Zavady sumarne

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Melog » 12.05.2008 23:09

@Laskyx:
A co pred tim rikala diagnostika klima ?
Melog Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Hurdis » 31.05.2008 16:39

Můj výčet problémů po prvních 8 měsících: zatím najeto 33tkm, za první rok plánováno 45 tkm;
- rezonující středový panel (neustále i po opravách a výměnách)
- rázy od přední nápravy při sebemenších nerovnostech
- utržený kryt pod palivovou nádrží (provedení, materiál a funkčnost jsem poněkud nepochopil :D )
- stěrače, mizerná účinnost, zvláště od 120km/h nahoru
- nízká brodivost :lol: (no neměl jsem brát osobák)

Jinak plusy
+ prostorná zadní sedadla pro různé "činnosti" :-o a náklad
+ agilita a se zamhouřením oka i jízdní vlastnosti
+ slušný tahoun těžkých břemen
+ kdysi brzdy
+ dobrá spotřeba, když jezdím mravně (poslední dobou stále častěji)

V ostatních záležitostech se vyrovná dle mého názoru jakékoliv auto obdobné třídy.
Kia Cee´d CRDi - 82 000 km
Š Octavia II TDi
Š Rapid 136 (2 ks)
a další..
Hurdis Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ladlen » 01.06.2008 00:31

@:Hurdis: Tak hurdis, máš to ťažké,
mínusy:
- stredový panel rezonuje niekedy aj mne, ale zatiaľ som nepochopil súvislosť, prečo a kedy
-rázy od prednej nápravy budú pravdepodobne gumy, alebo tyčky stabilizátorov nápravy
- plastový kryt som odtrhol aj ja, a nielen pod palivovou nádržou, ale to si spytuj len, a len svoje svedomie
- neviem ,moje stierače zatiaľ idú v pohode
- brodivosť sa oceňuje u BVP, alebo u tankov

plusy:
-priestorné zadné sedadla si už určite ocenil aj s partnerkou, pokiaľ je tá pravá, ináč aj to je -
-agilita je OK
-pozor, nie je to traktor
- brzdy sú Tvoja vizitka
- mravný život je nadovšetko, aj za volantom
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 01.06.2008 04:26

Chlapci,jak tady tak ctu vsechny ty zavady co se na tech nasich autech ukazuji zacinam uvazovat o neskutecnem lajdactvi zamestnancu KIA SK jinak si to nedovedu vysvetlit.Funguje tam neco jako vystupni kontrola? Pokud takto bude i nadale pokracovat vyroba a nasledna vystupni kontrola tak za chvilku KIA neproda ani ventilek a to by byla skoda.Tak krasne auto si nezaslouzi takove lajdactvi.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Hurdis » 01.06.2008 10:24

ladlen píše:@:Hurdis: Tak hurdis, máš to ťažké,
mínusy:
- stredový panel rezonuje niekedy aj mne, ale zatiaľ som nepochopil súvislosť, prečo a kedy
-rázy od prednej nápravy budú pravdepodobne gumy, alebo tyčky stabilizátorov nápravy
- plastový kryt som odtrhol aj ja, a nielen pod palivovou nádržou, ale to si spytuj len, a len svoje svedomie
- neviem ,moje stierače zatiaľ idú v pohode
- brodivosť sa oceňuje u BVP, alebo u tankov

plusy:
-priestorné zadné sedadla si už určite ocenil aj s partnerkou, pokiaľ je tá pravá, ináč aj to je -
-agilita je OK
-pozor, nie je to traktor
- brzdy sú Tvoja vizitka
- mravný život je nadovšetko, aj za volantom

:D :D
Kia Cee´d CRDi - 82 000 km
Š Octavia II TDi
Š Rapid 136 (2 ks)
a další..
Hurdis Neuvedeno
Uživatel fóra

Re: První problémy po 6 měsících :

Příspěvekod kacislav » 24.01.2010 18:03

já mám také po půl roce najeto 7000 km. Zavadu jen jednu a to s tim centralem. V zime pri -12°C se mi přestaly zamykat páte a zadní levé dvere. Po otepleni na -2°C se to spravilo samo. Jinak s tou palubkou jsem na tom stejne,hlavne kdyz jedu po "kostkach". Jo a jeste ta KLIMA!! To je opravdu nepovedeny paskvil. Reguluji vsechno rucne. Teplotu aj otacky ventilatoru. Jinak to nejde. Zdarec kácislav :CZ: .
kacislav Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vegas » 24.01.2010 20:19

Taky se rád podělím o zkušenosti: po půl roce najeto 17000 km, 1.6 CRDi SW
- taky jsem se setkal s rezonancí ´´palubovky´´ zjistil sem že to bylo vnitrni zpetne zrcatko
- s digi. klimou žádný problém, co nastavím to mám
- po asi 3000 km mi začal vrzat volant, bylo to občasné, zajel jsem do servisu, rozebrali a poskládali, řekli mi že podotahovali objímku na hřídeli volantu a tím byl problém vyřešen
- ještě se mi občas neodemykal automatický zámek dveří, když jsme zastavil, vystoupil a neodemkli se mi zadní dveře....nechal jsem tento zámek deaktivovat...stejně mě vadil:)

Jinak žádné problémy....zatím:)
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Aifell » 08.04.2010 23:11

Nevěděl jsem kam zařadit výčet mých závad (problémů) po 24 měsících (2 roky) a tak jsem to písnul sem … Předem se omlouvám!

Takže mě trápí:

- Lišta nad RZ na 5 zadních dveřích, stále mě to ničí lak – Budu podruhé reklamovat. :roll:
- Otisky od přiřezávajících destiček na kotoučích, poslední dobou vibruje brzd. pedál. :thd:
- Lupnutí ve volantu, když stojím na místě a vytočím kola úplně doprava a rychle zpět. :|
- Občas zadrnčení od přední nápravy při jízdě na kostkách, že by stabilizátory :?:
- Řazení. Problém občas zařadit 2 rychlostní stupeň. V servisu mi sdělili, že je vše v pořádku. :no:
- Občas vrzající palubka a madla u předních dveří. Vyřešil jsem tzv. volume doprava :idea: :yes:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

najazdenych 75 tis.km a zavady

Příspěvekod iko69 » 19.04.2010 17:38

Mam KIA ceed 2,5 roka, najazdenych 75 tis. km, mozem sa podelit so skusenostami: po 20 tisic vymena tyciek stabiliz. - klepanie v prednej casti pri prejazde nerovnosti, po 30 tisic km problemy so startovanim - zatial ziaden servis nevedel odstranit, az tu som zistil ze to je problem s imobilizerom pripadne s klucom, po 50 tisic km piskanie spojky pri stlaceni pedalu - v servise odstranili na zarucnej prehliadke, no po par km opat piska, a teraz perlicka: objavila sa hrdza po 30 tis. km na zadnych dverach v oblasti stredoveho brzdneho svetla a pri drziaku na otvarani, aj na zadnych dverach lavych i pravych... cele dvere v servise prestriekali, po zime hrdza opat vyrazila... pri stredovom brzdovom svetle je to vraj bezne, teraz uz v novych ceed davaju pod svetlo plastovu podlozku.. Vsetky zavady zatial v servise robili gratis vramci 7rocnej zaruky... ake mate skusenosti z hrdzou? NAPISTE!!!Obrázek
Obrázek
Obrázek
KIA CEED, benzin, 1.4, rok výroby 2007
KIA RIO, benzin, 1.25, rok výroby 2012
iko69 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: najazdenych 75 tis.km a zavady

Příspěvekod Beda » 19.04.2010 17:56

Tema rez na 5. dverich mas zde viewtopic.php?f=22&t=403
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Soupis reklamace při 100 000 km

Příspěvekod GVG » 12.07.2010 09:29

Připojuji dokument, který předám při pravidelné servisní prohlídce při 100 000 km. Podotýkám, že s autem ani servisem jsem nikdy neměl problém, vše bylo vyřešeno hladce, rychle a k mé spokojenosti. Je to jen soupis věcí, které se u mě po cca 3-letém provozu objevily - tedy možné cesty kontrol i Vašich miláčků, zda netrpí některou mnou popisovaných věcí. Doufám, jako vždy, že se k tomu servis postaví :thu:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
GVG Muž
Uživatel fóra

Re: Soupis reklamace při 100 000 km

Příspěvekod titanus » 12.07.2010 10:02

ak su toto problemy KII po 100.000 km tak som na 1000% spravil dobre touto kupou :yes: samozrejme zamrzia a musia byt riesene ale neodrazaju sa na bezpecnosti ci spolahlivosti vozidla co su pre mna najdolezitejsie faktory...radsej po 100.000km mat obity lak, hrdzavi stierac a natrhnute madlo zatvarania kufra ako mat v aute druhy motor a vymenenu celu elektroinstalaciu a sem tam nedokazat vobec nastartovat ;)

jedine co mi z tych fotiek nesedi je diera v kozenke na riadiacej pake...vyzera ako vypalena - aspon podla fotky

osuchany volant...no po 3 rokoch mat 100.000 sa myslim najskor prejavi na volante :yes:

zvysok treba reklamovat a hotovo ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod GVG » 12.07.2010 10:09

Ano, tak to je přesně i můj pocit - auto mě nikdy nenechalo ve štychu a vždy jsem dojal, kam jsem potřeboval. Jsou to vesměs drobnosti, ale když už tu záruku máme, proč to nenechat vyměnit. Já jsem nekuřák a i celá moje rodina taky, v autě se nikdy nekouřilo - je to skutečně jen prodřené. Co mě trápí nejvíc je to klepání a ten lk, protože se bojím, že se ten lak bude, pokud se to neopraví, dále rozlézat. Co se týče volantu, to jsem hlásil při 40000 prohlídce, ale bylo mi řečeno, že počkáme, zda se to bude zvětšovat. Zvětšilo a proto budu znova reklamovat). Ale jak píšeš, jsem taky rád, že jsem koupil zrovna ceeda a jsem spokojen.
GVG Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 12.07.2010 10:15

ak ti neuznaju lak - o com pochybujem tak mas dve moznosti...prva je zbehnut do umyvacky kde maju kefy a zvalit to na nich :D alebo

Skrytý obsah může prohlížet pouze registrovaný uživatel fóra

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod GVG » 12.07.2010 10:16

Já myslím, že by měli to uznat - určitě sem dám info o postupu.
BTW, auto nikdy nebylo myté myčkou, vždy výhradně ručně a to dvakrát do roka :)
GVG Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Závady