Mirek28 píše:Nebylo by možné toto téma trochu pozměnit a dát sem typy jakou navigaci doporučujete koupit, proč jí koupit a jaká je její přibližná cena? Moc by mi to pomohlo, uvažuji o koupi na dovolenou, tak přemýšlím jakou, aby tam byly mapy evropy a daly se aktualizovat. Nejraději bych nějakou, kde bude "za málo peněz hodně muziky", ale taková asi nebude
To by bylo spíš na nové téma... Třebo to někdo z adminů oddělí.

Ale jinak se přidávám k "lebka75" s doporučením Garmina 765T. Měl jsem ji a byl jsem opravdu maximálně spokojen. Teď, co mi ji ukradli, tak jsem si chtěl koupit nějakou levnější, ale vyzkoušel jsem několik jiných a jdu znovu do té samé. Zkusil jsem TomToma (tam mi nesedlo ovládání a způsob navigace, ale jinak jsou ve vyšší řadě určitě dobré navigace), nějaký levnější Navigon (pomalé, pokud člověk mine odbočku, tak trvalo hodně dlouho, než navigace aktualizovala trasu, většinou za další odbočkou) a starší Mio (naprosto tragické - měl jsem to zhruba dvě hodiny a třikrát se mi ten krám kousnul). Původně jsem chtěl zkusit ještě Dynavix, ale po přečtení doporučení, že při minutí odbočky je vhodnější zastavit, aby navigace dopočítala trasu, jsem to rovnou vzdal.
U G765T se mi líbil Lifetime, také jsem ho využil - zdarma aktualizace, jinak se za to nemálo platí. Navíc je ta navigace dostatečně rychlá (hlavně ty přepočty trasy, chytání satelitů...), má dostatek paměti (hodně map najednou + alternativy, které lze zapnout), přehledné ovládání (ale to je otázka zvyku). Určitě stojí minimálně za zkoušku.
Jinak pochopitelně nepočítej s tím, že navigace je neomylná. Není a nemůže být - je to zase jen počítač, neboli jak praví jeden bonmot "chytrý blbec, který nedělá, co chceme, ale přesně to, co mu řekneme a udělá to rychle". U navigace je problém v mapových podkladech (občas se najde chyba v označení cesty, občas se stav silnice změnil a ještě není aktualizace - což u méně frekventovaných míst může být otázka třeba dvou let!). Ale zase s navigací v autě jsem viděl spoustu zajímavých míst - známé, oježděné trasy, jsem si schválně občas trochu měnil, občas jsem záměrně zapnul nezpevněné cesty a nejkratší trasy (a jel jsem třeba pár metrů polem), s chutí jsem si odbočil tam, kde mne něco zaujalo a věděl jsem, že nezabloudím atd. Je to šikovná pomůcka a v mapě se vyzná líp než tchyně.