Nastavení palubního počítače

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod Návštěvník » 16.01.2008 23:27

Chlapi mám dotaz.Jednou jsem chtěl tankovat a na palubním počítačí se mi ukázalo že mi zbývá ještě nafta na 38km.Dnes jsem jel s autem do servisu a ukazovalo mi to že bych do tankování měl najet ještě 50km.Pak mi problikl displej a přestalo to ukazovat.Takže teď nevím jestli to je chyba či ne.V servisu mi řekli že stím zkušenost nemají ale že to může být tak jakmile se to dostane na 50km na dojetí tak to přestane ukazovat.Což je dle mého blbost, jelikož mě to minule ukazovalo těch 38.Jaké máte zkušenosti vy?
Jinak u Fobie mi to ukazovalo i 1Km který najedu do tankování.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod AllInOne » 16.01.2008 23:45

Nevím přesně, ale taky si myslím, že jakmile už tam máš málo, tak to přestane ukazovat. /ač takto by ses mohl spoléhat přesně i na 1km a třeba je to tak chráněný, že to raděj vypne...

Alespoň u Renault Megane I to tak je. bezestrachu. Jen teda těch 38 je divných :)
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod MP1 » 16.01.2008 23:46

Ja sa presne nepamätám. Mal som tam už niečo okolo 40-50 km. Či som bol pod 40km, niesom si istý. Keď zasvieti, idem tankovať.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 17.01.2008 00:38

Anonym píše:Chlapi mám dotaz.Jednou jsem chtěl tankovat a na palubním počítačí se mi ukázalo že mi zbývá ještě nafta na 38km.Dnes jsem jel s autem do servisu a ukazovalo mi to že bych do tankování měl najet ještě 50km.Pak mi problikl displej a přestalo to ukazovat.Takže teď nevím jestli to je chyba či ne.V servisu mi řekli že stím zkušenost nemají ale že to může být tak jakmile se to dostane na 50km na dojetí tak to přestane ukazovat.Což je dle mého blbost, jelikož mě to minule ukazovalo těch 38.Jaké máte zkušenosti vy?

Ukazuje to do padesati km... pak zablika prestane - info pro tebe, ze je cas natankovat...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 17.01.2008 07:55

grafix píše:Ukazuje to do padesati km... pak zablika prestane - info pro tebe, ze je cas natankovat...

Takže další informace jak nám co v autíčku funguje :-) Já se snažím tankovat už když mám dojezd zhruba 100 km. Nerad nádrž vyjíždím až do dna.

@Anonym: Tobě to u Fábie ukazovalo dojezd po 1 km? Co si vzpomínám, tak u mé to skákalo po 5 km ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 17.01.2008 09:11

Anonym píše:Chlapi mám dotaz.Jednou jsem chtěl tankovat a na palubním počítačí se mi ukázalo že mi zbývá ještě nafta na 38km.Dnes jsem jel s autem do servisu a ukazovalo mi to že bych do tankování měl najet ještě 50km.Pak mi problikl displej a přestalo to ukazovat.Takže teď nevím jestli to je chyba či ne.V servisu mi řekli že stím zkušenost nemají ale že to může být tak jakmile se to dostane na 50km na dojetí tak to přestane ukazovat.Což je dle mého blbost, jelikož mě to minule ukazovalo těch 38.Jaké máte zkušenosti vy?

Stav ukazatele paliva se ti počítá i od rychlosti,jestli ti to ukazovalo den předem 38 km,tak druhý den jsi mohl jet jinou rychlostí a hned se ti přepočítala hodnota paliva a tím i jiná dojezdová délka.Přesně se mi to stalo včera u Megana, i když už za ty roky mám vysledováno kolik dojet v nouzi na rezervu - při 80 km mi zhasne počet kilometrů které můžu najet a jsou tam jenom čáry,pak si to musíš hlídat podle stavu tachometru.Včera při popojíždění po městě a okolí mi ukazoval dojezd 89 km a při cestě do práce mi to hnedka zkočilo na nějakých cca 95 km.Tak tam dneska musím cvrknout aspoň 8litrů,abych měl na dnešek do práce a zítra mohl jet pro :scooter: :kia:. Až budu Megana prodávat tak at si kupující natankuje,když jsme prodávali Oktávku tak tam byla plná nádrž a dost mě to štvalo.
Jinak jsem rád za další informaci,kdy se nuluje dojezdové počítadlo / cca 50 km /, i když u mě to nehrozí,radši vždy s plnou nádrží / Megan tedkon vyjímka / a naftáci nezapomínejte že když budete bez nafty zavzdušní se vám čerpadlo a bude menší problémek na světě.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 17.01.2008 09:31

PP měří dojezd jen do 50km, pak už by neměl ukazovat. Viz manuál:

Obrázek
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 17.01.2008 11:49

jakub píše:PP měří dojezd jen do 50km, pak už by neměl ukazovat. Viz manuál:

Jojo, potvrzuju. Zrovna včera jsem to taky poprvé vyzkoušel. Přesně na hodnotě dojezdu 50km to přestalo ukazovat.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Martin » 17.01.2008 12:55

Ten manuál je pro někoho hodně silná literatura. Ne je pravda, že to ukazuje jen zbytek do 50 a pak dál už tam jen svítí ----
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 17.01.2008 13:14

