato pred rokom v servise vo Zvolene na dodatocnu montaz alarmu (nebavali sme sa o konkretnom type ci znacke) a bola mi ochotne ponuknuta montaz v ich servise...preto sa niekedy cudujem ze niektore ukony servis vykonavat nechce a inde s tym problem nie je...asi to dost zalezi ci tam maju nato "odbornika" alebo nie :) myslim ze by stalo za skusku zobrat telefon a obvolat aspon 3-4 servisy v okoli resp aspon jeden "vacsi servis v meste" a polozit im tuto otazku, urcite sa najde aspon jeden ktory sa toho ujme, teda dufam...

inak tvoj prispevok ohladom toho ze si sa pytal v sevise si editoval neskor ako som uz pisal spravu :D

ja by som sa toho nebal, montuje sa to bezne na ine auta...podobny ak nie ten isty alarm ma aj Beda takze mozes oslovit priamo jeho...mne to pripomina ako instalaciu dodatocneho denneho svietenia...tak isto zasah do elektriky, tak isto "neoriginal" prislusenstvo a predsa to namontovali viacerym clenom v kia servise (teraz ma napada jedine ervss :) ) viem ze som asi nepomohol ale snazil som sa :D

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Pc-romeo » 21.08.2010 13:27

Presne tak, vzal bych do ruky telefon a obvolal par servisu... Zacinaji pribyvat, takze verim ze se nejaky ochotny/schopny v tvem okoli najde... ;)
Pc-romeo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Cerato (2004)
60000 km @ 10.3 l/100km

Příspěvekod marhalu » 21.08.2010 14:08

kdyz jsme ceeda kupovali, tak jsem se ptal samozrejme na alarm s GSM a GPS(Praha
), tam prodejce (AutoBranka Prosek) mi nejaky nabizel. Bohuzel si nepamatuji co presne to bylo, ale vyjmenovane funkce alarm vlastnil. Ja jsem nakonec zvolil jiz z drivejska osvecenou variantu Jablotronu BT1803. Zatim jsem spokojeny. Dotah oken je s pridavnou jedtkou mozny. Nakonec jsem si zvykl. Pred vypnutim auta zatahat za cudliky :)

Zkusim zjistit co mi to vlastne nabizeli...
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod nadko » 23.08.2010 07:28

Na predchádzajúcom auto som mal autoalarm Magicar a tiež som si zisťoval funkciu doťahovania okien nakoľko sa takýto modul dal dokúpiť,mali dve varianty - jednu pre VW group (OCT) a druhú univerzálnu (MW2, MW4). V servise tento alarm nechceli namontovať, pretože montovali iba META alarmy, ale povedali mi že pokiaľ budem mať od autoalarmu osvedčenie o zhode, alebo niečo také, tak mi to pripnú do servisnej knižky a odobria (za to som neplatil). Keďže na auto bola iba štandardná 2 ročná záruka a na montáž autoalarmu tiež, tak mi to stačilo. Ak však servis nemá skúsenosti s danym typom autoalarmu, tak je risk si to tam dať robiť, lebo som počul dosť prípadov keď ludia chodili s namontovaným autoalarmom po ďalších servisoch, lebo im to nevedeli celé správne namontovať a oživiť. Predsa každý sa vyzná do niečoho iného, servis pozná dobre auto a ten čo montuje autolarmy zase daný autoalarm.
@marhalu
s tym zvykom zaťahať čudlíky ma to už pár krát sklamalo v tom, že keď som zastavil a zaťahal čudlíky, niekto v zadu otvoril dvere, lebo chcel vystúpiť a vtedy sa zatváranie okien zastaví a tak som si nevšimol že niektoré okno ešte nebolo dovreté a tak zostalu celú noc a razmi do auta cez neho dosť napršlalo :( .
nadko Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod marhalu » 23.08.2010 07:54

tak jsem to našel :) http://www.casystem.cz/produkty/dovirani-oken.html.
Firma nabízí alarmy META.

@nadko: jj to vím to právě problém. Já jsem si zvykl je mačkat těsně před zastavením, takže problém s dveřmi nemám. Zatím jezdíme max. dva tak se to dá i ohlídat.
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

zatváranie všetkých okien

Příspěvekod dukát » 26.11.2010 13:05

chcel by som sa spýtať či je náročné prerobiť na 1,4 ceed keď je v elektrike aj predok aj zadné okná uzatváranie okien pri centrálnom uzamykaní.Viem že pri niektorých autách stačí dlhšie podržať na DO zamykanie a všetky okná sa zavrú. Rok výroby je 2009 marec

edit snike: ... sloučeno s již existujícím tématem :yes: ... příště poprosím nejdříve využít funkci HLEDAT ;)
dukát Neuvedeno
Nováček

Re: Zavírání oken při zamčení auta centrálem.

Příspěvekod Berka » 27.11.2010 18:34

Jestli jsem dobře koukal, tak ten modul stojí 1485 Kč. To jsem ochoten dát, takže v pondělí do té firmy zavolám. Díky za tip :thu:
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Předchozí

Zpět na Elektronika