Priemerná spotreba - nulovanie PP

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Priemerná spotreba - nulovanie PP

Příspěvekod merton » 20.09.2010 13:51

Zdravim vsetkych,
od januara 2010 som majitelom kia ceed (po FL). Zistil som, ze priemerna spotreba na palubnom pocitaci sa mi po natankovani isteho mnozstva paliva (neviem presne kolko) automaticky vynuluje. Zda sa mi to dost nelogicke, pretoze priemerna spotreba je dlhodoby udaj a ma zmysel o nej hovorit vtedy ak sa vztahuje na dlhsie casove useky. Ma s tym niekto podobnu skusenost? Mam sa s tym obratit na servis?
Vopred vdaka za kazdu radu.
merton Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Priemerná spotreba - PP

Příspěvekod lub » 20.09.2010 14:25

Zdravím.
Doporučuji Ti přečíst si problémy majitelů :kia: VENGA.Najdeš to v sekci VENGA - závady - nulování prům.spotřeby.
Uvažuješ správně průměr je o dlohodobosti a ne aby se počítal znovu po každém natankování.
S pozdravem Ahoj.

merton píše:Zdravim vsetkych,
od januara 2010 som majitelom kia ceed (po FL). Zistil som, ze priemerna spotreba na palubnom pocitaci sa mi po natankovani isteho mnozstva paliva (neviem presne kolko) automaticky vynuluje. Zda sa mi to dost nelogicke, pretoze priemerna spotreba je dlhodoby udaj a ma zmysel o nej hovorit vtedy ak sa vztahuje na dlhsie casove useky. Ma s tym niekto podobnu skusenost? Mam sa s tym obratit na servis?
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 20.09.2010 14:48

merton píše:Zdravim vsetkych,

Tady je to téma, je tam toho napsáno v podstatě dost i když řešení zatím žádné bohužel.. viewtopic.php?f=186&t=1659
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod merton » 21.09.2010 07:38

vladislav píše:Tady je to téma, je tam toho napsáno v podstatě dost i když řešení zatím žádné bohužel.. viewtopic.php?f=186&t=1659

Dakujem za radu. Presiel som celu diskusiu a zda sa ze nateraz je tento problem nevyrieseny. Obratim sa pri najblizsej prilezitosti na predajcu a budem ziadat nejake informacie....aj ked mam obavu ze nic nove sa nedozviem :no:
V manualy som ziadnu poznamku o tom, ze po natankovani x litrov paliva (v tomto pripade konkretne 6 litrov) sa hodnota priemernej spotreby vynuluje. Z tohto dovodu si myslim ze to mozem povazovat za zavadu (najma ak je to takato nelogicka vec) a pripadne argumenty ze je to nastavenie z vyroby neobstoja. Ina vec je, ze to nie je nic co by sa nejakym sposobom priamo tykalo funkcnosti, motoriky alebo bezpecnosti vozu. Na druhej strane je to nove auto, stalo to 13 litrov a to nie je suma ktoru ja nasetrim za rok a poviem si kaslem na to kupim nove!
merton Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Katikakus » 21.09.2010 20:43

merton píše:
vladislav píše:Tady je to téma, je tam toho napsáno v podstatě dost i když řešení zatím žádné bohužel.. viewtopic.php?f=186&t=1659

Dakujem za radu. Presiel som celu diskusiu a zda sa ze nateraz je tento problem nevyrieseny. Obratim sa pri najblizsej prilezitosti na predajcu a budem ziadat nejake informacie....aj ked mam obavu ze nic nove sa nedozviem :no:
V manualy som ziadnu poznamku o tom, ze po natankovani x litrov paliva (v tomto pripade konkretne 6 litrov) sa hodnota priemernej spotreby vynuluje. Z tohto dovodu si myslim ze to mozem povazovat za zavadu (najma ak je to takato nelogicka vec) a pripadne argumenty ze je to nastavenie z vyroby neobstoja. Ina vec je, ze to nie je nic co by sa nejakym sposobom priamo tykalo funkcnosti, motoriky alebo bezpecnosti vozu. Na druhej strane je to nove auto, stalo to 13 litrov a to nie je suma ktoru ja nasetrim za rok a poviem si kaslem na to kupim nove!

Obavam se, ze mas smulu. Toyota Avensis predchozi generace to mela presne tak - po dotankovani urciteho mnozstvi paliva se prumerna spotreba vynulovala. Je to o naprogramovani board computeru ale rozhodne se nejdna o zavadu.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod stanix » 26.10.2010 07:37

merton píše:

Mno, aspoň v tom mým manuálu to popsáno je. "Po natankování více jak *6 litrů paliva se počítadlo průměrné spotřeby nuluje" (*myslim že 6 +-, teď ten manuál nemám při ruce). Rozhodně to je neobvyklé nastavení boardu. Řekl bych že zrušit to nulování nebude nic těžkého....aspoň teda pro výrobce ne :) Já jako amatér si to asi těžko hacknu.

>> K.I.A. Cee´d SW 1.4 CVVT MY11 <<

" Když chcete něco udělat, udělejte to raději hned. Zítřek nemusí přijít. " S.Š.
stanix Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
101000 km @ 6.5 l/100km

Re: Priemerná spotreba - nulovanie PP

Příspěvekod Korejcobijec » 29.10.2010 19:38

:scooter: Kia je fajné auto.Nikdy nevíš co udělá.Zatím nové.Na PPani moc nekoukám,páč spíš preferuji pohled před sebe a pozor na kolemjedoucí bezmozky. :kia: Zatím se jeví jako dost dobré a pokud bude jezdit jako bezchybný Pikáč. tak budu jen rád. :thu: [size=100][/size]
Korejcobijec

km @ l/100km

Zpět na Elektronika