Dneska jsem mluvil ještě se servisem ohledně automatického zamykání - Ceéd má toto zamykání při 40km/hod,tak jsem se domluvil na zamykání při rychlosti 20km/hod.Jsem na to zvyklí z Megana a když jsem jel před chvilkou na nákup,tak jsem to testoval na tu 40km a pro mě je to dosti dlouhá doba a pořád myslet na to že to mám zamykat ručně se mi nechce.
Jinak před obchodákem jsem viděl černé SW, na denním světle NÁDHERA.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Raven » 17.01.2008 13:29

milan69 píše:

Stav ukazatele paliva se ti počítá i od rychlosti,jestli ti to ukazovalo den předem 38 km,tak druhý den jsi mohl jet jinou rychlostí a hned se ti přepočítala hodnota paliva a tím i jiná dojezdová délka.Přesně se mi to stalo včera u Megana, i když už za ty roky mám vysledováno kolik dojet v nouzi na rezervu - při 80 km mi zhasne počet kilometrů které můžu najet a jsou tam jenom čáry,pak si to musíš hlídat podle stavu tachometru.Včera při popojíždění po městě a okolí mi ukazoval dojezd 89 km a při cestě do práce mi to hnedka zkočilo na nějakých cca 95 km.Tak tam dneska musím cvrknout aspoň 8litrů,abych měl na dnešek do práce a zítra mohl jet pro :scooter: :kia:. Až budu Megana prodávat tak at si kupující natankuje,když jsme prodávali Oktávku tak tam byla plná nádrž a dost mě to štvalo.
Jinak jsem rád za další informaci,kdy se nuluje dojezdové počítadlo / cca 50 km /, i když u mě to nehrozí,radši vždy s plnou nádrží / Megan tedkon vyjímka / a naftáci nezapomínejte že když budete bez nafty zavzdušní se vám čerpadlo a bude menší problémek na světě.

Ze by se stav ukazatele paliva menil od rychlosti me prijde ponekud nelogicke. Pokud je soft tohoto PC natolik sofistikovany tak do toho bude mluvit okamzita spotreba a nikoliv rychlost.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 17.01.2008 13:45

Myslel jsem tím,že když tomu šlápneš na krk tak ti dojezd ukáže jinou hodnotu,než když jedeš pijánko.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 17.01.2008 13:47

Raven píše:Ze by se stav ukazatele paliva menil od rychlosti me prijde ponekud nelogicke. Pokud je soft tohoto PC natolik sofistikovany tak do toho bude mluvit okamzita spotreba a nikoliv rychlost.

Dle mne by to dojezdovou vzdálenost mělo počítat z průměrné spotřeby paliva a množství nafty v nádrži. U Fábie to počítalo z průměrné spotřeby za posledních 50 km a né s tou co ukazoval PP. myslím, že takhle nějak to bude u všech aut. S okamžitou rychlostí auta to nemá co do činění, to máš pravdu ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

PP

Příspěvekod MP1 » 17.01.2008 14:05

snike píše:
Raven píše:Ze by se stav ukazatele paliva menil od rychlosti me prijde ponekud nelogicke. Pokud je soft tohoto PC natolik sofistikovany tak do toho bude mluvit okamzita spotreba a nikoliv rychlost.

Dle mne by to dojezdovou vzdálenost mělo počítat z průměrné spotřeby paliva a množství nafty v nádrži. U Fábie to počítalo z průměrné spotřeby za posledních 50 km a né s tou co ukazoval PP. myslím, že takhle nějak to bude u všech aut. S okamžitou rychlostí auta to nemá co do činění, to máš pravdu ;-)

snike: Samozrejme, že je to presne tak ako píšeš. Keď jazdím po meste za 10 l, po natankovaní mi naskočí dojazd niečo cez 500 km. Po návrate z dlhej cesty som mal priemer 6,5 l a po natankovaní naskočil dojazd tuším okolo 700 km.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Raven » 17.01.2008 15:45

milan69 píše:Myslel jsem tím,že když tomu šlápneš na krk tak ti dojezd ukáže jinou hodnotu,než když jedeš pijánko.

Ano, to ale nema co delat s rychlosti. Stejne tak mu mohu "slapat na krk" i na jednicku, dvojku.... Proste jde skutecne o spotrebu a ne o rychlost.

2 all: Samozrejme ze dojezdova vzdalenost se jednoduse pocita z prumerne spotreby a zbytku paliva. Ovsem s ubyvajicim palivem je tato haodnota stale vice nepresnejsi. Poslednich par kilometru nemusim jet zdaleka se spotrebou prumernou. Muzu tlacit kopce za 15 litru i vice. A pokud je prumerna spotreba jiz kalkulovana po delsi dobu tak se tato soucasna zvysena spotreba v ni promitne jen nepatrne.
Proto jsem psal, ze pokud je software PC napsan jen trochu sofistikovane (je nevim jestli je, je to jen spekulace) tak by mel s koncem nadrze brat v uvahu i neco jako "posledni prumernou" spotrebu. V opacnem pripade by to bylo tak, ze ti dojezd ukaze rekneme 50km, po ujeti 5km ti ukaze dojezd 30km, pak ujedes jeste5 km a ses v prdeli (sorry).
Jinak je to debata vcelku o nicem, vzdy se snazim temto hranicnim situacim vyhybat. Proste tankuju vcas :smile:
Ale chapu, ze se clovek do takoveto situace dostat muze a tato technika by mu mela pomoci a ne ublizit.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika