Tak som to dnes zažil, signalizácia prehriatia motora, zastavil som a pozerám čo sa stalo (po prejdených 89 km). Vo vyrovnávacej nádržke kvapalina podľa predpisu medzi ryskami. Pozriem do motorového priestoru a vidím vodu pod chladičom. Skúšam spojenia hadíc a na spodnej hadici od chladiča som zistil že sa voľne pohybuje na nátrubku.
 Tak som to dnes zažil, signalizácia prehriatia motora, zastavil som a pozerám čo sa stalo (po prejdených 89 km). Vo vyrovnávacej nádržke kvapalina podľa predpisu medzi ryskami. Pozriem do motorového priestoru a vidím vodu pod chladičom. Skúšam spojenia hadíc a na spodnej hadici od chladiča som zistil že sa voľne pohybuje na nátrubku.  
 Cez túto odfláknutú montáž my vytiekla všetka chladiaca kvapalina!!
 S pomocou suseda sa mi podarilo túto hadicu nasadiť na nátrubok až zaskočila za rybinu na nátrubku, vyžadovalo si to silu a zručnosť v stiesnenom priestore okolo motora (bol ešte teplý
  S pomocou suseda sa mi podarilo túto hadicu nasadiť na nátrubok až zaskočila za rybinu na nátrubku, vyžadovalo si to silu a zručnosť v stiesnenom priestore okolo motora (bol ešte teplý  ).
 ). Ten spoj je navrhnutý ako samosvorný keď sa hadica dostane za rybinu kovová spona na hadici uzamkne tento spoj.
Potom som kúpil dve bandasky destilovanej vody a postupne som dolieval do chladiča, odvdzušňoval, pretáčal motor až sa to pekne ústálilo.
Samozrejme že dnes je 1 máj a v servise nikto nebral telefóny tak som to vyriešil svojpomocne. Do servisu zájdem cez týždeň a dám si tam vymeniť vodu za originálnu kvapalinu. Dúfam že nebudú mať nijaké poznámky ako sa to mohlo stať.
 Píšem to aj pre ostatných aby si overili tento spoj lebo sa im to taktiež môže stať.
 Píšem to aj pre ostatných aby si overili tento spoj lebo sa im to taktiež môže stať. 
 Takto to vyzerá po amatérskom zaistení hadice na nátrubku pred odchodom do servisu
 Takto to vyzerá po amatérskom zaistení hadice na nátrubku pred odchodom do servisu   

Ja mám benzínový 1,4 kW a servis ma nezavolal na preverenie tohto spoja a zrejme ani túto kontrolu nevykonal!!
 Ja mám benzínový 1,4 kW a servis ma nezavolal na preverenie tohto spoja a zrejme ani túto kontrolu nevykonal!! Tak už to mám v servise doplnené pôvodnou kvapalinou a skontrolované. Keď som sa ich pýtal ako to naviac zaistili, tak odpoveď bola že nijako iba skontrolovali a spravili skúšobnú jazdu. Pripomenul som im že mne to vypadlo až po92km a či sa to nemôže zopakovať. Vraj iné pokyny od výrobcu nemajú
 Tak už to mám v servise doplnené pôvodnou kvapalinou a skontrolované. Keď som sa ich pýtal ako to naviac zaistili, tak odpoveď bola že nijako iba skontrolovali a spravili skúšobnú jazdu. Pripomenul som im že mne to vypadlo až po92km a či sa to nemôže zopakovať. Vraj iné pokyny od výrobcu nemajú 
 !
 ! 

Bohužiaľ tieto spony sú na gumové hadice, ale ukončenie na VENGE je plastové kolienko o hrúbke asi 3mm ktoré sa takýmito sponami nedá stiahnuť. Kolienko sa nasadzuje na nátrubok na chladiči, pričom vnútorná spona v kolienku (ako u simeringu) zaistí, že sa toto nevysunie naspäť z nátrubku. Utesnenie spoja je pomocou kužeľového osadenie rybiny nátrubku a kužeľovej dosadacej plochy v pripojovacom kolienku. Kolienko sa akurát mierne tvarove deformuje pri nasadzovaní ale nie je možné ho stiahnuť ako gumovú hadicu(nezmenší svoj vnútorný priemer).
 Bohužiaľ tieto spony sú na gumové hadice, ale ukončenie na VENGE je plastové kolienko o hrúbke asi 3mm ktoré sa takýmito sponami nedá stiahnuť. Kolienko sa nasadzuje na nátrubok na chladiči, pričom vnútorná spona v kolienku (ako u simeringu) zaistí, že sa toto nevysunie naspäť z nátrubku. Utesnenie spoja je pomocou kužeľového osadenie rybiny nátrubku a kužeľovej dosadacej plochy v pripojovacom kolienku. Kolienko sa akurát mierne tvarove deformuje pri nasadzovaní ale nie je možné ho stiahnuť ako gumovú hadicu(nezmenší svoj vnútorný priemer). 
 Ďakujem za priložený manuál montáže tohto uzla. Hneď som to aj konzultoval so servisom, a tvrdili mi že to robia presne podľa tohto postupu. Keďže sú s tým stále problémy objednávajú chladič a spojovacie kolienko.
 Ďakujem za priložený manuál montáže tohto uzla. Hneď som to aj konzultoval so servisom, a tvrdili mi že to robia presne podľa tohto postupu. Keďže sú s tým stále problémy objednávajú chladič a spojovacie kolienko.  
 Tak dnes som si bol pre svoju VENGU, po výmene chladiča a kolienka na spodnej hadici. Pre istotu menili oba kusy aby to znova nevypadlo. Na vymenených nevideli žiaden rozdiel. Testovali to aj prejdením cca 50 km a bolo to OK.
 Tak dnes som si bol pre svoju VENGU, po výmene chladiča a kolienka na spodnej hadici. Pre istotu menili oba kusy aby to znova nevypadlo. Na vymenených nevideli žiaden rozdiel. Testovali to aj prejdením cca 50 km a bolo to OK.