klepání v předním levém kole

Trápí Vás něco na voze?

klepání v předním levém kole

Příspěvekod štěpán » 09.04.2010 14:20

Ahoj pánové, chtěl bych se na Vás obrátit s problémem u svého auta. Je to 1,4 SW koupená loni v květnu. Mám najeto 13500km. Někdy na podzim jsem začal pozorovat klepání vycházející někdě z prostoru levého předního kola- odhadem. V servise jsme se dohodli na výměnu tyčky stabilizátoru. Ta to ale nebyla. Po druhé návštěvě prý technik lépe připevnil svazek drátu někde v tom prostoru. Opět to tím nebylo. A po třetí napružil brzdovou trubku, protože se někde dotýkala. Opět to tím nebylo. V servise se na mě dívají jak kdybych spadl z marzu. Technik sedne do auta, plnej plyn po rozbitý silnici a prý všechno ok.
Vypozoroval jsem kdy je bouchání nejpatrnější. Pomalá rychlost mezi 30-40km a jen nerovná silnice. Ne díry. Jen když se auto pohupuje. Pročetl jsem to tady vše ..... tyčka stabilizátoru, patrona od airbagu, tlumič. Netuším co s tím. Technici nic neslyší. Máte někdo podobný problém který se podařil vyřešit. Nebo radu kdy by mohl být. Moc díky. :|
štěpán Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: klepání v předním levém kole

Příspěvekod Aifell » 09.04.2010 14:27

A z té tyče pod volantem to nejde? Jestli ti to nedělá ta pružná spojka (ale tam je problé asi spíše když točíš volantem) ... pokud to jde ale od kola tak to vypadá na něco jako ty tlumiče, stabilizátor či nějaký čep. Tak vem technika na podobnou silnici a ať se projede, tedy pokud to není někde daleko ... každopádně soucítím s tebou, vím jaké to je, když přijedeš do servisu a koukají na tebe jako na zjevení ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod štěpán » 09.04.2010 14:59

Už mám vytypované úseky silnice kde to nejvíc dělá. Jsem domluvený na zítra do servisu. Mají dny jarních prohlídek tak se na to podívají a dostanu i dárek. Pro mě by byl nejlepší dárek, kdyby se jim to podařilo už najít a odstranit. Jinak bych řekl že zvuk je podobný tomu jak kdyby pod kapotou poskakovala kovová krabička nebo tak něco v prostoru levého kola. Jednou jsem myslel,to ale bylo hned v záčátku, že to mám. Mám v autě pískák na kuny. Myslel jsem že upadl a při jízdě se houpe a do něčeho naráží. Ale...Pískák byl na svém místě. Od té doby pořád bádám. :?
štěpán Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Ondro » 09.04.2010 16:49

Štěpán, ja som mal niečo podobné na pravom prednom (máme asi rovnako staré SW..."-) a mne objavili nedotiahnutý horný úchyt tlmiča. Odvtedy pokoj. Skús ich presvedčiť, aby to urobili, bolo to hotové za chvíľku....
(Ceed SW, 1.6 CVVT, ISG, máj 2009)
Ondro Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Kia cee'd SW (2009)
311000 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod miroslav » 09.04.2010 20:02

Skus při otevřené kapotě zahoupat s autem na levé a pravé straně. Jestli se Ti ozve ťukaní tak je špatný tlumič . Servis to neradi odhalují asi je to větší položka , protože musí měnit oba tlumiče. Mě to klepe na pravé straně a čekám na objednané tlumiče a výměnu. : :
miroslav Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod štěpán » 10.04.2010 09:57

Ondro a Miro díky. To co píše Ondro mi příjde asi nepravděpodobnější. Protože to klepe při mírných nerovnostech. Na hodně rozbité silnici to nedělá. Kousek od domu udělali nový asfalt a silnice je mírně vlnitá. Tam to mlátí jak žebřiňák. Když auto stojí můžu sním houpat do všech stran a nic. To jsem Miro zkoušel několikrát. No dnes odpoledne jedu do servisu. Tak uvidíme. V pondělí se ozvu co našli. Zkusím jim navrhnout Ondrův názor. Taky si myslím, že problém je někde v uložení tlumiču.
štěpán Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Rouchi » 11.04.2010 14:18

Cau tak jak jsi dopad ?
Kia CEED SW 2010 1,4CVVT (66kW) Active s klimou a dálkovým
Rouchi Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
700 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod štěpán » 12.04.2010 08:59

Mám to vyřešené. Ondro na to kápl. Byl povolený tlumič. Konečně to slyšel i technik. Takže až po čtvrté návštěvě závada odstraněna. Už mě to zase v Kii baví... :kia: Díky všem za rady. :drink:
štěpán Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Aifell » 12.04.2010 09:44

No Štěpáne jsem rád, že ti závadu odstranili, ale zároveň mě to děsí ... O podobných závadách s tlumiči by v servisu měli už dávno vědět! Těch případů bylo tolik, že KM.cz k tomu určitě poslala do servisu stanovisko! Píšeš, že až napočtvrté a řekl bych že díky klukům tady ti přišli na tuto závadu ... Myslím že je to snad jedna z prvních věcí (tlumiče) kam měli koukat :-(

Já tipoval něco jiného z důvodu, že jsem si myslel, že tlumiče snad zkontrolovali hned napoprvé a vyloučili jejich poškození či závadu na nich :? Njn :shock:

Zase jednou se ukázalo jak je důležitý tento náš "spolek" :lol: a prostě víc hlav víc ví ... :yes:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod miroslav » 12.04.2010 17:44

Zdravím , Mě to připadá ,že na vedení v Praze nechtějí o závadách a reklamacích moc vědět. Já jsem reklamoval douchání na pravé přední straně u Soulu. Mechanik to projel zjistil že to opravdu bouchá a při kontrole na dílně zjistil ,že praví tlumič má vůli. Nahlásil to a technik objednel tlumiče na výměnu . Za tři týdny jsem přijel na opravu a vyměnili jen uložení tlumičů , že prý v Praze rozhodli , že to je asi ono. Bohužel bouchá to pořád stejně. Doufám že servis prosadí své a já budu spokojen .Jinak mám velice špotné skušenosti se servis KIA a nejvíc mne naštve ,když mají výmluvi a vše je normální . Každý mechanik při kontrole závady má asi za úkol auto pořádně prohnat (vytočit) aby gumi smrděli a pak řekne že je to ok. Hold to nemáme lehké.
miroslav Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod dark-knight » 01.06.2010 16:13

Presne tento isty problem sa objavil aj u mna. Stale nieco klepoce od laveho predneho kolesa. Na rovnej ceste, pri richlosti cca 50-60 km/h. Na dialnici nic niej pocut, takisto ani pri vyssej rychlosti v meste.Najprv som myslel, ze to bol nejaky uvolneny plast alebo nieco. No skusim zbehnut do servisu a uvidim co mi povedia.

Mimochodom Štěpáne, urobili ti to na pockanie alebo si musel nechat auto u nich. No a druha vecm dufam, ze to bolo zadarmo.

Docela zaujimava vec, ze chyby sa akosi zacinaju objavovat az po navsteve 1. garancky. Do tej doby bolo vsetko uplne v poriadku. :|
It's not who I am underneath, but what I *do* that defines me.
Kia Xceed
dark-knight Muž
Uživatel fóra

Kia XCeed (2020)
0 km @ 0 l/100km

Zpět na Závady