Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Samovolne poskozovani palubni desky... video

Trápí Vás něco na voze?

Re: Samovolne poskozovani palubni desky... video

Příspěvekod PetrLa » 18.07.2010 20:49

andyf píše:
PetrLa píše:
Pak mě napadlo ještě něco..nemáš na skle něco co může působit jako lupa? nějakou nálepku, přísavku, cokoli....prostě mi to připadá jak rozleptané nebo propálené shora ...

To by mohl byt dobry smer patrani. Vypada to, jako by se to pohybovalo spolu se sluncem... A nejakou prisavku tam vzadu vidim!

já si tam všiml víc takových různých čar...jako by to bylo sem tam načaté....třeba na to jen někde svítilo málo nebo kratší dobu...trochu by to tomu slunci hrálo do karet. Já tohle na svém autě ale nepozoruji, protože navigaci používám jen sporadicky, za jízdy a vždy po dojetí sundávám i tu přísavku, aby to nelákalo blbečky mi rozmlátit okno jen kvůli tomu zda ta navigace není v přihrádce.

Třeba jsem ale úplně mimo a je to něco z výroby toho dílu...vážně se jen chytám toho co vidím.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod dragy » 18.07.2010 20:51

Kdepak navigace ani kabely od ní ani přísavky za to nemohou jak už jsem psal víše objevovalo se to i když jsem jezdil 14 dni bez navigace.

miliony aut jezdi s navigací tak proč má zrovna moje navigace poškozovat moje auto .
dragy Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 18.07.2010 20:58

Vypadá to opravdu divně...Já bych to fotil každý den a pěkně s datem ,aby se ukázalo,že to vzniká pěkně postupně..A ne najednou jako škrábance..Bohužel dnes servisům to musíš dokazovat...Já to takhle zdokumentoval už ve dvou případech a vždy se mi to vyplatilo.. :thu: 8-)
Mám na palubce pod navigací podložku...Je pravdou,že ta navigace už párkrát spadla..Ale nemám tam ani škrábanec..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod lebka75 » 18.07.2010 21:13

nedával si tam někdy clonu proti sluníčku ( takovou tu z tvrdého papíru ) :?: Kdysi jsem ji používal a všiml jsem si na přístrojovce, že se od té clony začala vymačkávat :shock: a v místech kde se překládala byly podobné šmouhy :angry:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod dragy » 18.07.2010 21:18

Ne nikdy nic takového.
Zacalo se to objevovat koncem dubna a to žádné slunce nebylo.
dragy Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Jenda1 » 18.07.2010 21:54

Je to zajímavé,ale taky bych se přikláněl k názoru ostatních,že na tu palubku působilo sluneční záření přes nějakou lupu skoro bych řekl,že to dělá ta přísavka na navi,ale je to jen názor,zkus vypátrat někoho se stejným problémem. :thu:
Jenda1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1)
13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1)
21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Rio III (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 18.07.2010 22:13

Tak co vím, tak na konci dubna bylo moc pěkné počasí. Jsme si ho pěkně užili v Mostě na minisrazu. Na mě to působí tak, při vyloučení mechanického poškození, že v palubce musí být nějaká skrytá vada, která třeba ztenčuje tloušťku palubky a střídáním působením sluníčka a chladem v noci dochází k pnutí, které pak působí v těch oslabených částech destruktivně. V současné době je sice moc horko ve dne i v noci, ale rozdíl mezi dnem a nocí je i 15°C. Takovou přísavku mám na skle dlouhodobě taky, a nic. Navíc její materiál nemůže zvyšovat (koncentrovat) záření do síly, která by byla destruktivní. Většina čar je mírně zaoblených a kopírují směr "perforace" materiálu palubky, ale zase ta nejhlubší je orientována obráceně. Je to fakt těžké. Já bych ještě zkusil se podívat na to místo z druhé, spodní strany. Jestli se tam podíváš sám nebo se dohodneš se servisem, je na tobě. Ale určitě bych navštívil jiný servis i třeba neznačkový. Takto je těžké se k tomu vyjádřit. Bylo by potřeba se na to podívat třeba lupou, jaké jsou okraje poškození (ostré jako od nože, či jako když se roztrhne papír apod.). To by třeba taky na něco mohlo ukázat. A určitě bych nyní přendal navigaci, aby se pak třeba následně na tom servis netočil. Pokud budeš fotograficky dokumentovat další destrukci, tak se pak těžko někdo může točit na tom, že to děláš při manipulaci s navigací.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod andyf » 19.07.2010 11:22

Bohuzel, jiz se zminil, ze se to tvorilo i bez navigace...
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 19.07.2010 11:38

to je hluboké jako ... to si snad člověk ani nemůže udělat sám ne? neřeknu nějaké povrchové škrábance při zavadění něčím ale toto? to vypadá buď na nuž nebo na špatný materiál který se vlivem opírání slunce a vysoké teploty v autě začal trhat. jinak nevím
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod mbiron » 19.07.2010 15:47

To video jsem si nekolikrat po sobe pustil a porad se nemohu ubranit pocitu ze vzniklo mechanickou cestou. Vypada to jako kdyz nekdo cistil palubovku nejakym pripravkem a rozezral ten material. Stalo by za to mit moznost vyzkouset vlastnosti tohoto materialu na chemicke latky a slunecni zareni. Treba je opravdu vada v materialu a zrovna ty jsi mel tu smulu. Ja pevne verim, ze najdes reseni a bude ti uznana reklamace.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod centralnifido » 19.07.2010 17:00

Ahojky , koukám že tu nikoho nenapadne soudní znalec z oboru auto-moto že ??? Je to pak právně nenapadnutelné a pokud vím že jsem to ani já ani nikdo jiný neudělal , tak bych se ubíral tímto směrem . Pa
centralnifido Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
17600 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod olin » 19.07.2010 21:10

Pachatel je jednoznačný - přísavka od navigace :!: Má na sobě do středu směřující drážky, kterými mohou procházet sluneční paprsky a jak slunce postupuje
vytvářejí se obloukovité stopy (při bližším pohledu je vidět, že je to řetězec vyhřátých bodů). Ty stopy mají stejný tvar a jdou dvěma směry, což bude způsobeno právě
tím, kterou štěrbinou slunce útočí. Auto pravidelně parkuje nejspíš na jednom nebo dvou místech. Na místě, kde auto stojí nejčastěji bych na poškozené místo položil
čistý papír nebo nějakou jednobarevnou podložku a musí to působení slunce být vidět. Jinak za takto umístěnou přísavku na čelním skle je slušná pokuta, ale to už
je každého věc. Odstraněním přísavky se poškozování zcela určitě zastaví. ;)
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod vladislav » 19.07.2010 22:52

@olin
To se mi nezdá....Ta přísavka je z plastu...Kdyby byl ten střed za skla neřeknu...Mám podobnou přísavku..Taky jí dávám na sklo..Kolikrát jsem měl auto na sluníčku i s navigací. Palubka je netknutá... :)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Katikakus » 20.07.2010 00:52

vladislav píše:@olin
To se mi nezdá....Ta přísavka je z plastu...Kdyby byl ten střed za skla neřeknu...Mám podobnou přísavku..Taky jí dávám na sklo..Kolikrát jsem měl auto na sluníčku i s navigací. Palubka je netknutá... :)

Ta prisavka opravdu funguje jako lupa, je pruhledna a lomi svetlo. Na hrnach mohou vznikat koncentrace svtelene a tepelne energie, ktere mohou pri dlouhodobem pusobeni zpusobit vyse uvedene poskozeni.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 20.07.2010 05:23

vladislav píše:@olin

Jak jsem již psal, tu přísavku mám taky, parkuji i na sluníčku a žádný náznak poškození. Zastávám v tomto shodný názor jako Vláďa. Doporučuji přesto sundat navigaci (už i z důvodů ve výše uvedeném mém příspěvku) a sledovat, zda se poškozování zastaví či ne. Určitě lepší řešení, než se teoreticky přesvědčovat, zda to držák způsobuje či ne. Ale s Olinem se moc přít nechci, je to odborník. ;)
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady