řadící páka

Trápí Vás něco na voze?

řadící páka

Příspěvekod pete » 02.10.2010 19:07

Rád bych věděl,jestli jste se někdo setkal s touhle závadou, bzučí nebo vrčí mi lehce řadící páka. Je to víc slyšet při záběru plynu než při vyšlapnutém plynu, jeto něco u toho řazení zpátečky - něco tam lehce rezonuje. Nevím co je vevnitř, když dám ruku na páku - klid, pustím -slabé vrnění. Nahlášeno v Kia servisu - páka vyměněna - dělá to znovu. Kuriozita s příjmu v servisu KIA Olomouc- přijímací technik sedl vedle mě a nezapnul si pásy a tvrdil , že nic neslyší. Bodejť by slyšel, když pořád pípaly ty nezapnuté pásy - myslele jsem že ho asi trefím. Potom sedl do auta za volant mechanik a ten to slyšel hned.
Ceed sw 1,6 CVVT 2010, červená
pete Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: řadící páka

Příspěvekod Mikalo » 05.10.2010 13:08

Já bych toho technika vykopl za jízdy. Nejhorší je, když si v servisu někdo doslova a do písmene dělá ze zákazníka prdel, to opravdu klesá na důvěryhodnosti :kia: .
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod figaro » 05.10.2010 17:52

Ja som sa s takýmto problémom u môjho ceeda nestretol. Páka určite nebzučí ale radenie je na hov_no, hlavne z 1. do 2.
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod souk69 » 05.10.2010 18:06

;) No mě řazení aní nebzučí ani není na :oops: ho-v-no :oops: naopak mě jde řazení pěkně a přesně. :thu:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 06.10.2010 06:39

souk69 píše:;) No mě řazení aní nebzučí ani není na :oops: ho-v-no :oops: naopak mě jde řazení pěkně a přesně. :thu:

Přesně tak :thu:
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 07.10.2010 17:53

Souhlasím, řazení v CEEDu je hodně příjemné.
Ještě - možná je to ptákovina, ale:
Viděl jsem tady několik vláken, že se špatně řadí zpátečka.
Mně se zpátečka řadila vždy dobře - napoprvé.
Když mi vypadlo ESP, tak jsem několikrát řadil zpátečku "naněkolikrát".
Po odstranění závady ESP (vadné čidlo zpátečky) zase dám vždy zpoátečku napoprvé.
Může to být náhoda, ale ta souslednost mi přijde zvláštní...
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod roman mikus » 07.10.2010 22:06

mne to tiez niekedy zadrnci. vacsinou pri zrychlovani...ked idem rovnomerne, tak uz nepocujem nic.

este mi drnci motorcek na regulaciu teploty kurenia, to sa uz ale riesi a bude to v zaruke :thu:

pete píše:Rád bych věděl,jestli jste se někdo setkal s touhle závadou, bzučí nebo vrčí mi lehce řadící páka. Je to víc slyšet při záběru plynu než při vyšlapnutém plynu, jeto něco u toho řazení zpátečky - něco tam lehce rezonuje. Nevím co je vevnitř, když dám ruku na páku - klid, pustím -slabé vrnění. Nahlášeno v Kia servisu - páka vyměněna - dělá to znovu. Kuriozita s příjmu v servisu KIA Olomouc- přijímací technik sedl vedle mě a nezapnul si pásy a tvrdil , že nic neslyší. Bodejť by slyšel, když pořád pípaly ty nezapnuté pásy - myslele jsem že ho asi trefím. Potom sedl do auta za volant mechanik a ten to slyšel hned.
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod Polsondeside » 11.05.2016 00:48

no mě nedrnčí ale o to víc se ozvou jiná místa.
K tomu řazení.
Zpatečka jde výborně, pokud řadím slowly stylem, takže přitáhnu k sobě, čekám...apak zlehka dopředu. Pokud jí tam rvu rychle, tak se jí občas doslova nechce.
Řazení ok, jen taky bojuji z 1 do dva a někdy i na jedna při rozjezdu, ne že by tam rychlosti nešli, ale prostě jako by v cestě něco překáželo, obzvláště je velmi obtížné rychlé řazení, klidným projevem jako ok ale něco tam asi není úplně ok.
Sportage 2016 IV 1.6 T-GDI GT-Line + packet TECH; 16 000Km
Nejezdím, nejezdím, taky to nehuntuju
Polsondeside Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
16000 km @ 8 l/100km

Zpět na Závady