Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Příspěvekod tomri » 21.04.2009 17:12

kofejn píše:Mám Carense a taky stopy po destičkách mám, ale rozhodně né tak výrazné jako Vladislav. Když jsem o víkendu myl auto, tak než jsem ho našampónoval, smyl a vysušil, tak na kotoučích už byl rezavý povlak. Těžko říct jestli je to chyba nebo vlastnost, nikdy jsem neměl litá kola a na kotouče jsem viděl jen při přehazování kol. A jak známo, co oko nevidí, srdce nebolí...

To je úplně normální. Po každém mytí jsou kotouče rezavé jak liška a při prvním brzdění, po uschnutí, se ozývají zajímavé zvuky. Ale dvakrát, třikrát zabrzdíš a kotouče se zas lesknou jak psí kule ;)
Bílý šíp KIA Cee´d 1,4 CVVT
Biela jej pristane
tomri Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2021)
16000 km @ 5.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod kofejn » 21.04.2009 18:30

Jo jo :D
kofejn Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod phracek » 27.04.2009 12:25

Tak jsem zjistil, ze koroze je jen na zdanich brzdovych kotoucich.
Predni mam leskle bez viditelnych korozi.

Dle servisniho technika v Autoparku Brno je to normalni.
Mate stejne zkusenosti?
phracek Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2007)
27500 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 27.04.2009 17:17

Při Mogul Safety Cup jsem si stihl u části Ceedů prohlédnout kotouče. Převážná část z nás má alespoň na dvou kotoučích stopy po přilepených destičkách, někdo dokonce i hlubší rýhy i když ne po celém kotouči. Oproti tomu 2 * Octavia, 2 * Fabia a ještě jedno auto, značku si již neuvědomuji, ani stopa po destičkách, kotouče krásně lesklé ....
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Axel » 27.04.2009 21:22

u Fabie (1 generace - prostě ta hezčí :P ) máme to samý, záleží na materiálu kotouče...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Riccardo » 28.04.2009 20:00

A pak že ... kupujte pouze originální díly KIA ! ... pěkné šmejdy.
Až budu měnit kotouče a desky, tak jedině ferodo nebo brembo.
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 28.04.2009 21:02

Riccardo píše:A pak že ... kupujte pouze originální díly KIA ! ... pěkné šmejdy.

reznou i Bremba to mi věř ... myslím že si nevybereš
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Riccardo » 28.04.2009 21:49

micronimus píše:
Riccardo píše:A pak že ... kupujte pouze originální díly KIA ! ... pěkné šmejdy.

reznou i Bremba to mi věř ... myslím že si nevybereš

O reznutí ani tak nejde - ojetá oblast na kotouči rezne vždycky. Spíš jde o kvalitu materiálů - aby když se párkrát zabrzdí, tak je disk čistý a nikdy se nešpiní od desek, protože jsou odolné proti vysokým teplotám.

Mimochodem, u ceeda je to klasicky problém desek, které jsou snad uplácané z bláta + poddimenzované kotouče, které se hrozně rychle zahřejou.
Desky pak do nich zapečou svůj materiál - to jsou ty černé otisky a šmouhy, které jdou hrozně blbě sundat (a hlavně to ani nemá cenu).
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Jenda1 » 28.04.2009 21:58

To je pravda rez je normální ale ty černý čmouhy po destičkách to už asi ne já je mám na zadních kolech asi ten originál bude pěkný shit holt někde se šetřit musí :-x
Jenda1 Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1)
13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1)
21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Rio III (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 28.04.2009 22:15

@Riccardo

Musím ti dát jednoznačně ve všem za pravdu..jezdím přes 30 let ,ale s takovou kvalitou brzdových kotoučů a destiček jsem se ještě nesetkal.... :blink: :blink: Jediný jejich plus je ,že aspon nepískají brzdy..napřiklad u Peugeota 307 to bylo šílený..ale zase nepřirezávali.. :shifty:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Ingdave » 28.04.2009 22:46

Máte pravdu, reznou všechny kotouče, ale když máte elektrony, tak na kotouče vidíte, když máte plecháče, tak na kotouče nejde přes ně vidět. A většina z nás měla na svém předchozím autě kotouče pouze vepředu a vzadu bubny, tak si toho až tak nevšímala. :-D Souhlasím také s připomínkou, že jsou samozřejmě ty kotouče z nějakého jiného materiálu a jsou měkké.
Cee´d SW 1.6 CRDi - MY09 Comfort Abyss Blue
najeto: 24 015 km
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Scala (2024)
3700 km @ 6.2 l/100km

Re: Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Příspěvekod vladislav » 26.10.2009 15:56

Dnes jsem byl v garáži... Sundaval zimni kola a dočkal jsem se milého překvapení...V podobě brzdových kotoučů...Nechci předem jásat ,zima a vlhké období roku před námi..Ale pokud by zůstal i takový stav kotoučů po ní... Tak si řeknu nebylo to moje úsilí přeci jen zbytečné...Rozdíl mezi stavem brzdových kotoučů je více jak patrný.. :thu:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Stefi » 26.10.2009 16:51

:? No vidíš, co radosti udělá trochu brusné pasty v destičkách..... :evil: Ty fleky tam mívám taky, ale házím na to bobek, než zjedu na hlavní tak je pročistím, teď jsem osadil předek jinou firmou uvidíme, jak se to projeví, ale pokud si pamatuji tak za vlhka , ty stopy byly vždy a u všech aut, i kotoučů a destiček Brembo, stejné, řekl bych, :| navíc Bremba byla vždy jak liška, když pršelo, :shock:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 26.10.2009 16:57

tak pri prezuvani som sa na tie nestastne kotuce zameral a mohe hladke a leskle ako prdelka... :yes: cez zimu tam mam plechace takze sa to neda pozorovat no a na jar si to znova pri vymene skontrolujem...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Ingdave » 27.10.2009 14:48

Zrovna včera jsem si všiml, když dva dny stálo auto na parkovišti a pršelo, že mi taky pěkně přirezly, neboť když jsem se chtěl rozjet, tak to nejprve cuklo a pak už to jelo, jako kdyby mě někdo držel a pak pustil. A mimochodem brzdové kotouče byly všechny čtyři rezavé jako liška :( Ale po pár metrech, než jsem vyjel z parkoviště a je třeba občas někde přibrzdit než vyjedu na hlavní, tak pak byly zase pěkné.
Cee´d SW 1.6 CRDi - MY09 Comfort Abyss Blue
najeto: 24 015 km
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Scala (2024)
3700 km @ 6.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy