Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Zavady sumarne

Trápí Vás něco na voze?

Re: Problém se světlem v kufru a kontrolkou otevření kufru a ESP

Příspěvekod Paul Atreides » 12.08.2010 17:03

Tak dnes jsem po servisu:
Zámek kufru by měl být vyměněn.
ESP kontrolka nesvítí, přehrán SW. Chyba prý byla nějaká unikátní, ani importér si s ní nevěděl moc rady...
Rádio je po resetu a hraje stále stejně mizerně.
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Paul Atreides » 12.08.2010 19:29

Tak teď po krátké jízdě kontrolka ESP znovu svítí, to bude ještě veselý,
Měl jsem vzít tu Octavii a nebát se krádeže, ach jo.:(
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Paul Atreides » 14.08.2010 18:18

Stručný popis kroků před rozsvícením kontrolky ESP
• Auto přebráno servisu po přehrání softwaru, ujeto cca 50 km.

• Po hodině kratší jízda – 5 km.
• Po cca 3 minutách jsem nastartoval auto, ujel jsem 500 m a otáčel jsem se na „plný rejd“ (zařazena i zpátečka). Ihned poté se rozsvítila kontrolka ESP. Poprvé se kontrolka také rozsvítila při vyjíždění z parkovacího místa.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Marek_Km » 14.08.2010 20:35

Tipuju špatný senzor...
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 16.08.2010 17:18

Takže dnes:
U ESP stejná "záhadná" chyba - prý chybné čidlo u zpátečky automatické převodovky, jenomže já mám manuální převodovku. Po stažení nových chybových kódů se zjistilo, že to může dělat i zpátečka manuální. Onjednáno čidlo.

U rádia vyměněna anténa, nepomohlo to, vymění celý "anténní set". (zesilovač?)
Uzemnění je prý v pořádku

Odjížděl jsem už docela spokojen, než jsem se zase na**al doma, když jsem zjistil, že pánové po experimentech s anténou udělali bordel na zadních sedadlech a něco podobného otiskům bot a špinavých montérek? je na zadní části předních sedaček. Bože, zač mě trestáš. Přejímací technik se po telefonátu omluvil.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 24.08.2010 20:08

Tak po dnešní opravě ESP (zatím) nesvítí, příjem rádia se po výměně anténníhho setu (zesilovače) mírně zlepšil, ale stejně rádio při jízdě dost šumí.
Zatím tedy reklamováno:
Zámek kufru - vyměněn
2x ESP - vyměněno čidlo u zpátečky
Rádio - reset ráda, vyměněna antína, vyměněn zesilovač.
To je dost oprav ze necelé 2 měsíce + 3 návštěvy servisu
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Re: Soupis reklamace při 100 000 km

Příspěvekod GVG » 02.09.2010 21:06

Jak jsem slíbil, trišku se zpožděním informuji o výsledku garančky a reklamace:
- bouchání: vyřešeno výměnou obou tyček stabilizátoru
- náhodně rozsvěcená kontrolka ESP OFF: vyřešeno výměnou nějakého snímače
- spojka: zatím jsme neřešili a počkáme, co to udělá
- ostřikovač: vyměněny trysky a motorek ostřikovače za jiný s lepším tlakem
- lak: bez problémů uznáno na reklamaci a kromě dvou vyfocených dveří se našel ještě podobný problém na třetích dveřích. V rámci akce mi přelakovali také přední kapotu, která byla od kamínků a místy se zdálo, že by to také mohlo udělat :)
- madlo kufru: vyměněno za nové
- tlačítko zrcátka: vyměněn celý modul včetně ovladače pro L a P směr
- věnec volantu: vyřešeno novým opletením, takže teď mám volant opletený stejně jako je to u FL modelů a drží se o mnoho lépe a i lépe vypadá :)
- kůže řadící páky: vyřešeno výměnou za nový kus
- čidlo s led: vyřešeno výměnou celého panelu
- raménko stěrače: vyřešeno výměnou za nové raménko

Celkově jsem s přístupem servisu velmi spokoje a až na opravdu drobné věci (zapomenuté krytky v ineriéru - doplněno při urgenci s omluvou) nemohu nic vytknout a auťák je jako nový :) Díky technikům z Kia Dolnis :)
GVG Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Paul Atreides » 30.09.2010 16:01

k dnes vyměněno rádio, zvuk sice stále nic moc, ale lepší už to asi nebude.
Uznána závada palubky, přes KIA Motors chtějí vyřídit schválení opravy, protože jde o částku na 15 000.
Výměna palubky trvá minimálně jeden den a bojím se, co zmrví při výměně.

Vedoucí obchodního oddělení mi po schuzce řekl, že vzhledem k počtu závad probere s importérem odstoupení od kupní smlouvy, resp. výměnu vozidla za nové-bezvadné. No uvidíme. Můj mail měli schovaný a řekli, že vzhledem k tomu "jak je pěkně napsán" ho použijí jako argument u importéra. Uvidíme...
Naposledy upravil Paul Atreides dne 01.10.2010 17:07, celkově upraveno 2
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod William » 30.09.2010 17:15

Zdravím,gratuluji k docela dobrému pokroku,myslím,že ta výměna vozu by byla nejlepší,ale znáte to jak to u nás chodí.... ta přístrojovka bude stát něco přes 18000,- mé auto stálo tedy :kia: 37000,- za 2 přístrojovky :!:
..po té výměně palubky opravdu radím vše zkontrolovat- mě nedocvakli tu plastovou lištu na prahu u spolujezdce (zjistil jsem když to drnčelo) ,na sloupcích u okna je vidět vyloupnutí šroubovákem na krytkách airbagu,jak už jsem se minule zmínil( stále na ně čekám) a pak jsem měl nedocvaklý plast pod ruční brzdou-to jsem také hned nezjistil :|
tak držím palce a jsem zvědav jak to dopadne :thu:
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 01.10.2010 14:05

Já jsem také zvědav, jak to dopadne - zatím jednáme slušně a věcně. Prodejce se dušuje, že je to smůla na kus a že je to mrzí.
Určitě dám vědět, jak pokročíme.

A s tou výměnou palubky - přesně nějakých takových peripetií se bojím, zvláště když mi v servisu opakovali, že takovou závadu ještě neměli a palubku neměnili, takže se na mém autě se to budou učit. To je neskutečný...
A při výměně palubky mi vedoucí prodeje nabídl ihned náhradní auto.
Držím palce ať už Vás žádná závada alespoň několik let nepotká.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Zavady sumarne

Příspěvekod Jardys » 01.10.2010 16:30

Zdravím všechny,
rozhodl jsem se přispět do této rubriky se svou "troškou" do mlýna.Už jsem toto psal i jako odpovědi do jiných témat,ale patří to do této rubriky.
Toto je seznam všech vyskytnutých závad na mém Ceed SW 1,4 Active:

1.Sedadlo řidiče nedrželo výšku-vyřešeno výměnou polohovací páky
2.Celkem čtyři reklamace nefunkčního klaksonu-dvě opravy spínače na volantu,dvakrát klakson vyměněn za nový
3.Dvakrát reklamace pískajícího ložiska spojky-dvakrát vyměněno ložisko plus přepákování
4.Nyní pozoruji problémy se startováním,tutově blbne imobilizér.Startuji a nic,vytáhnu klíč chvíli počkám a pak to znovu zkusím,auto naskočí bez problémů-zatím jsem neřešil
5.Mnohokrát probíraný smrad od zadního kola,dnes navíc doprovázený efektem rozpáleného zadního pravého kola-zatím jsem neřešil
6.Mlží se přední světlomety-zatím jsem neřešil
7.Zpočátku jsem také zpozoroval únik chladící kapaliny,teklo to dole po tom plastu co je pod chladičem-reklamoval jsem,bylo mi řečeno-natlakováno a nic jsme nenašli i když jsem ukázal kde to teče.Nicméně toto přestalo asi mi tam nalili nějaký těsnící roztok,ale neřekli to.
To je asi tak vše.Jinak proč jsem nějaké věci zatím neřešil?Důvod je prostý,momentálně jsem rád,že auto vůbec jezdí a nemám vůbec chuť pomalu každý měsíc vozit auto do servisu aby si tam tak týden postálo a pak zas znova.
Předchozí auto,které doteď mám je Hyundai Getz vyrobený v Koreji a je nesrovnatelně kvalitnější.Kupoval jsem jej též jako nový a dodnes jsem s ním najel 285 000 km prakticky bez závad.Servis vždy jen řešil předepsané úkony a ne pořád nějaký problém.
Uvažoval jsem o odstoupení od kupní smlouvy,ale vidím to jako dlouhodobý boj s nejistým výsledke a tak do toho asi nepůjdu,spíš ceeda prodám i když finanční ztráta bude velká.
Zdravím Jarda
Kia Ceed SW 1,4 Active
Jardys Neuvedeno
Uživatel fóra

Re: Závady po roce a 42000 najetých km

Příspěvekod vladislav » 01.10.2010 16:51

@Jardys
Tak tomu se říká kápnout na dobrý kousek.... :( Já měl to samé s Peugeotem 307 .Prodal jsem ho po roce a půl, taky jsem hodně ztratil..Ale oddychl jsem si když byl z baráku.. :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Paul Atreides » 01.10.2010 16:56

Ještě - kdybych tady na foóru viděl příspěvky od Williama a dalších před koupí auta, tak by to CEED nebyl. Nějak se nám za poslední dobu těch závad urodilo. Skoro mi to přijde, že by stálo za to zajistit značce :kia: a jejímu oddělení (ne) kvality nějakou hodně negativní publicitu na internetu a hlavně v sociálních sítích. Když vidím, jak si na facebooku KIA pravděpodobně i s některými falešnými fanoušky honí triko, jak je dobrá, jímá mě čím dál větší chuť napostovat jim na zeď nějaké diskuze zde na fóru a/nebo na nějakém anglofonním fóru.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod titanus » 01.10.2010 17:07

clovek by mal brat ohlad nato ake "ubohe" percento ludi si tu stazuje oproti predaji :kia: .

mame tu temu Zavady pre ludi ktorym sa nieco pokazi aby sa pytali a ostatni im odpovedali, nasledne sa po vyrieseni napise co tomu bolo a sluzi to pre ostatnych ako pomocka na urychlenie riesenia zavady. Brat ale tuto temu ako mernu je chyba, to by sme potrebovali temu Co sa mi nepokazilo a kazdy den to tam vsetci pisat ze sa mi nic nepokazilo :D

ano :kia: nie je bezzavadova znacka ale ukazte prstom na jednu ktora je ;)

omielam to stale dookola ale pre mna osobne su najdolezitejsie tieto kriteria:
- bezpecnost
- spolahlivost - takmer nikdo nemal problem s motorom ci elektornikou v takom rozsahu ze by ostal vysiet bez auta niekde na dovolenke, cest vynimkam :)
ak zacnem tuzit po konfortnom automobile budem musiet ist ani nie tak po inej znacke ale do uplne inej triedy ;)

uznam ze vrzanie pristrojovky, ci piskanie loziska su neprijemne a pre niektore povahy neznesitelne, pre chyby laku je clovek tercom posmeskov no k tymto neduham sa vacsina servisov stavia celom a snazia sa ich riesit...ak nie treba ist inam

ja po 2 rokoch jazdenia a 37.000km nemozem proti svojmu auto povedat jedno krive slovo (ano pozname to o liske a chvoste ze :D ) moje poruchy boli dve a to sucane - odislo mi cidlo vonkajsieho teplomera a cidlo predneho praveho AIRBAGU - vymenene behom 1,5 h...nic mi nevrze, nehuci len to zere peniaze na benzinke :lol: cize ja som nemohol kupit lepsie a hlavne nebal som sa ani na sekundu s nim vyrazit na dovolenku po EU ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 01.10.2010 17:35

titanus: Samozřejmě že je spousta spokojených majitelů - ale četl jsi mé výhrady i ve vláknu subfóra Interiér.
Já chápu, že CEED není asi tak problematické auto - už jen to, že v service na mě vždy valí oči, co chci a poté říkají "vidíme poprvé, nikdo to nehlásil" působí upřímně (bohužel). Na druhou stranu - můj soused za 3 roky najel se CEEDEm 15 000 Km a libuje si, že auto je bez problémů. Pokud je takových majitelů SW-chalupářů většina, pak se ani nedivím, že tvrdí, že CEED je bezproblémové auto. Víte, kolik najedou a co zkusí ve firmách Octavie, Fabie (RS) a co jsem zažil, jen zanedbatelné promile mělo nějakou závadu. Já jsem si také říkal, že ŠKODU nemusím, ale po téhle zkušenosti mi domácí automobilka, která asi dovede motivovat dělníky a má slušnou výstupní kontrolu, přijde lepší než asijská mentalita koncernu Hyundai-KIA říznutá opravdu zlatými prackami česko-slovenských lemplů a vohnoutů.
A ano, vím o tom, že i někdo měl u škodovky smůlu na kus a že mu třeba namontovali špatně brzdové destičky apod. - ale co vím, tak díky husté síti servisů prostě oprava ničeho není problém a třeba už i Octavia II je pro servisy notoricky známé auto, u kterého hlavně znají a rutinně odstraňují běžné závady.

Pokud je do zaplacení zálohy u KIA vše OK a po zaplacení zálohy najednou (jen namátkou):

1) Prodejce se ukáže jako nekompetentní a hysterická osoba.
2) Servis je laxní a dokonce mi po jedné opravě dá bez skurpulí zasviněné auto? Včera jsem zase v autě našel nějaký nástroj a těsně po předání auta přejímací technik narychlo zezadu tahá nějakou bednu?
3) Na rádio čekám 5 týdnů, aniž by servis zavolal a omluvil se za zdržení?
4) U mých závad se servis učí, jak je vůbec diagnostikovat a jak je opravit?

A tak bych mohl pokračovat.
Je toho dost - stačilo by, aby se k problémům KIA stavěla jinak. A to se bavíme o poměrně velkém prodejci a servisu...
Naposledy upravil Paul Atreides dne 01.10.2010 17:37, celkově upraveno 1
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Závady