Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Blackdeath.p » 07.02.2009 14:31

Obrázek

Přidávám taky fotku mých problémů s 5. dveřma to červeně zakroužkovaný tam je odraženej lak od toho plastovýho dílu. Když jsem to ukazoval v servise na začátku ledna tak mi bylo řečeno že už se s tím setkali a že tam je nějak nešťastně řešeno uchycení toho plastového dílu a že se to musí předělat protože to takhle prý moc nedrží a dochází při zavírání k otřesů a dře se to pak o lak. Bylo mi řečeno že to zatím nemám až na kov (i když nevím teda co je to hnědý jestli je to špína či co- uvidíme) takže oprava proběhne v dubnu kdy pojedu s autem na roční prohlídku kasle.

To žlutě zakroužkovaný nejní to moc vidět jsou ty rezavý tupky které jsem načel nejen na 5.tých dveřích ale i třeba na plastovém nárazníku - ty jdou nehtem dolu.

@Tony: máš to podstatně vetší a horší než já být tebou tak to řeším okamžitě s prodejcem a ještě bych ty fotky zaslal přímo na vedení KMCZ ať se kluci drbou na hlavě. :idea: Protože jestli to takhle půjde dál tak se můžem vrátit do éry bakelitu na tom nic nerezne :!:
Blackdeath.p Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Axel » 07.02.2009 14:41

Blackdeath.P píše:Obrázek

Přidávám taky fotku mých problémů s 5. dveřma to červeně zakroužkovaný tam je odraženej lak od toho plastovýho dílu. Když jsem to ukazoval v servise na začátku ledna tak mi bylo řečeno že už se s tím setkali a že tam je nějak nešťastně řešeno uchycení toho plastového dílu a že se to musí předělat protože to takhle prý moc nedrží a dochází při zavírání k otřesů a dře se to pak o lak. Bylo mi řečeno že to zatím nemám až na kov (i když nevím teda co je to hnědý jestli je to špína či co- uvidíme) takže oprava proběhne v dubnu kdy pojedu s autem na roční prohlídku kasle.

To žlutě zakroužkovaný nejní to moc vidět jsou ty rezavý tupky které jsem načel nejen na 5.tých dveřích ale i třeba na plastovém nárazníku - ty jdou nehtem dolu.

@Tony: máš to podstatně vetší a horší než já být tebou tak to řeším okamžitě s prodejcem a ještě bych ty fotky zaslal přímo na vedení KMCZ ať se kluci drbou na hlavě. :idea: Protože jestli to takhle půjde dál tak se můžem vrátit do éry bakelitu na tom nic nerezne :!:

Neřek bych, že to je špína...špína je to co máš vedle toho žlutého kroužku, ale todle vypadá na čistou rez a ta ďupka je trochu vydět a ještě mě napadlo, že se mohlo něco stát v lakovně a teď to proráží na povrch
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 07.02.2009 14:45

vedle toho žlutého kroužku to je to samé co je v tom červeným jen v menším provedení
Blackdeath.p Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Happy » 07.02.2009 14:57

Blackdeath.P píše:Obrázek

To, co jde nehtem dolů, není rez, ale posyp.

To uchycení je nejen špatné, ale také zapomněli na roztažnost materiálu. V létě se to celé natáhne, v zimě smrskne. A hle, jsou tu ořeniny. A kde je odřenina a sůl, je problém.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ferino » 07.02.2009 14:59

@Tony

skontroloval si aj zvysok karoserie podrobnejsie? Myslim tym prednu kapotu, yaciatok strechy, lemy, kraje dveri atd, t.j. miesta ktore ohrozuju odletujuce kamienky?
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Axel » 07.02.2009 15:00

Blackdeath.P píše:vedle toho žlutého kroužku to je to samé co je v tom červeným jen v menším provedení

Aha, já si tu fotku nerozklik, jak je větší, tak už to je vidět taky, že to je začínající rez

Nedalo mi to a šel jsem se na to podívat, protože jsem za ten rok kufr hodně používal a nic tam nemám, tak nevim jestli už to mezi tím začli něják řešit(i když mám modelovou řadu 08, tak asi ne) nebo mě to teprve čeká...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Tony » 07.02.2009 15:30

ferino píše:@Tony

skontroloval si aj zvysok karoserie podrobnejsie? Myslim tym prednu kapotu, yaciatok strechy, lemy, kraje dveri atd, t.j. miesta ktore ohrozuju odletujuce kamienky?

zběžně jo. až na ty zadní dveře ok. zadní boční okna jak tu někomu reznou zatim drží...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Aifell » 07.02.2009 17:36

Tak jsem to risknul a poctivě přečetl vaše články a zkoukl fotky a přesně jak jsem čekal, náladu mě to tedy zrovna nezlepšilo a ani se netěším až budu prohlížet své vozidlo ... jen mě zbývá doufat a modlit se ... :evil:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mbiron » 07.02.2009 18:26

aifell píše:Tak jsem to risknul a poctivě přečetl vaše články a zkoukl fotky a přesně jak jsem čekal, náladu mě to tedy zrovna nezlepšilo a ani se netěším až budu prohlížet své vozidlo ... jen mě zbývá doufat a modlit se ... :evil:

Bobe mas relativne nove auto tak bys tohle zatim mit nemel, a doufam ze to tak bude stale.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Aifell » 07.02.2009 18:40

mbiron píše:
aifell píše:Tak jsem to risknul a poctivě přečetl vaše články a zkoukl fotky a přesně jak jsem čekal, náladu mě to tedy zrovna nezlepšilo a ani se netěším až budu prohlížet své vozidlo ... jen mě zbývá doufat a modlit se ... :evil:

Bobe mas relativne nove auto tak bys tohle zatim mit nemel, a doufam ze to tak bude stale.

Mám uplně stejně staré auto jako Pavel (Blackdeath.P) Takže klidný rozhodně nejsem ... :no:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod ferino » 07.02.2009 19:11

Tony píše:
ferino píše:@Tony

zběžně jo. až na ty zadní dveře ok. zadní boční okna jak tu někomu reznou zatim drží...

No to je ten lepsi pripad asi. Je jednoduchsie trvat na vymene piatych dveri ako "prelakovani" celeho auta.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Jakub » 07.02.2009 19:28

Teda koukám co vám prodejci navykládali za blbosti. Záruka v délce 5 let je i na lak - tvoření puchýřků a tak. Ta na prorezavění se uplatňuje až po vypršení běžné záruky. A navíc první 2 roky platí zákonná záruka a ta nejde nijak omezit, dokonce nemusíte mít ani roční prohlídku karoserie. Naopak oni vám musí dokázat, že závada byla způsobena vaší vinou. Takže Tony nenech se odbýt a reklamuj. Nejlíp nový dveře, přestříkání problém jen oddálí.

Doufám že je to jen vada jednoho kusu. :|
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Aifell » 07.02.2009 19:39

jakub píše:Teda koukám co vám prodejci navykládali za blbosti. Záruka v délce 5 let je i na lak - tvoření puchýřků a tak. Ta na prorezavění se uplatňuje až po vypršení běžné záruky. A navíc první 2 roky platí zákonná záruka a ta nejde nijak omezit, dokonce nemusíte mít ani roční prohlídku karoserie. Naopak oni vám musí dokázat, že závada byla způsobena vaší vinou. Takže Tony nenech se odbýt a reklamuj. Nejlíp nový dveře, přestříkání problém jen oddálí.

Doufám že je to jen vada jednoho kusu. :|

Přesně to co píšeš Jakube tak by to mělo být a jen doufám, že jednotlivý prodejci budou mít obdobný názor!!! Ono se to hezky čte a pak něco jiného je, když ti pak říkají něco v tom smyslu no jo no to dělá každý druhý ceed a to je těžké odstranit atd. (cvakání a rezonování palubky)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 07.02.2009 20:36

@jakub

a to jsi přečetl kde že je 5 let i na puchýřky?
švagrová dělá ve škodě a říkala že mi nikdo nic nedá (že i u škody je to záruka až na ďůru v kastli). a říkala že vedle je kia (patří tomu prodejci škody, já tam jezdím na servis) tak říkala že se bavila s klukama co to prodávají atd a prej je ta záruka úplně na prd, že se těžko reklamuje že to je vada materialu atd a že fabrika nic nechce uznat. že ta zaruka se na nic nevztahuje, tak nevim no... pěkně nás asi vysrali... :P
jasne ze lakovat to nechci. sakra kde jsme? to bude pak jak za totače kdy jezdily barevné auta? budu chtít vyměnít dveře. v pondělí nebo útery jedu do karviné do školy tak se na zpáteční cestě stavim v servisu jim to uázat a pak poreferuju.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Jakub » 07.02.2009 22:25

@Tony

Je to v servisní knížce v podmínkách záruky.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady