od dusek » 29.03.2010 17:42
Chronologie: Trabant 600, Trabant 601, Favorit, Felicia (1996), KIA Cee'd 1,4 / 80kW / r.v.2007 (pět dní/najeto 110km). Se všemi vozy nadmíru spokojen. Protože jsme chtěli opravdu bezpečné vozidlo, a zároveň vyráběné v Československu, rozhodli jsme se pro KIU Cee'd. Původně jsme chtěli Fabii, která se nám líbila, ale nabízené měly vždy nějakou "krasovadu" (moc najetých km, malý kufr, cena přes 220000 a pod.) a s tou bezpečností nevím jestli se dá s vozem KIA srovnat (můžete mne vyvést z omylu) Přesto jsem byl nejvíce spokojený s Trabantem 601. Díky vzduchem chlazenému motoru v kopcích předjížděl Škodovky, ale mnohdy i Mercedesy, které "vařily" (v rakouských Alpách), navíc pak žádná údržba, a když tak se to opravilo na silnici. Koupená KIA je opravdu silný, prostorný a hlavně, věřím, že bezpečný vůz. Zatím jsme najeli pouze 110km se spotřebou 5,8l/100km, což ovšem nekoresponduje se zkušeností ostatních uživatelů. Jel jsem s lehkou nohou rychlostí (po dálnici) kolem 110km/hod, z toho cesta městem ca 15km. Nikam nepospíchám a peněz na benzin mi zbývá poskrovnu. Takže (zatím): Ať žije KIA
KIA Cee'd 1,4 (80kW)