Co vybrat?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Do FL Ceedu SW 1.4 nebo 1.6???

Příspěvekod Kryshna » 12.04.2010 06:13

No, zvrhlost je to predevsim od tech zavodicich s malymi motory... hehe, viz vcera na D11 - Renault Clio 1.2 jel cca 150kmh a blokoval levy pruh od sjezdu u vrbove lhoty az po sjezd na Lysou... a to takovym zpusobem, ze ti rychlejsi ho podjizdeli, neb jim nic jineho nezbyvalo... takove mamr*y bych rovnou strilel, nedodrzuje predpisy a jestle blokuje rychlejsi - kdyz se chovam sam jako prae, nemusim ostatni prasata obtezovat.A pod kapotou samozrejme mrzky s**c, ktery snad ani na dalnici nepatri...
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod B.J. » 12.04.2010 21:33

Nemůžu si pomoct, ale vzpomněl jsem si na Clio - "Anděl ve městě, ďábel na dálnici!" :twisted:
B.J. Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2009)
8000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod hermenet » 07.05.2010 21:55

olin píše:
vladislav píše:...Jsem za těch 80kW rád... Hodně velký krok zpět v tomto snížení výkonu...

Souhlasím s Vláďou... Je škoda, že menší trh, jako je u nás a na Slovensku KIU moc nezajímá. Třeba změní názor až se to projeví na prodejích. :(

A je to tady: Kia Ceed - propad prodejů o 35%. Není to právě tím snížením výkonu u nejprodávanější (?) motorizace?
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod vladislav » 07.05.2010 22:11

@hermenet
Mluvil jsem s prodejcem..Říkal,že v posledni době už 3 lidi dali přednost I30 před Ceedem právě kvůli tomu motoru..V každém případě dochází ke snížení prodeje oproti jiným značkám..To je víc než jasné...Říkal,že jdou ted na odbyt spíš Vengy jako novinka...Ceedů se prodá oproti minulosti málo..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Stefi » 07.05.2010 23:18

:? já bych to viděl, jako tah hlavního akcionáře/Hyundai/,aby si zlepšila postavení, vem i motory, novinky použije koncern rovněž nejdřív u Hyundai :shock:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 08.05.2010 06:54

Stefi píše::? já bych to viděl, jako tah hlavního akcionáře/Hyundai/,aby si zlepšila postavení, vem i motory, novinky použije koncern rovněž nejdřív u Hyundai :shock:

Přesně tak to vidím já,,,To vysvětlování okolo vyššího pojištění je jen zástěrka..Bohužel doplatil na to Ceed... :thd:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod michalkkk » 08.05.2010 18:21

aspon to nebude tuctove auto na nasich cestach a bude to Hyundai :D
Kia Ceed 1,4 80,2 kw Comfort 2009, červená metalíza Mars
michalkkk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod JonnY » 08.05.2010 21:13

neskoro. no na slovensku je uz tych ceedov jak nas*aych :D
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod petr.bednar.hranice » 09.05.2010 00:30

JonnY píše:Pokemon : ako to mozes takto strasne zovseobecnovat ? to ci jazdis podla predpisov, ci bezpecne (co ani zdaleka nieje to iste !) predsa nema vobec nic spolocne s tym, aky mas motor. to je ako tvrdit, ze kazdy kto ma kombi chodi s troma detmi na chatu, zatial co s hatchom jazdia len sami a deti nemaju. to je predsa uplny nezmysel.
to ci ma niekto 1.4, 1.6 alebo 3.0 nema nic spolocne s tym ako jazdi. osobne asi vydavam viac fabii porusujucich predpisy, nez velkych a drahych aut.
a uz vobec nehovoriac o tom, ze ten argument s predbiehanim je na hlavu postaveny. cim mas slabsie auto, tym dlhsie predbiehanie trva a tym padom je potencialne nebezpecnejsie. to ze mas silny motor neznamena, ze musis stale predbiehat a jazdit rychlo. tam si mozes vybrat, ci pojdes rychlo ked potrebujes, alebo pomaly (normalne). ak mas slaby motor, tak si moc vybrat nemozes.

