Závada na brzdách?

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

Re: Závada na brzdách?

Příspěvekod mbiron » 15.06.2010 13:47

Nemusite se obavat, kdo ma ESP bude kontaktovat svym prodejcem. Dnes jsem se o tom presvedcil u sveho prodejce v Moste. Mejte strpeni. Dle slov servisniho technika budete kontaktovani.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 15.06.2010 19:17

tonyp píše:Mna zatial nekontaktovali ESP mam, auto kupovane 8/2009 skladovka.
Da sa z VINu zistit, kedy presne bolo auto vyrobene ?
Vie mi to niekto zistit, alebo je na to nejaka tabulka/program ?

tu: viewtopic.php?f=179&t=241#p2703

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod tonyp » 16.06.2010 13:25

Len na upresnenie
Podla uvedeneho odkazu je vo VIN pred pismenom L cislo roku, nie je to ale rok vyroby ale modelovy rok. Ja tam mam napr. 9, ale vdaka detailnemu podkladu od jedneho z clenov klubu (za co pekne dakujem) viem ze auto bolo vyrobene 27.11.2008.

Takze spadam medzi ludi, ktorych by mali kontaktovat, zatial sa neozvali.
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod borin7 » 16.06.2010 13:28

Zjistit se to podle Vin kodu da.Pozadej uzivatele Beda :D
borin7 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Patrik » 18.06.2010 16:19

tak dnes mi prisiel list od KIA Malacky , aby som sa dostavil na prehliadku. Zavolal som tam , dohodol sa na dnes na 15hod . Trvalo to max. 15 minut. Skontrolovali cislo brzdoveho valca a jeho stav , vsetko v poriadku. Servisny technik hovoril, ze zatial sa na Slovensku stazoval oficialne iba jeden zakaznik , kde mu ten valec aj hned vymenili (v zahranici ich bude asi trochu viac) . Problem by mohol byt vtedy, ze ak brzdovy valec nefunguje spravne , tak moze vypadnut primarny alebo sekundarny brzdny okruh. Primarny - prave zadne a lave predne koleso , Sekundarny - prave predne a lave zadne koleso. Neslo by o ziadnu extra tragediu , mohlo by sa to prejavit v nejakych extremnych situaciach , ked clovek dostane auto na hranicu fyzikalnych zakonov . Za normalnych okolnosti by sa to prejavilo iba miernejsim ucinkom brzd alebo zoslabnutim brzdoveho pedala.
Patrik Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia cee'd SW (2009)
21800 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod nadko » 21.06.2010 08:58

Mne zatiaľ nevolali, tak som sa objednal do servisu s uvolneným spätným zrkadielkom a spýtal som sa aj na tu zvolávaciu akciu, lebo už ju manjú aj na slovenskej stránke :kia: (http://www.kmss.sk/News/PressReleases/recalling%20Kia%20ceed.aspx). Chlapík si podľa VIN čísla overil či sa tá zvolávacia akcia týka aj môjho auta a objednal ma.
Offtopic :
Neslo by o ziadnu extra tragediu , mohlo by sa to prejavit v nejakych extremnych situaciach , ked clovek dostane auto na hranicu fyzikalnych zakonov .

za hranicu fyzikálných zákonov sa žiaľ nikto nedostane :D
nadko Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PARIK » 22.06.2010 20:14

Mě se nikdo zatím neozval a podle data tam taky spadám. :no:
PARIK Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
14500 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod titanus » 22.06.2010 21:25

ziadnu paniku...polovici ludom to spravili uz na garancnych opravach a netyka sa to uplne vsetkych aut vyrobenych v donom obdobi ale len urcitej serii aspon tam mi bolo povedane....

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Patrik » 22.06.2010 22:38

titanus píše:ziadnu paniku...polovici ludom to spravili uz na garancnych opravach a netyka sa to uplne vsetkych aut vyrobenych v donom obdobi ale len urcitej serii aspon tam mi bolo povedane....

presne jak pises , datum vyroby auta nie je az tak dolezity (aj ked je to oficalne tak prezentovane). Dolezita je seria brzdoveho valca . V servise sa kuknu na seriove cislo valca a ak ten valec je z inej serie ako z tej kde maju podozrenie na moznu zavadu , tak no problem a mozes frcat domov. Ak by bol nahodou z tej "podozrivej serie" tak ho skontroluju, popripade vymenia.
Patrik Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia cee'd SW (2009)
21800 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod JonnY » 23.06.2010 00:39

dnes som bol na kontrole, a vsetko ok.
len mi nahrali novy soft pre isg...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod majopa » 23.06.2010 09:10

Vcera som bol ohladom zvolavacej akcie na kontrole na brzdy a tiez vsetko OK. Za 15 min. som bol vybaveny.
majopa Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod ferdam » 24.06.2010 00:12

Taky jsem se včera vydal na kontrolu a "vyhrál jsem", sériové číslo na válci odpovídá těm potencionálně vadným (datum výroby auta ke konci března 2009). Takže mám domluvenou opravu na pondělí. Jen mě udivilo, že mi servisní technik říkal, že to bude trvat asi hodinu a půl, v tiskové zprávě píšou, že 15 minut + max 35 minut. Když jsem se o tom zmínil, tak že prý to rychleji udělat nejde...
No ale jinak jsem naštěstí žádné potíže nepozoroval, dle slov servisáka by se to mohlo projevovat jako tuhý pedál, jako by nebyl posilovač brzd...
ferdam Muž
Nováček

Kia cee'd SW (2009)
20000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 24.06.2010 07:19

ferdam píše:Taky jsem se včera vydal na kontrolu a "vyhrál jsem", sériové číslo na válci odpovídá těm potencionálně vadným (datum výroby auta ke konci března 2009). Takže mám domluvenou opravu na pondělí. Jen mě udivilo, že mi servisní technik říkal, že to bude trvat asi hodinu a půl, v tiskové zprávě píšou, že 15 minut + max 35 minut. Když jsem se o tom zmínil, tak že prý to rychleji udělat nejde...
No ale jinak jsem naštěstí žádné potíže nepozoroval, dle slov servisáka by se to mohlo projevovat jako tuhý pedál, jako by nebyl posilovač brzd...

Tiskova zprava ale uvadi cas prohlidky a zjisteni jestli jde o stejnou serii, ne opravy. Chtel bych te videt vymontovat hlavni brzdovy valec, namontovat novy, odvzdusnit a seridit brzdy za pul hodiny :D
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Bindick » 24.06.2010 08:03

Dnes jedu na prohlídku brzd, tak Vám napíšu jak to probíhalo.T
Bindick Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ferdam » 24.06.2010 13:08

mbiron píše:Tiskova zprava ale uvadi cas prohlidky a zjisteni jestli jde o stejnou serii, ne opravy. Chtel bych te videt vymontovat hlavni brzdovy valec, namontovat novy, odvzdusnit a seridit brzdy za pul hodiny :D

Netuším, kolik co zabere času při opravě, ale já mu to věřil, že to rychleji nejde. Já nejspíše tento text z tiskové zprávy špatně pochopil: "Kontrola vozidla zaberie menej než 15 minút a ak bude potrebná výmena hlavného brzdového valca, nebude trvať dlhšie než ďalších 35 minút." Těch 15 minut na zjištění sedělo, pak ale nevím, o co jde v těch zbývajících 35 minutách.
ferdam Muž
Nováček

Kia cee'd SW (2009)
20000 km @ 7.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Technický koutek