Zdravim, mam problem s motorem 1.6 CRDI 85KW, je to model 2010 Facelift model SW. Auto jsem zakoupil v breznu 2010 uplne nove. nyní mam najeto 3100km a motor mi klepe jak stary diesel ktery ma najeto 250 000km

Staci kdyz se s tim projedu trosku svizneji a zacne to klepat i na ctvrt plynu.
Vubec nevim co s tim mam delat, premyslim o reklamaci, coz jsem ale uz zkousel a docela valim oci jak servis kia reaguje na zavady

najeto jsem mel 1700km, vyfakovali me ze je to v poradku protoze na diagnostice se zavada neprojevila. myslel jsem ze si ze me delaji srandu ze by na diagnostice videli mechanickou zavadu

nakonec pochopily ze se me nezbavi
pan vedouci servisu se jel projet a priznal ze to opravdu neni hezky zvuk to klepani ze si asi opravdu nevymyslim. Nasel neco o kia Venga ze ma obdobny problem a ze se to resi novym FW v ridici jednotce, na Ceeda bohuzel nic nemaji.
po ctrnacti dnech od koupe jsem mel tri problemy s autem
1. motor klepe jak stara popelnice
2. nezaviralo se mi automaticky jedno okno ikdyz to mam ve vybave, proste to jednoho dne prestalo samo zavirat.
3. parkovaci senzory - bohuzel narvali mi neorig, presto ze jsem chtel puvodne orig. nefunguji jak zacne poprchavat .
to vse se zacako odchazet od cca 800km, bohuzel dalsich ctrnact dni jsem se objednaval do servisu, kde mi mimo tech oken, rekli ze je vse v poradku.
takze z nej mam opravdu radost, stesti je ze se mi to auto libi a kdyz ozelim ty nebezpecne jizdni vlastnosti, coz me malem 2x vyhodilo ze silnice (je to neuveritelna kačena nepoustet se do zadnych vetsich akci

auto se chova jako by bylo gumove) tak se mi auto porad libi a doufam ze zmenim nazor i na tech par velkych problemu.
Priznavam ale ze kdybych to vedel pred koupi tak do toho nejdu, a kdybych vedel jak se ke me servis zacne chovat, tak uz vubec. Uvidime jak to dopadne, holt clovek musi byt neodbytnej jinak s vama vybehnou.
PS: znam tri majitele ceeda motorem 1.6 CRDI 85KW novy model a klepe to vsem

takze asi vyrobni vada, skoda ze mi to nerekl ten panácek co mi to prodaval v prodejne. U strasich modelu to nedelalo - taky jsem testoval.
PSS: jo a jeste jedna vec, mam bohuzel v aute automaticky zamek dveri, jak jedu vic jak 15km/h tak se mi zamknou dvere - to je OK, ale pruser je ,ze kdyz auto vypnu, vyndam klicek vylezu a chci zvenku otevrit jine dvere tak to nejde, tak ze musim jak ocas zase jit od ridice odemknout pres tlacitko na palubce a pak se mi auto otevre a to me jako fakt toci, jednou ty kliky utrhnu

Dela to porad, jen nekdy se to i odemkne samo. tak nechapu jako vlastne ma fungovat. Rekl bych ze je to zavada čislo 4.