Přesně tak ! Plně s tebou souhlasím !!! :thu:
petr.bednar.hranice Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
37800 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Cigi » 16.05.2010 00:14

Tak někde se píše o propadu prodeje Cee'du, na stránkách KIA píší něco jiného ... http://kiamotors.cz/news/pressreleases/06052010.aspx

Já osobně si myslím, že snížení výkonu na 66 kW není žádnou fatální chybou ... já měl možnost jet v obou verzích 1.4 (80 kW a sám vlastním 66 kW) a žádný markantní rozdíl tam není. Mně osobně tenhle motor stačí a nemůžu mu nic vytknout ... jen aby sloužil co nejdýl :) .
Cigi Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
24100 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod slava » 16.05.2010 05:43

O tom prodeji v novinách a tisku Kia je to jak s tím vtipem o ruském a americkém prezidentovi , když závodili v běhu.
Nezávislé noviny napsaly: Vyhrál Američan, Rus byl druhý. Ruský tisk napsal: Američan doběhl předposlední, zatímco Rus se umístil na krásném druhém místě! Tak asi tak.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Motor

Příspěvekod Cigi » 16.05.2010 13:35

Já vlastním model Kia cee'd 1.4 CVVT (66 kW) a můžu říct - naprostá spokojenost. O pomalé, lenivé jízdě se nedá vůbec mluvit ... pravda, před ní jsem vlastnil Škoda Favorit, tak ještě aby nebyla spokojenost, ale asi takhle - pirátem silnic nejsem, brzda rohodně taky ne, s předjížděním nemám absolutně problém. Po dálnici nejezdím, ale přiznám se, že už jsem z ní vytáhl 140 km/h. A jestli nevyžadujete nějakou extra svižnou jízdu, ale "normální" ježdění (ke kterýmu samozřejmě patří občasné zrychlení, předjetí atd.), tak mohu 1.4 CVVT s 66 kW jedině doporučit... A jak mnozí říkají, že snížení výkonu z 80 na 66 kW byl od :kia: přešlap vedle ... řeknu vám, že to nepoznáte - jedině na papíře. A možná se to snížení projevilo na prodeji, jak říkají statistiky ... ale možná taky ne. Může to mít i jiny faktory, jako je finanční krize atd. To, že je to kvůli tomu snížení výkonu - to jsou jen dohady. A ti, co mají starší verzi s 80 kW a plivou na ty 66-ti kW, věřte, že v nich nejeli a jenom hájí svých 80 kw ;) . Suma sumárum - Kia cee'd 1.4 CVVT mohu jedině doporučit :yes:
Cigi Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
24100 km @ 7.6 l/100km

Re: Koupili byste opět svého Cee´da ?

Příspěvekod titanus » 16.05.2010 13:53

tu sa ani nejdena o to ze su motory vykonovo viac menej rovnake ALE ak mas za takmer rovnaku sumu moznost kupit ceeda s 66kw alebo i30 s vyssim papierovym vykonom tak 30% si nevyberie KIU :) samozrejme su to len dohady ale ked dostanes takmer rovnake auta a jeden je "vykonejsi" tak malo kto vaha...to je fakt...osobne som necital ani jeden prispevok ze by 80kwataci hanili 66kw ze su slabucke ;) urcite nikto nekupi KIU preto lebo ma 66kw to nie je lakadlo auta to musis uznat... :kia: nema take postavenie na trhu aby si mohlo takto dovolit experimentovat hlavne smerom dolu...drtiva ludi co si kupovala ceeda ho brala hlavne koli dvom veciam - zaruka a motorizacia v rozumnej cene...no ked na toto siahli niekde sa to muselo odzrkadlit...urcite im to predaje nemohlo zvysit...
keby bola dana situcia ked som bral auta ja tak som bral 1,4 koli tomu ze medzi nou a 1,6 som rozdiel v hodnote 30.000,- nevidel no a ak by bol vyber 1,4 66kw alebo vykonejsia 1,6 tak by som mal problem lebo na 1,6 som uz nemohol priplatit (aj tak som isel kupovat kratku :) bez metly) takze neviem ci by som vtedy skoncil u :kia: ...aj ked mas mozno pravdu ze rozdiel nespoznam no clovek kupuje auto aj na zaklade "papiera" a ten nepusti :no: ale som rad ze to dopadlo ako dopadlo a hlavne ze si aj ty spokojny...tak nech to jazdi :thu:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod hermenet » 16.05.2010 14:52

Já bych taky s 1,4 CVVT 66 kW váhal. I když ještě jsem ji nezkoušel. Kamarád ji bude kupovat, tak pak dáme závod a uvidím ;) . Každopádně papírové hodnoty jsou důležité: 1,4 80 kW je o 14% méně výkonná než 1,6ka, a 1,4 66kW je o 17,5% méně výkonná než 1,4 80 kW. Takže mezi novou a starou 1,4kou je značně větší rozestup, než byl mezi starou 1,4kou a 1,6kou! Zkuste si taky spočítat kW na ccm - taky zajímavý výsledek, který ukazuje, jak tu původně vyrovnanou 1,4ku podsekli. Na druhou stranu doufám, že to udělali chytře, takže to člověk pozná hlavně na nižší spotřebě a vyšší životnosti, kdežto na jízdních vlastnostech se to při běžném provozu neprojeví. Neboli při zrychlování z 90ti na 120 na pětku budou obě auta identická, ale bude mezi nimi velký rozdíl, jestliže se budou srovnávat ve stejné disciplíně při zařazeném třetím rychlostním stupni :shock: :D, a bude významný rozdíl při zrychlování třeba ze 140ti na 160, kde stará 1,4ka 80kW už bude mít asi výkonovou výhodu i na pětku, ale bude navíc těžit i z podřazení na čtyřku. Prostě závodně laděný motor. :thu: Ale potřebuje to opravdu někdo :?: (no, asi bych šel dnes do 1,6 :D )
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Cigi » 16.05.2010 17:13

for hermenet:

No jsou to pěkné propočty a srovnání, co jste napsal ... ale tohle je opravdu jen na papíře. Ve skutečnosti v těch dvou motorech skutečně není žádný rozdíl (při normální jízdě!!!). Samozřejmě několik zákazníků si tímto tahem :kia: odradila, o tom žádná. Přece jen u starého cee'du byla 80-ti kW verze 1.4 jedním z hlavních lákadel ... a někdo se skutečně dívá jen na tohle. Jak už jsem ale zmínil, já si zkoušel obě verze (příbuzný vlastní 1.4 80kW, já 1.4 66 kW) ... v jízdních vlastnostech jsem nepoznal rozdíl, naopak ve spotřebě jsem na tom trošičku líp (7,4 l / 6.7 l). Samozřejmě také záleží na stylu, jakým a kde jezdíme atd. atd. - ale jak říkám, motor mi příjde naprosto dostačující. A co jsem četl v různých recenzích, tam jsou na tom de facto podobně... ( http://magazin.auto.cz/testy/test-kia-ceed-cvvt.html ; http://www.autoweb.cz/prvni-jizda/kia-c ... cvvt/17728 ).

Ono je to hodně těžké říci, jestli tím :kia: udělala chybu, či ne... Z mého pohledu rozhodně ne. Nemůžu říct, že bych nebyl radši, kdyby mně v garáži stál cee'd s 80 kW, ale jak jsem psal, tohle zase takové omezení není a naopak je menší spotřeba. A s novým modelem cee'du :kia: přišla s několika věcmi, které mě osobně lákají zase více. Například nový design přední masky mě nadchnul na první pohled, zadní diodová světla, zlepšený podvozek, hodně povedený interiér který mě naopak u předešlé verze cee'du dost zklamal... Prostě záleží na každém zákazníkovi, čemu dává přednost. Celkově motory :kia: hodnotím jako povedené a určitě si zde každý vybere. Komu to nestačí, může si jej ještě za příplatek třeba upravit ( např. http://www.chiptuning-kia.cz/chiptuning ... VVT%2066kW ). ;) Já jen doufám, že do budoucna nebudou žádné problémy a přeji :kia: co nejvíce úspěchů v prodeji a hlavně tvoření nových modelů :thu: .
Cigi Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
24100 km @ 7.6 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW