xcorni píše:Zdravím,jaké máte kdo zkušenosti se systémem ISG.Jde o to zda ho zapínat i na krátke vzdálenosti či nikoliv.Co třeba startér ? a co ložiska? nehrozí zbytečně likvidace auta? Co vy na to?
Ja s ním mám dobré zkušenosti. Už jsme se sžili tak mě spíš překvapí že nevypne motor než že ho vypne. Vcelku si to umí ohlídat a tedy vypíná a zapíná jak potřebuje např pod 5km/h a opět vypne až po překonání 10km/h se zařazenou rychlostí a samozřejmě klesnutí pod 5 km/m. V praxi je to v podstatě při zastavení protože má zpoždění (usuzuju podle tachometru, kdy vidím jak klesá ručička).
Systém je aktivní ihned po nastartování a když ho během jízdy vypnu. Při dalším startu je zase aktivní. Nechá se v servisu vypnout na trvalo...
Krátký vzdálenosti nevadí. Aktivita závisí na pár okolností jedna z nich je teplota a ta musí být nad 60°C. Startér a další veci jsou na to připůsobený (např gelová baterie, odolnější startér, atd...) tak nevidím problém. V podstatě jak napsal JohnY přečti si to tady a pak se už jen ptej na konkrétní věci.
Za nějaký roky užívání se může cokoliv pos.. ale to i bez ISG

Já ho můžu jen doporučit.