Jakub píše:Ještě malá informace k palubnímu počítači a měření spotřeby. Palubní počítač spotřebu počítá součtu délky pulsů do vstřikovačů - při konstantním tlaku paliva se při jednom pulsu vstříkne vždy stejné množství paliva, množství se reguluje délkou pulsu (dobou otevření vstřikovacího ventilu). Takže PP ví velice přesně, kolik se spotřebovalo paliva. Celkové množství vydělí ujetou vzdáleností a tím dostane průměrnou spotřebu paliva. Údaj průměrné spotřeby je tedy přesný a odchylka od "ručně" vypočítané spotřeby je dána jen nepřesností při odhadu spotřebovaného paliva podle palivoměru.
Údaj o dojezdu je naopak orientační, protože množství paliva v nádrži plovákem příliš přesně měřit nelze.
Motorsport píše:Spotřeba se měří tak, že PP počítá pulsy od řídící jednotky motoru a každý puls je definované množství paliva. Přepočet délka otevření vstřiků na tyto pulsy probíhá v řídící jednotce motoru a ta po samostatném výstupu posílá již takto upravenou informaci do PP.
Jakub píše:To protiřečení vzniklo tak, že jsem to chtěl zjednodušit a tak jsem vynechal to přepočítávání doby vstřiku na počet pulsů (jak doplnil Motorsport). Správně je to tedy tak, že jeden puls z ŘJ do PP je stále stejné množství paliva a ŘJ reguluje množství paliva dobou otevření vstřikovacího ventilu. Pro eliminaci vlivů teploty a různého podtlaku v sání je na palivové liště (u benzínu) tzv. diferenciální regulátor tlaku, který udržuje stálý rozdíl mezi tlakem paliva a podtlakem v sání. Vliv ostatních tolerancí samozřejmě je. Takže teď už je to snad přesné. Wink
Samozřejmě i PP svoji toleranci má. Pokud se však nainstaluje PowerBox tak PP bude ukazovat nižší spotřebu než ve skutečnosti, protože PowerBox jen prodlužuje signál pro otevření vstřiku aniž by o tom věděla ŘJ (to je to iluzorní snížení spotřeby, kterým reklamy na tyto věci lákají).
Tak a teď jsem se zase vypovídal já.
Tony píše:tak to máš i s přepisem map v ŘJ. když se ti něco usere hodíš tam ty staré a je to to samé. ŘJ u ceeda si nepamatuje zásahy tak jako u jiných značek... jinak to koukám že ti to tak naměřili. já co sem slyšel ze servisu tak pravej opak u toho power boxu. přidalo to málo nebo nic...
Tony píše:tak to máš i s přepisem map v ŘJ. když se ti něco usere hodíš tam ty staré a je to to samé. ŘJ u ceeda si nepamatuje zásahy tak jako u jiných značek... jinak to koukám že ti to tak naměřili. já co sem slyšel ze servisu tak pravej opak u toho power boxu. přidalo to málo nebo nic...
Ten chip nebo co to je ,bude dodan z vyroby auta v Ziline.Takze auto stim prijede do Mostu.Tim padem osobne to tam montuje.Podle me to musi byd uz od vyrobce doladene a plati na to zaruka
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé