Koupit či nekoupit?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Koupit či nekoupit?

Příspěvekod snike » 25.05.2010 11:57

@pawlow: ... myslím, že by jsi si měl opravit tebou udávaný výkon 115 kW v profilu ... asi jsi chtěl napsat 115 k ...85 kW :?: ... lidi to může mást

... jinak jak píšeš o té rychlejší reakci u motoru PD ... je to dáno právě technickým řešením systému PD a souhlasím, že odezva byla o něco rychlejší, než u systému CR. Taky nezapomínej, že u koncernu VW motory měly vyšší výkon než bylo udáváno ... byla to taková satisfakce za horší kulturu běhu motoru ;) A musím souhlasit, že i motory PD dosahovali o něco nižší spotřebu :yes: ... než stejně objemové a výkoné motory CR.

... a ještě malá poznámečka k té nové Astře ... ve verzi Kombi se ještě nedělá :no: ... a pokud koukám dobře tak ty máš Cee´da SW :yes:
S novou Astrou 1,7 CDTI jsem díky kamarádovi, který prodává u Srby jel :scooter: Jede hezky, ale stačí si sednout na zadní sedadla a tam zjistíš její největší nevýhodu ... žalostně málo místa :!: Na to že jako HB je jen o 71 mm kratší než cee´d SW ... je to dle mne ostuda konstruktérů :angry:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ferino » 25.05.2010 12:35

Myslim ze kazdy sudny clovek musi na kazdom aute najst nedostatky. Sice moj svokor mi vzdy vravi ze take auto co by mi vyhovovalo este nevyrobili a musim povedat ze ma pravdu. Mal som doma viacej modelov, viacej znaciek a rovnako na mnohych som sluzobne jazdil a casom boli na kazdom nejake chyby ktore mi prekazali. Skratka dokonale auto nie je.
Ked sme kupovali Cee'd bolo nam jasne ze to nebude dokonale auto. Osobne mi spociatku tiez vadil ten "makky" ekologicky lak, ale kedze nakupovat chodime do supermarketov ako vacsina, parkujeme aj na verejnych priestranstvach ako vacsina, tak je jasne ze vzdy sa najde najeky *** ktory nema dost miesta na vystupenie/nastupenie vycuvanie/nacuvania a tak ten lak skor ci neskor nejaku ranu utrzi ci je makky alebo tvrdy.
Interier tiez nie je vrcholom elegancie, ale zase ani neurazi. Osobne by som spodok preferoval cierny, ale v case ked sme kupovali tak moznost zmeny v ponuke nebola a teraz ked som videl ten cierny, tak zase musim skonstatovat, ze s tym svetlym vyzera interier "vzdusnejsi" aj napriek tomu ze sa lahko okope. Vadi mi aj nachylnost niektorych plastov na poskrabanie.
Dalsim problematickym miestom je poddimenzovana spojka. Dlhsie preklzovanie, alebo pomalsie pustenie spojky pri vyssich otackach sposobuje znacny smrad v interiery. Zial je to fakt a treba jazdit s vacsim citom a danemu sposobu sa vyhybat. A tento problem maju napriklad aj i30-tky, takze je to "koncernova" zalezitost.
Ale auto sme kupovali na to aby jazdilo. Nie na to aby sme ho vystavovali. Na to je veteran. Takze kym mna a moju rodinu odvezie tam kam ma bez toho aby sme ostali niekde visiet, je to OK.
A hlavne dufam, ze jeho bezpecnostne prvky nikdy nevyskusame. Toto je napriklad u nas jeden z najdolezitejsich faktorov pri kupe. A nie lak alebo makcene plasty.

A ci by som zase kupil Cee'd. Neviem, urobil by som prieskum trhu a uvidel. Auto totiz nie je investicia, ale spotrebak ktory musi sluzit par rokov. Na casy ked auta sa dedili po dedkoch uz treba zabudnut. Tieto nove sa robia inak, tu modelovu cca 6 rocnu obmenu a novu techniku treba zaplatit. A to by sa pouzivanim auta 15 rokov urcite automobilkam pri sucastnych cenach neoplatilo. Ani mne sa to sice nepaci, ale zial v skusenosti z poslednych rokom ma o tom presvedcili. Staci niekedy aj "mensia" buracka a takmer vsetky aj dodatocne investovane doplnky do auta su bezcenne lebo z auta je nepredajny neopravitelny vrak.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod tonyp » 25.05.2010 14:16

Ak autom zijes a travis v nom vela casu tak ceed nie je mozno uplne idealny. Hluk od podvozku, nie 100% pocit z podvozku (tu ale zavisi na co si jazdil doteraz ja porovnavam z Nissan Almera) a co mam napr. ja problem tak moc rovne sedala, kedze mam 193 cm, tak mam velky kus nohy vo vzduchu, nie je podopierany sedadlom.
Ale zase velkost interieru, celkovo prevedenie interieru je super (priznavam nemam tu divnu sedu ale vsetko cierne vnutri) je super. Napr. som sa viezol v passate a tam si otlkam koleno, lebo pri volante z boku palubovky je tvrdy plast, narozdiel od ceeda.
Musel som si zvyknut na zadnu roletu, ale uz s nou viem robit 100% bez rozmyslania.
1.6 CRDI 85 kw je super motor, aj ked mne medzicasom zlenivel, lebo jazdim 90% casu v meste, kde je problem to trochu rozbehnut. To su tie inteligentne riadiace jednotky, treha ho trosku potocit, pripadne odpojit baterku to tusim premaze tie mapy, co sa priebezne vytvaraju a nastavuju v riadiacej jednoke.

Ziadnu poruchu som nemal, takze ja som zatial velmi spokojny a urcite by bol ceed jeden z kandidatov na kupu aj keby som vyberal dnes, samozrejme po prejdeni si aktualnych novych modelov konkurencie a cenikov.

Auto mna nezivi, takze do neho nehodlam investovat zbytocne vela, a nepotrebujem sa predvadzat pred ostatnymi ze mam "das auto". Z toho som uz vyrastol
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod mbiron » 25.05.2010 14:20

Naprosto souhlasim, ze Cee´d neni dokonale auto - ktere je ze? Jeho slaba mista vsichni zname, navic se o teto znacce napsalo a natocilo hodiny a hodiny informaci, testu a postrehu, takze si kazdy udela svuj obrazek jake to vlastne auto je. Souhlasim, ze spojka je asi to nejhorsi co jsem kdy zazil to i u S130 Rapid zabirala lip a tak si pripadam ze si se spojkou hraju kazde seslapnuti aby nesmrdele, slusne zabrala a necukala. Kazdopadne si myslim, ze uzitna hodnota je stale na dobre urovni. Je opravdu dulezite porovnavat stejne produkty a udelat si objektivni hodnoceni.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Neumi » 25.05.2010 14:35

Pridam sa k tym co by nemali problem kupit ceeda znova ale pozreli by aj ine ponuky.
V dobe ked som kupoval auto ja, bol v cenovej hranici ceeda (priblizne 360 000 sk) na vyber uz len citroen c4. Samozrejme sa dali zohnat aj ine auta ale bud o cislo mensie (grande punto, swift), alebo boli v rovnakej triede velkostou ale nie motorom a vybavou. Akonahle by som si doplnil vybavu dostal by som sa na nejakych 420 000 co uz bolo dost nad strop.
Dnes uz su ceny zase kusok ine takze by som mozno vyberal inde, ale nie kvoli nepokojnosti alebo nekvalite. Jednoducho kratky ceed ma nikdy nejak netrhal (ved preto som skoncil v proceede ktory teda dost mozem :D).
Treba si zvazit pre a proti (u mna by to zase bola kalkulacka a penazenka co by rozhodla).
A len tak mimochodom ma ten proceed strasne rozmaznal co sa tyka vnutorneho priestoru. Odkedy ho mam, kde inde sadnem tak sa mi zda ze mam na laket malo miesta.
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod nadko » 25.05.2010 14:36

@tonyp
To su tie inteligentne riadiace jednotky, treha ho trosku potocit, pripadne odpojit baterku to tusim premaze tie mapy, co sa priebezne vytvaraju a nastavuju v riadiacej jednoke.

Veľa ludí píše že auto si zapamätá štýl jazdy a riadiaca jednotka sa prispôsobuje. Ten adaptačný algoritmus siani nechcem predstaviť, to by muselbyť asi raketoplán alebo čo. Žiadne prispôsobovanie sa riadiacej jednotky návykom šoféra v bežných autách neexistuje. Jedna z mála zložitejších vecí je automatická klíma a aj tá "funguje" ako funguje, takže buďme radi že si riadiaca jednotka nerobí čo chce :)
nadko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod pawlow » 25.05.2010 16:04

mbiron píše:No pri peti tisicich bys chtel raketu? No to snad ne? Az bude mit motor najeto 20 tak napis znova prosim ;) Na cenovou hladinu ani nebudu reagovat :o
Jinak ta tvoje Astra 1,6 TURBO ECOTEC®, 132 kW ve vybave Cosmo s 6.supnovou manualni pevodovkou prijde bratru na 554 000, kdezo Kia Cee´d 1,6 CRDi 85 kW ve vybave Exclusive 484 980. Ktere dalsi auto chces porovnavat? Jeste mi to nedalo a pridal jsem Skoda Octavia 1.6 TDI CR DPF 77 kW 5-stup. mech. ve vybave Elegance za prijemnych 534 900 a porad se nebavime o zaruce.

Po 5 tisic bych chtel bezpecne predjet a nebat se!!!
Proste jsem z VW-koncernu zvyklej na to, ze kdyz jedu 16o na dalnici a slapnu na plyn, tak auto pojede dopredu. S Ceedem potrebuju ze 160 na 180 asi 5 minut a mirnej kopec. Stejne tak, kdyz potrebuju zrychlit z 80 na 120, trva to a v protismeru se blizej auta. :shock: :shock:
Jestli mi takhle (jako jinak jela moje ex TDI fabie se 77 KW) pojede Ceed po 20 tisic zajeti, tak sem napisu prispevek, jak sem se mylil.

Otazka tady byla koupit ci nekoupit. Chudak clovek ma stejnej problem, jako ja, kdyz sem rozmejslel koupi sveho. Na obecnych webech lidi Ceed hanej, aniz by ho nekdy videli a tady maji zase lide az nekriticky pohled. Clovek je z toho az moc zmatenej.
Co se mi ale nelibi, je zpusob reakce tady na webu. Kdyz si nekdo dovoli mit jinej, kritickej, nazor, tak je bud mladej, nebo ma malo najezdeno, nebo je blbej. Holt jste nekteri asi snedli Salamounovo h,,vno.

Na Astru mi tehdy prodejce nabizel skoro 80 tisic slevu, takze s tema tabulkovejma cenama, ktery tady hazis, to zase tak pravda nebude. Nicmene jsem se pro Astru tehdy nerozhodl, ale kdyby se tak stalo, tak bych urcite i u ni nasel nejaky veci, ktery by me stvaly. idealni auto neexistuje a Stouni zpivaj o tom, ze I can`t get no satisfaction-) Ale objektivita je o tom, ze kazdej muze napsat svuj nazor, aniz by byl mladej nebo....

Abych jenom nekritizoval, je spousta veci pro a proti koupi,, co se mi na Ceedu po Fl moc libi - svetla uz bez problemu, a auto perfektne (na 17 kolech) sedi i pri vyssi rychlosti. :thu:
pawlow Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod tonyp » 25.05.2010 16:07

nadko:

prisposobovanie sa riadiacej jednotky existuje, bolo to uz aj na mojom minulom aute, nissan almera, rv. 2002.

O ceede som as to iba docital, neviem iste, ale predpokladam, ze take nieco ceed ma. Ale nech sa vyjadria kompetentnejsi, takych tu na fore urcite zopar je.

Inac co je zvlastne je spojka. Na benzinoch smrdi co tvrdi vela ludi (aj mne smrdela na testovacej jazde) ale na dizle ani naznak. Vedia zjavne spravit dobru aj zlu spojku, a este ma udivuje, ze po tych rokoch sa nic nezmenilo....
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod mbiron » 25.05.2010 16:18

pawlow@

Nikdo ti tvuj nazor nebere ale ty tu srovnavas hrusky a jablka, proc pises o sleve, tu dneska dostanes vsude. Musis porovnavat podle danych udaju, cena, vykon, spotreba, zaruka a tak podobne a ne ze mi Franta udela 50 litru cenu, to snad nemyslis vazne :?:
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 25.05.2010 16:43

mbiron píše:Naprosto souhlasim, ze Cee´d neni dokonale auto - ktere je ze? .... Souhlasim, ze spojka je asi to nejhorsi co jsem kdy zazil to i u S130 Rapid zabirala lip a tak si pripadam ze si se spojkou hraju kazde seslapnuti aby nesmrdela, slusne zabrala a necukala. ....

Tak pod to se můžu jenom podepsat...ale je to opravdu o zvyku ;)
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 25.05.2010 16:51

pawlow píše:
mbiron píše:No pri peti tisicich bys chtel raketu? No to snad ne? Az bude mit motor najeto 20 tak napis znova prosim ;) Na cenovou hladinu ani nebudu reagovat :o
Jinak ta tvoje Astra 1,6 TURBO ECOTEC®, 132 kW ve vybave Cosmo s 6.supnovou manualni pevodovkou prijde bratru na 554 000, kdezo Kia Cee´d 1,6 CRDi 85 kW ve vybave Exclusive 484 980. Ktere dalsi auto chces porovnavat? Jeste mi to nedalo a pridal jsem Skoda Octavia 1.6 TDI CR DPF 77 kW 5-stup. mech. ve vybave Elegance za prijemnych 534 900 a porad se nebavime o zaruce.

Po 5 tisic bych chtel bezpecne predjet a nebat se!!!
Proste jsem z VW-koncernu zvyklej na to, ze kdyz jedu 16o na dalnici a slapnu na plyn, tak auto pojede dopredu. S Ceedem potrebuju ze 160 na 180 asi 5 minut a mirnej kopec. Stejne tak, kdyz potrebuju zrychlit z 80 na 120, trva to a v protismeru se blizej auta. :shock: :shock:
Jestli mi takhle (jako jinak jela moje ex TDI fabie se 77 KW) pojede Ceed po 20 tisic zajeti, tak sem napisu prispevek, jak sem se mylil.

Otazka tady byla koupit ci nekoupit. Chudak clovek ma stejnej problem, jako ja, kdyz sem rozmejslel koupi sveho. Na obecnych webech lidi Ceed hanej, aniz by ho nekdy videli a tady maji zase lide az nekriticky pohled. Clovek je z toho az moc zmatenej.
Co se mi ale nelibi, je zpusob reakce tady na webu. Kdyz si nekdo dovoli mit jinej, kritickej, nazor, tak je bud mladej, nebo ma malo najezdeno, nebo je blbej. Holt jste nekteri asi snedli Salamounovo h,,vno.

Na Astru mi tehdy prodejce nabizel skoro 80 tisic slevu, takze s tema tabulkovejma cenama, ktery tady hazis, to zase tak pravda nebude. Nicmene jsem se pro Astru tehdy nerozhodl, ale kdyby se tak stalo, tak bych urcite i u ni nasel nejaky veci, ktery by me stvaly. idealni auto neexistuje a Stouni zpivaj o tom, ze I can`t get no satisfaction-) Ale objektivita je o tom, ze kazdej muze napsat svuj nazor, aniz by byl mladej nebo....

Abych jenom nekritizoval, je spousta veci pro a proti koupi,, co se mi na Ceedu po Fl moc libi - svetla uz bez problemu, a auto perfektne (na 17 kolech) sedi i pri vyssi rychlosti. :thu:

Zde se hlásí jeden co snědl to šalamounovo *** :) .... nevím jak tobě (já mám najeto 30 tis. km), ale mě jel Ceed od počátku dobře...je fakt, že po ujetí cca. 15 tis. km se to zlepšilo jak výkonově tak spotřebou. Po pravdě ti neřeknu jak Ceed zryhluje ze 160 na 180, protože jak prase nejezdím....jel jsem tak všehovšudy 1x, když jsem zkoušel kolik to jede a od té doby nikdy. Ale když jedu po dálnici a jezdím po ní často, tak ze 130 na 140-150 zrychluje krásně a když jsem jeli do Žiliny za těma divočákama :), tak zrychloval dál a dál.

Takže jestli se ti něco nezdá, tak zajdi do servisu nebo lépe projeď se v jiném a porovnej. Jinak se dělá i motor 2,0 CRDi, tak možná při přechodu z 1,9 TDi bylo vhodnější investovat do stejné kubatury.

Přeju hezký den a mnoho kilometrů bez nehody.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod JonnY » 25.05.2010 17:18

suhlasim ze najvacsia slabina benzinovych ceedov je spojka. to proste nezvladli.

ale inak, baterku neodpajat ak to nieje nutne !
pokial viem ziaden motor sa neuci jazdnemu stylu sofera (to robia automaticke prevodovky), ale zaznamenava si mnozstvo udajov ohladom podnebia (teploty, tlak vzduchu, vlhkost vzduchu...), kvality benzinu, prace jednotlivych komponenetov a kadeco ine.
podla toho koriguje rozne parametre pre optimalnu funkciu. tym ze zresetujes riadiacu jednotku a vsetky tieto udaje stratis auto sice moze ist chvilku lepsie, ale len do doby kym si RJ tie udaje neziska spet. potom si na tom istom ako predtym.
radsej nez zresetovat by som auto zobral na dialnicu, motor poriadne zohrial a poprehanal.
resetovat riadiacu jednotku bolo doporucene svojho casu ludom, ktory na nejakej benzinke natankovali extremne zly benzin (tusim to vtedy bolo aj v tv). bolo v nom tusim strasne moc vody, riadiaca jednotka z toho zblbla a aj po vyjazdeni nadrze motor zral cca 15-20litrov. po zresetovani RJ zacalo vsetko fungovat normalne

tak ma napada. ak mas diesla s vgt turbom (co tusim ceedy su vsetky), tak je mozne ze ti dlhodobym jazdenim po meste zatuhlo ovladanie lopatiek vgt. bud to skusit rozhybat alebo do servisu vycistit...

pawlow : opakujem, ak mas pocit ze to taha naozaj zle, chod do servisu.
nevidim technicky dovod, preco by 77kW fabia mala tahat vyrazne lepsie nez tvoj 85kW ceed. hmotnost bude +-rovnaka, rozmery auta vcelku tiez, takze bud tam bude nejaka technicka zrada. ci uz technicka (zla nafta, ucpaty naftovy alebo vzduchovy filter), alebo to proste zle "merias"
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod snike » 25.05.2010 17:20

@Pawlow: ... ještě k PetrLa dodám ... Fábia je zhruba o 200 kg lehčí než Cee´d ;) ... vřele ti doporučuji si zajít k prodejci Škoda a vyzkoušet si jejich Octavii Combi 1,6 TDI-CR ... budeš překvapen jak je to líný motor ve srovnání s tvojí bývalou Fábií ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod slava » 25.05.2010 17:26

@Petrla
Které divočáky jako myslíš? To nebyla divočina, to byla nutnost! Měl jsem tehdy fungl nového Prosídka Emilka a těch 160 se mi ani nezdálo nějak moc. Kdyby mi ujeli, tak jezdím někde pod Tatrama ještě dneska.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 25.05.2010 17:32

....ale idte s tou diskusiou do pekneho OT :o

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed