problém s ruční brzdou v prudkém kopci a následný odjezd

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Parkování v mírném kopečku

Příspěvekod Venda » 06.04.2010 17:35

Mám stejný problem s ručkou a doufám že to vyřeší garančka(už se těším :shock: ).
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Dracek » 14.05.2010 19:46

Mám novou Kiu Ceed SW 1.6 a problém v kopci nemám. Možná to bude i tím, že mám v autě asistent rozjezdu do kopce, ale ten funguje jen při nastartovaném autě.
Dracek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
26000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 14.05.2010 21:00

vegas píše:.... Ruční brzda zabírá až nahoře, asi poslední 2-3 zuby. Není pravda že na štelování ruční brzdy musíš čekat do garanční prohlídky, jdi do jiného servisu.

Tak tak, mně poprvé také řekli, že mám najeto málo km na štelování ruční brzdy, ale podruhé tam byl jiný přijímací technik a ruční brzdu v pohodě bez problémů seštelovali... ;)
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

problém s ruční brzdou v prudkém kopci a následný odjezd

Příspěvekod mirble » 02.06.2010 20:37

Dobrý den, byl jsem na návštěvě známých a byl jsem nucen parkovat v dost prudkém kopci. když jsem tam dal ruční brzdu tak se mi zdálo, že to auto pořád popojíždí, až když jsem zařadil zpátečku tak se auto přestalo pohybovat. máte někdo podobnou zkušenost? auto je přeci jen těžší než konkurence a tak nevím, jestli by se mohlo stát, že ruční brzda auto neudrží. druhej problém byl při odjezdu musel jsem kousek vycouvat abych se dostal z řady zaparkovaných aut na silnici a v autě se vyskytl dost značný zápach spáleniny. byl studený motor a bylo nutno motor vytočit do dosti vysokých otáček aby ten kopec auto překonalo. co by to mohlo být? díky za rady
mirble Neuvedeno
Uživatel fóra

Re: problém s ruční brzdou v prudkém kopci a následný odjezd

Příspěvekod PetrLa » 02.06.2010 20:38

mirble píše:Dobrý den, byl jsem na návštěvě známých a byl jsem nucen parkovat v dost prudkém kopci. když jsem tam dal ruční brzdu tak se mi zdálo, že to auto pořád popojíždí, až když jsem zařadil zpátečku tak se auto přestalo pohybovat. máte někdo podobnou zkušenost? auto je přeci jen těžší než konkurence a tak nevím, jestli by se mohlo stát, že ruční brzda auto neudrží. druhej problém byl při odjezdu musel jsem kousek vycouvat abych se dostal z řady zaparkovaných aut na silnici a v autě se vyskytl dost značný zápach spáleniny. byl studený motor a bylo nutno motor vytočit do dosti vysokých otáček aby ten kopec auto překonalo. co by to mohlo být? díky za rady

ručku si nech seřídit a ten smrad to byla spojka.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod lebka75 » 02.06.2010 23:27

mirble píše:Dobrý den, byl jsem na návštěvě známých a byl jsem nucen parkovat v dost prudkém kopci. když jsem tam dal ruční brzdu tak se mi zdálo, že to auto pořád popojíždí, až když jsem zařadil zpátečku tak se auto přestalo pohybovat. máte někdo podobnou zkušenost? auto je přeci jen těžší než konkurence a tak nevím, jestli by se mohlo stát, že ruční brzda auto neudrží. druhej problém byl při odjezdu musel jsem kousek vycouvat abych se dostal z řady zaparkovaných aut na silnici a v autě se vyskytl dost značný zápach spáleniny. byl studený motor a bylo nutno motor vytočit do dosti vysokých otáček aby ten kopec auto překonalo. co by to mohlo být? díky za rady

mrkni sem viewtopic.php?f=31&t=1100
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod titanus » 02.06.2010 23:29

ja si nechavam stelovat rucnu brzdu 2x rocne...raz na garancke a druhy krat asi po pol roku :yes:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 02.06.2010 23:33

titanus píše:ja si nechavam stelovat spiatocku 2x rocne...raz na garancke a druhy krat asi po pol roku :yes:

důvod :?:
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod titanus » 02.06.2010 23:37

citam ze som napisal spiatocku no myslel som samozrejme rucnu brdzu :D prisiel som sem z ineho vlakna tak som mal este stare myslienky :lol:

no dovod je jednoduchy...v praci parkujem v kopci a teda kazdy druhy den vytahujem rucnu brzdu plus ju zatahujem aj ked stojim na rovinke - zvyk..takze sa mi "vytaha" a zabera az hore...zosteluju a krasne zabera v polke...zial iba cca pol roka :|

titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Stefi » 03.06.2010 09:16

mirble píše: při odjezdu musel jsem kousek vycouvat abych se dostal z řady zaparkovaných aut na silnici a v autě se vyskytl dost značný zápach spáleniny. byl studený motor a bylo nutno motor vytočit do dosti vysokých otáček, ten zápach, to je spojka :evil:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Tony » 03.06.2010 11:35

ručka se postupně uvolňuje takže se určitě vyplatí si ji nechat dotáhnout aspoň 1x ročně, myslím že na garanci se to i dělá samo. ono ještě když ji často používáte jako např. stání na rovině atd tak to se vám uvolní ještě dříve. já ručku např. nepoužívám vůbec (jedině někde v kopci třeba). vždycky mám kvalt (zpátečku). plus používat ručku např. v zimě je :roll:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod titanus » 03.06.2010 12:37

@Tony
nepouzivat rucnku v zime si myslim platilo pri autach vyrobenych pred desatrocim...teraz som nikde nikdy nepocul otom ze by rucna zime zamrzala...sam ju zatahujem 365 dni v roku a vsade a nikdy ziadny problem plus to same robi otec na dalsich dvoch autach a ziadny problem ;)

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 03.06.2010 12:47

používám ručku několikrát denně ( od toho si myslím, že v autě je ), ale zatím jsem nepozoroval, že by se mi kdovíjak vytahala, nebo něco podobného. ocelové lanko se asi nevytahá, může se uvolnit a posunout a pak budou mít asi taky vliv brzd.destičky, ale že by bylo potřeba to nějakc často štelovat se mi moc nezdá :no:
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod titanus » 03.06.2010 13:44

vermi ze ano...ked dostanem auto zo servisu kde mi dostelovali rucnu brdzu zabera v stred tak ze auto v kopci v praci stoji...teraz asi po 7mesiacoch mi to chyta na posledny zub uplne hore :!: takto som bol v servise uz dva krat - vzdy pri nejakej prilezitosti... a nechavam si ju dostelovat...a vobec sa netvaria nejako prekvapene takze ver alebo nie rucnu brzdu raz za cas treba dostelovat ;)

p.s. na garancke to robia automaticky

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod mirble » 03.06.2010 21:30

díky za rady, v kopci stávám minimálně a kombinace ručka a protikvalt stačila, takže nechám seřídit až na garančce, jinak ten pach spáleniny jsem tipoval na spojku, ale bál jsem se ze sebe udělat hlupáka když by to tak nebylo díky.
mirble Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy