Marek_Km píše:Už se opakuju zase. Při snižování rychlosti (na neutrál - pro upřesnění) bude spotřeba vzrůstat a při zastavení by při zobrazení spotřeby v l/100 km musela ukázat nekonečnou spotřebu. Proto pod 30 km/hod to (např. v Ceedovi) neukazuje při zobrazení aktuální spotřeby nic. U aut jiných značek to případně při snížení rychlosti pod určitou hranici přepíná na spotřebu l/hod. Proto tenhle ukazatel berte s rezervou, tak jako okamžitou spotřebu na nejmenší převodové stupně.
MAKU19 píše:;) Dnes som náhodou sledoval okamžitú spotrebu pri dojazde pred zastavením na vyradenú rýchlosť (kým to ešte ukazuje nejaké hodnoty) a všimol som si hodnotu 4,2l pri otáčkach 700ot/min. Neviem či tieto otáčky na voľno (motor už bol zohriaty) nie sú moc vysoké a z toho vyplýva aj moja vysoká spotreba. Aké majú byť otáčky na voľnobeh?? Nemám to ísť reklamovať a nastaviť do servisu?
runis píše:Kluci pomóc! Jak změním pod svým avatarem počet najetých km a průmernou spotřebu? Nevím jak jsem to tam dostal.
runis píše:Tak mám najeto 3903 km a průměrná spotřeba je 6,25 l/100 km. Nejnižší 5,7 a nejvyšší 7,2. Vše po ujetí vzdálenosti 350-500km. Počítáno klasika notes, a spočítat. Popravdě jsem trochu čekal nižší spotřebu. Vzhledem k tomu, že je to nafta. Těch 7,2 bylo 50 na 50 město Ostrava s kratkýma trasama a druhá půlka okolí města tak do vzdálenosti 25 km. Prostě si myslím, že i když to bylo skoro vše s klimou, že by to mělo brát méně. Snad to ještě trochu klesne.
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé