Chtěl bych se zeptat, zda jste dostali velký techničák při převzetí vozu nebo až později. Auto jsem přebíral 7.1.2009, na autosalonu bylo už od začázku prosince, ale stále mi jen prodlužují převozní značku. Kdo vůbec zodpovídá za výdej velkého TP? Autosalon, dopravní inspektorát nebo nekdo jiný??? Díky
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Techničák vydává výrobce nebo dovozce vozidel, v případě KIA to jsou Čestlice jako zástupce a importér výrobce. Dopravní inspektorát s tím nemá vůbec nic společného. S techničákem se pak jen zajde na odbor dopravy - evidence vozidel na obec s rozšířenou působností (městský úřad), kde se vozidlo zaeviduje a přidělí se mu RZ. Já jsem vozidlo kupoval v NH Caru a techničák jsem obdržel snad do tří dnů.
Nevím,jak je to u ,ale myslím,že to bude podobné jako u Hyundaie.Technický průkaz vydá dovozce po zaplacení auta od prodejce.Mají na to 10 pracovních dní,ale mně se to taky protáhlo. Auto zakoupeno 8.12.08 a TP mi přišel 23.12.08.Vydrž,dočkáš se.
Já ho dostal hned s autem při převzetí. Jakmile jim dorazily peníze na účet, přeposlali je na účet dovozce, vyzvedli velký TP a auto přihlásili na značky. Od kliknutí na odeslání příkazu uběhly tři dny a odjížděl jsem s přihlášeným autem. Pravda, stálo mě to 40 Kč navíc za expresní platbu (banka za to centrální bance platí 5 Kč).