Účinnost klima&lehkost zámků

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Účinnost klima&lehkost zámků

Příspěvekod Bindick » 03.07.2010 12:55

Dokáže prosím někdo (majitel, technik..)posoudit výkon a účinnost klima u ceedu x konkurence? Ve třicítkách je uvnitř všechno horký (nemám folie) a automatická klima puštěná v manuálním režimu na plný výkon nevyvine takový pocit, že by mi byla zima. V jiném autě, kde jsou prý skla s filtrem proti tepelnému záření (zatmavení není skoro vidět) jako u mě je příjemně i na sluníčku a klima mi připadala, že dokázala od startu chrlit ledový vzduch do kabiny. Mně jen svěží, ale když je auto rozpálené, tak asi začít u těch folií na sklech co? Co zámky a zamykání? Dokáže někdo posoudit, která kára s tím nemá žádný problém, kdy dveře zavře sílá vánku? Zdar v tomto hicu! Tomáš
Bindick Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Účinnost klima&lehkost zámků

Příspěvekod michalkkk » 03.07.2010 13:02

no ja neviem ja ked pustim klimu naplno tak to mrazi dost ;)
Kia Ceed 1,4 80,2 kw Comfort 2009, červená metalíza Mars
michalkkk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 03.07.2010 13:14

Pri tak vysokych teplotach by jsi stejnak nemel nastavovat nejak extra nizkou teplotu nebo si zadelas na anginu :oops: Pokavad ti stoji auto venku na slunci, tak ti pomuze jedine prikryti palubky, nejakou slunecni folii v opacnem pripade mas-li kozeny volant, tak si slunicko muze zadelat na problemy, ze ti ta kuze popraska :roll: Palubku budes muset prikryvat normalne, protoze na prednim skle zadna folie byt nesmi :idea: Misto folii by jsi si musel nechat vymenit predni sklo za solarni sklo, ktere nepropousti tolik slunecniho zareni a zabranuje tak prehrivani interieru :idea:

Co se tyka zamku a zabuchovani dveri, tak s tim ja napr. vubec nemam jediny problem, staci do dveri drcnout a jak se prehoupnou pres prvni uroven otevreni sami, tak se i krasne sami zabouchnou 8-)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Bindick » 03.07.2010 13:19

Na té první úrovni o které píšeš se mi to zastaví, takže musím otevřít a více třísknout. Dá se to nějak doladit???T
Bindick Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod JonnY » 03.07.2010 14:09

nemozem porovnavat az tolko aut, ale prijde mi ze klima ceedu funguje vyborne. studeny vzduch ide skoro okamzite po tom ako klimu zapnem, a pri maximalnom fukani zvlada auto chladit aj pri terajsom slnku.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vladislav » 03.07.2010 15:12

Mě jde klimatizace okamžitě..Pocit chladu je více než zřetelný i v dnešních dnech..Na automaticky provoz...Absolutně bez problémů a to mám už nápln třetí rok....Zavírání dveří jde opravdu super..Ten zvuk zabouchnutí dveří mě pořád fascinuje i lehkost zavírání..Folie na sklech určitě v těchto horkých dnech je hodně dobrý pomocník....A na přední sklo používám tuto folii ...Pomůže opravdu hodně... :thu: Ale jen při stání... :D Pokud je venku 30 stupnů tak uvnitř při zakrytí předního skla a při tak 2 cm otevřených přednich oknech je teplota pomalu identická...Používám to při několikadenním stáni auta před firmou.. ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod souk69 » 03.07.2010 15:40

:lol: :lol: :lol: Koukám, že před slunkem cloníš i zadní okno..... :oops: :oops:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Patrik » 03.07.2010 18:27

Ja mam u ceeda automaticku klimu a funguje v pohode , aj v tychto horkach. Nastavujem ca. o 7stupnov menej nez ukazuje teplotu palubny pocitac a je to tak akurat (teda aspon pre mna) , viac chladit asi ani nema velky zmysel , lebo ked vylezjes z auta von tak to bude slusny teplotny sok , hlavne v tomto hice. Ak stoji auto dlho na slnku , tak je potom najlepsie trochu pootvorit okna a pustit iba fukanie studeneho vzduchu bez klimy a az po ca. 2 minutach spustit klimu , aspon ja to tak robim.
Patrik Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia cee'd SW (2009)
21800 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Jaroslav Sladky » 03.07.2010 21:17

Bindick píše:Na té první úrovni o které píšeš se mi to zastaví, takže musím otevřít a více třísknout. Dá se to nějak doladit???T
Prostříkni zámky nějakým olejem ve spreji,něco na základě silikonu a uvidíš jak to bude chodit.
Jaroslav Sladky Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Příspěvekod Katikakus » 05.07.2010 22:29

Pokud mas pocit, ze klima ma nedostatecny vykon, nech si zkontrolovat napln - mnozstvi chladiva. System neni uplne tesny, uvadi se az 15% ztrat rocne. Pokud ma klima nedostatecny vykon, nejpravdepodobenjsi pricinou je prave nedostatek chladiva v systemu.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Bindick » 08.07.2010 13:57

jj, díky za rady. Na klimu se mi podívají při výměně vadného radia příští týden. K tomu zavírání: všechny dveře jdou lehce zavřít, jen dveře u řidiče jdou jak v tenise až na druhé podání. Silikonem jsem prostříkal zámek, panty, ale jakoby se vždy při prvním zavření o něco zasekly na první ránu. Musím více třísknout. Jde to nějak poštelovat? Zámek nebo tak?
T
Bindick Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 08.07.2010 14:14

Bindick píše:jj, díky za rady. Na klimu se mi podívají při výměně vadného radia příští týden. K tomu zavírání: všechny dveře jdou lehce zavřít, jen dveře u řidiče jdou jak v tenise až na druhé podání. Silikonem jsem prostříkal zámek, panty, ale jakoby se vždy při prvním zavření o něco zasekly na první ránu. Musím více třísknout. Jde to nějak poštelovat? Zámek nebo tak?
T

Já bych to nechal taky radši na servis pokud tam příští týden jdeš... ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Rcredbull » 13.07.2010 16:24

kua mne to začalo smrdet ako také fasa týždnové FUSEKLE. Asi pôjdem navštívit p. Barátha 8-)
Rcredbull Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia cee'd (2007)
118500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod michals » 23.07.2010 13:26

Mam novy ceed, 1.4 - a v porovnani s klimou v Peugeote 306 To je fakt slabunké.
Má to akoby pomalsí nábeh alebo co ...

Ked tam mam ale ten stupen 3 uz to chladí skvele.
michals Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Elektronika