Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Příspěvekod penek » 29.07.2010 13:49

Kotouče + destičky v záruce vyměněny, při brždění klid. Jestli se budou zrzavým lepit po zjištění doložím.
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod cerman » 31.07.2010 17:28

Zdravím- po 25 dnech v nemocnici jsem se nemohl ani pohnout-tak jsem to vzal trochu násilím, ale ta rána,než se destičky utrhly. Potom samozřejmě při brzdění kmitání a pazvuky. Hrozný materiál. Mám ještě Citroen Xsara combi 2.0 HDi a ani po celé zimě,kdy stojí jen pod kolnou žádné problémy. :x
cerman Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod penek » 01.08.2010 06:56

cerman píše:Zdravím- po 25 dnech v nemocnici jsem se nemohl ani pohnout-tak jsem to vzal trochu násilím, ale ta rána,než se destičky utrhly. Potom samozřejmě při brzdění kmitání a pazvuky. Hrozný materiál. Mám ještě Citroen Xsara combi 2.0 HDi a ani po celé zimě,kdy stojí jen pod kolnou žádné problémy. :x

Reklamuj, sice to asi budou muset objednat, což je většinou druhej den v servisu, ale samotná výměna je práce cca na 45 minut.
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod rudoboko » 12.08.2010 20:14

mne sa zacali dosticky lepit asi pri 7000km ,ked sa prilepia tak prve brzdenie je dost hlucne potom to je uz v pohode a tiez mam otlacky dosticiek na kotucoch ale to podla mna nie je problem funkcnosti brzd ,len to zle vypada. Podla mojich skusenosti sa vecsinou prilepia ked vystriekavam disky vapkou.
rudoboko Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
9600 km @ 7 l/100km

Příspěvekod cerman » 13.08.2010 15:50

Můj názor na věc je asi problém v brzdičích- vůle mezi kotoučem a destičkou je příliž malá vinou malého navrácení přez gumový O kroužek. Jaký máte názor?
cerman Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jakub » 13.08.2010 19:46

U kotoučových brzd není v klidu téměř žádná vůle mezi destičkami a kotoučem. Vůli vytvoří až při otáčení aerodynamický vztlak.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Aifell » 13.08.2010 20:29

Také mám Ceed z roku 2008 jako Penek a také mě občas destičky přireznou a lupnou při rozjezdu ... To co popisuje Penek při jemném dobrždování jsem měl také, ale poslední dobou to ustoupilo a už nemám takový pocit jako bych měl zvlněné kotouče. Pokud se to znovu objeví tak zavolám do servisu a budu se dotazovat jak je to z možnou reklamací kotoučů. Věřím, že můj servis v Mostě mě vyjde vstříc.
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod papra » 03.09.2010 08:08

Ahojky tak jako většina tady mám problém s přireznutím destiček to je děs sice v létě je to lepší,ale po dešti drží :( poslední dobou mi vibroval volant při brzdění z vyšší rychlosti a tak při garančce v 30tis. jsem to nahlásil a zjistili že jsou zvlněné a budou vyměněny v rámci záruky tak se tam ve čtvrtek chystám snad už bude klid :)
papra Muž
Uživatel fóra

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod cerman » 03.09.2010 18:36

Zdravím- dnes mi v M.B. servis odmítl mé námitky na přireznutí brzd, ale vyměnil mi hl. brzdový válec v rámci výzvy KIA . Též jsem reklamoval radio-volení stanic blblo, ale u nich naschvál v pořádku. Ale po vyjetí ze servisu opět nešlo,tak návrat a už to uznali. Výměna bude.
cerman Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod robertini » 28.11.2010 18:29

Zdravim,ja mam momentalne teraz problem z platnickamy,zacali sa prilepovat,mam najazdenych 90000km,zistil som to ze som pocul taky cinkot ako ked peniaze strngaju(cinkaju)a potom ten smrad od zadnych kolies,ako keby guma horela.Sroby na kolese boli uplne zerave,parkrat som skocil na brzdy prudko a zatial nic.Pre polrokom som menil brzdove platnicky a mozno su zle nastavene.Zatial mi to spravilo 2 krat.Do servisu idem zachvilu tak im to dam skontrolovat.
robertini Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Korejcobijec » 05.12.2010 18:29

;) Zlaté bubny v zadu. To mi kdysi dělal fiat ,že se desky špatně vracely.Jednou za rok jsem musel vystřelit plováky a očistit , Vesměs tam byla sůl a bordel. Prachovka vždy nová.Doufám ,že Síd toto mít nebude , Pikáč jezdil 6 let bez problémů a když se prodával ,tak desky byly poloviční při nájezdu 50tis.Co jsem měl auta ,tak se nikdy zadní pakny neměnily, pouze desky vpředu. :kia:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 19.12.2010 23:24

Takže reznou i po FL.Auto stálo týden v garáži jen se zařazenou rychlostí.Při couvání nadzvedlá prdel a rána od brzd..Ručka zatáhla nebyla.Opravdu zlaté bubny.Ty desky asi nejsou to pravé ořechové pro tento vůz. :no:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.12.2010 09:19

Já jsem v koutku duše doufal,že po Fl to dělat nebude...Aspon je vidět jak se Kia staví k těmto problémům..Reklamuje se to už 3 roky..K tomu není co dodat.. :thd:Mě to ted taky někdy udělá .ale převážně zadní...Ale jak už jsem psal,prostě do auta každý den strkám..Týden stání prostě ty brzdy nesnáší..A vůbec ne Alu kola v zimě...Hold dobrý materiál.(JZD Chvojkovice Brod) :thu: :lol: Jen se modlím,by to nedělala i Sportage..(To bych ji musel po 3 letech prodat..A už nikdy auto Kia...) :twisted:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod -drb- » 20.12.2010 16:41

Mně by zajímalo, jak velké procento těch problémů je. Mně nikdy brzdy nepřirezly (cedníka mám od dubna 2009), nechávám ho stát venku, někdy i více než týden a to zejména za mizerného počasí, kdy se nám prostě nikam jet nechce. Čistotu auta také nijak moc vážně neberu, takže teď, když jsou kola hodně nasolena, to tam musí reznout šíleně (radši si to ani nepředstavuju).

Občas, po delším státní, jsou kotouče rezavé jak liška, takže první brzdění je hlučnější a méně účinné, ale to se spraví po pár metrech (v podstatě při výjezdu z parkoviště). Rozhodně nikdy se mi nestalo, že bych musel brzdy "utrhnout", při výměně kol jsem také žádné známky přiraznutí nenašel a obhlížel jsem to velmi pečlivě.
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod micronimus » 20.12.2010 18:37

taky se přidávám, Ceed ročník 2008, stojí non stop venku na parkovišti, letní i zimní mám elektrony , desky i kotouče původní a nevím co je přireznutí desek. Ano po dešti nebo teď v zimě po nočním stání jsou kotouče lehce narezlé ale vydrží jim to k první odbočce což je asi 20m. Opravdu hodně záleží na venkovní vlhkosti, někdy po několikadením stání jsou kotouče jak zrcadlo a jindy "zflekatí" po půl hodině ;)
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy