Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Zajíždění nového auta Cee'd

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Zajíždění nového auta Cee'd

Příspěvekod titanus » 08.01.2010 23:41

@maro
tak uprimne prave toto som pocul asi od kazdeho ze je najhorsie pre novy motor...stale rovnake otacky...kazdy (automechanici nie len od KIE, predajca aj jeden profesionalny sofer) mi vravel ze novy motor nedrzat dlho v rovnakych otackach ale castejsie menit rytmus jazdy...takze som nie az taky isty tvojou radou :no:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vachy2 » 13.01.2010 17:27

Prvá náplň oleja v motore nie je originál aký doporučuje výrobca. Jedná sa o špeciálny olej ktorý sa používa pre autá ktoré sú v zábehu. Tento ojej by sa mal správne vymieňať po cca 5000 km, ale robí sa to pri prvej prehliadke a to je 1rok alebo cca 15000km.Pri súčasnom automobilovom trhu si neviem predstaviť, aby mali vo všetkých autách meniť po 5000km.
Čo sa týka zábehu motora ja by som doporučil veľa radiť, s otáčkami motora ísť tak do 3/4 zeleného poľa hlavne počas zábehu, potom si môžeš dovoliť full... Ten kto tvrdí, že auto v zábehu vytáčať sa nerozumie autám. Dnešné motory veľa vydržia, ale všetko má svoje od do... Zle zabehnutý motor ti bude žrať olej alebo klepať. Správnym zábehom sa ti musí všetko správne usadiť. Trecie plochy sa musia rovnomerne opotrebovať čo docieliš správnym zábehom. Pri vysokých otáčkach počas zábehu sa trecie plochy opotrebúvajú rýchlejšie súčasti nezapadajú do seba ideálne a preto motor môže začať klepať, alebo žrať olej. A skoro som zabudol motor netreba podtáčať na nízkych otáčkach. Motor je srdce auta takže pozor... Prajem veľa km...
vachy2 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
6600 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Honzik » 16.04.2010 13:08

Tak jsem si tohle téma přečetl a docela mi pomohlo, protože ohledně toho jsem neměl žádný info, auta co jsem měl předtím jsem měl jetý, takže už zaběhnutý. Za týden si jdu pro ceeda a už vím jak na to :)

Díky :)
Kia cee´d 1,4 2010
Honzik Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
8500 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod michals » 23.07.2010 13:18

Ahoj vsetkym, tiež mám Nový ceed, 1.4 - 3 tyzdne stary ... A mam dost velky problem so spotrebou.
Po nataknovani tam je nejaka divoká priemerna spotreba, potom by mala klesat. A áno klesá, no
Mne sa to zastavilo na fakt vysokom cisle 10,7 litra na 100km

Jazdim po Prahe v kolonach - casto radím, Myslim ze ale auto zvladam celkom fajn.
10,7 je proste moc, pocital by som s 8,5 az 9 litra

Myslite ze je to normalne ? alebo je to na reklamaciu ?

Dnes skusim vynulovat Spotrebu a uvidim ako sa to zmeni...

PS : taktiez som pocul, ze ak natankujes na nejakej regionalnej pumpe,
moze sa stat, ze ti tam nariedia nejaku malinovku, - snad to nieje tento problem.

Mišo
michals Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod JonnY » 23.07.2010 21:09

v kolonach, a predpokladam ze v tomto pocasi aj s klimou to bude celkom v norme.
ja osobne obvykle jazdim tak za 7 litrov, a minule som sa s klimou skoro na plno po BA pohyboval za 9. a to ani moc ucpata nebola.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod sirius1983 » 26.07.2010 11:09

Chci se zeptat, pro jak dlouhou dobu (ujetou vzdálenost) platí zmíněné pravidlo střídání počtu otáček. Je to 1 tisíc, 2 tisíce, 3 tisíce kilometrů nebo ještě více? Díky
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod hermenet » 26.07.2010 12:15

V mé příručce (r. v. 2009) píšou 1000 km. Co píšou v tvojí, v kapitole Zajíždění nového vozu?
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod sirius1983 » 26.07.2010 14:34

Mám příručku z roku 2010 a tam píšou, že v prvních tisícovce kilometrů udržovat otáčky na 3000 a v následující větě upozorňují, že měnění otáček je nutné pro správné zaběhnutí. to si přece úplně protiřečí, ne?

Každopádně já mám tu první tisícovku za sebou a vzhledm k tomu, že jako začátečník jezdím opatrně a pomalu, tak jse motor málokdy vytočil nad 3000, tak nevím jestli to teď mám teda vytáčet více nebo ne.
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 26.07.2010 19:33

pri "normálnom" :yes: štýle jazdy / do 90 KM/h / sa nedá dostať nad 3000 otáčok, to by človek musel zbytočne turovať :evil: v každom prevodovom stupni, ja pri 90 km/h 2600 ot. na 5 st. :) a treba sa v zábehu pohybovať v otáčkach 2000-3000 a nie držať to nasilu v 3000 a pekne radiť 2,3,4,5,4,3,4... a bude to v pohode a radšej auto nepodtáčať :no: pod 1800 ot. to škodí viac ako by ste ho občas prehnali na krátku chvíľu cez 3000 ot. :twisted: a potom sa Vám vozítko odmení kultivovaným chodom a peknou spotrebou po odjazdení viac1000 km :kia: :SK: :CZ: :D ;)
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
188000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod borin7 » 27.07.2010 09:15

Ja mam taky ceeda 1.4.Mam ho 4 mesice.Ze zacatku mi taky prumerna spotreba ukazovala 9,3l a ted jsem na nejakych 6,4l a kdyz jsem jel ted dalku,tak to bylo na 5,7l.Takze uvidis,ze se ti to casem taky snizi a bude ti spotreba klesat :)
borin7 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod JIM » 28.04.2011 11:04

Ahoj.jaký benál je ideální používat při záběhu a pak po zaběhnutí motoru ? Zatím jsem na jel jen 300km na natural95. Má cenu investovat do dražších benzínu,tedy 98,premium,Vpower atd. ?, Jedna se o motor 1,4 díky za odpověď
JIM Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PetrLa » 28.04.2011 17:52

ne nemá.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod vladislav » 28.04.2011 22:10

PetrLa má pravdu..Tohle vůbec bych neřešil.. :) Užívej si nového auta...Já vždy jsem nějaké zajíždění auta nabral na úvahu..Jezdil jsem s ni jako při normálním provozu..A všechna auta sloužila bez problémů..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Jardo » 10.05.2012 21:19

Zdravim, mam cednika asi mesiac, nabehane 3500km. Zabeh bol predpisovy, 1,2,3,4,5,4,3,2,3,4.. :lol: a auticko zatial sluzi, dobre sa radi az na malickost, kde pri rychlom starte pri preradeni do druheho stupna, kde mam pocit, ako by mi tu jednotku vyplulo do neutralu :evil: prave vcera som vytocil na dvojke az do cerveneho pola, kde zopol obmedzovac, autom to neprijemne trhlo az mi stuhla krv v zilach a ja som uz myslel, ze som ho poslal do autickoveho neba :cry: vsetko je ale ok a jazdime spolu aj nadalej :drink: btw celkom by ma zaujimalo, ako funguje obmedzovac, prerusi sa privod paliva, alebo..? Ak ma niekto info budem vdacny. A este k teme, radit hore dole, ak nechcete lenivca a trocha ho naucit sviznosti, radit 1,2,3 s plynom na 3/4 do 3500 ot., po tisicke do 5800, vyssie ryskujete, ze vas obmedzovac predbehne, ako mna :evil: zdar
Jardo Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
2229 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod murarikm » 11.05.2012 19:56

Funguje to přesně jak píšeš, přeruší se přívod paliva. Na CEEDovi jsem to nezkoušel, ale na MAZDĚ to je přesně tak jak popisuješ. Výkon se ti vrátí i s dodávkou paliva jakmile klesnou otáčky na provozní (mimo červené pole).
KIA CEED SW 1,4 SPORT, srpen 2011, tmavě modrá
murarikm Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2011)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed