Počasí - výstraha

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Počasí - výstraha

Příspěvekod jody » 12.03.2010 11:20

Včera večer jsem zažil platnost jednoho z Marphyho zákonů.
V krátkém časovém úseku , řádově několik minut, se u nás kolem půl osmé večer změnila silnice ve sklenici a já akorát v tu dobu jsem musel být na cestě ( vezl jsem dceru z nádraží domů). Cca. 60 metrů před domem máme táhlý kopec a já dojel nějakou felici či fábii, která měla co dělat. Spomalila mě až tak, že jsem zůstal v kopci stát. Jediná možnost - sjet dolů a opět se rozjet. Malá nepozornost, asi více tlaku na volantu a už jsem se točil. Skončil jsem sousedovi v plotě. Opticky větší škoda je na plotě (ještě , že jsem netrefil sloupek, ale jen pár latěk), ale já mám malou prohlubeň na zadních dveřích, v tom zlomu pod oknem a rozbitý pravý spodní zadní světlomet. V garáži jsem pak posbíral rozbité střípky ze světla, co se dalo slepil a zbytek zasilikonoval .
Zimní gumy mám druhým rokem, continentalky, jen mi pak vrtalo hlavou, že sám jsem měl problém ten kopec i v těch aktuálně těžkých podmínkách vyjek, když v dobu,kdy jsem se omlouval sousedovi a zjišťoval škody, tak několik aut projelo celkem bez viditelných potíží. Sjet gumy za dvě zimy? Problém s tlakem v pneumatice? Nevím.
Lak je OK, tu prohlubeň spraví nějaká nálepka, koncové světlo však bratru za 3600,-Kč.
Takže tak. :shock: :shock: :sleep:
jody Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
31000 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Stefi » 16.03.2010 04:57

:? :snow: Před chvilkou jsem dorazil z vnitrozemí, ale je to síla, cestáři čekají na ráno, odhadem víc jak 20 čísel :snow: :snow: , a silničáře nepotkáš, kamioňáci začínají zůstávat i přes použité řetězy...přidám pár obrázku z pumpy Agip Strážný a místo parkování mého Pro_cee´da, vše v noci a jen 3Mpix jinak stále :snow: :snow: ty poslední jsou jen bleskem mobilu :|
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 16.03.2010 08:18

to jody
No, docela nepříjemnost. Já jel někdy před měsícem do práce, taky krátký kopec, Já jel první v koloně a těsně před kopcem mi tam vjelo auto. Do kopečku jel jak pos...., takže jsem měl co dělat, abych to vyjel. Už jsem se viděl, jak stojím. V ten moment by se zastavila celá kolona , couvnout by nebylo kam, nedovedu si představit, jak by se to rozjíždělo. A stačí jeden řidič, co se bojí....
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod titanus » 16.03.2010 09:13

problem ceedu je podla mna v trakcii...tu ma zalostnu..staci ked je mokra cesta a uz to presmykuje ako blazon...preto hned ako sa clovek trochu pohne hned dvojka a drzat to trochu na spojke...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ferino » 16.03.2010 09:19

Suhlas, trakcia prednej napravy je naozaj tragicka. Ak clovek ostane stat na kopci za mokra, alebo zasnezenej ceste, tak to chce riadnu davku trpezlivosti a jemnej prace spojky s plynom.

Nikdy nemam vacsiu "radost" a obavy ako taketo rozbiehanie v kolone na kopec na Kramare v zime. :angry: Hlavne ak mam nejakeho prebornika "zaparkovaneho" par cm od kufra.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Re: Už jste přezuli na letní pneu?

Příspěvekod Aifell » 01.04.2010 22:31

vladislav píše:Tak takhle to vypadá ted u nás..1.4.2010..Ještě,že jsem nepřezul....A april to bohužel není v žádném případě... :help: :x

Obrázek

Vladislave děláš si legraci??? U nás je teď 5.3 stupně a tak doufám, že už to tu na severu máme za sebou :-( Já už chci teplo, už né sníh a tu zkur*venou sůl na silnicích ...

Beru to od tebe jako aprílový vtípek! :-)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 01.04.2010 22:34

Aifell píše:Vladislave děláš si legraci??? U nás je teď 5.3 stupně a tak doufám, že už to tu na severu máme za sebou :-( Já už chci teplo, už né sníh a tu zkur*venou sůl na silnicích ...

Beru to od tebe jako aprílový vtípek! :-)

Ne opravdu.. :thd:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Aifell » 01.04.2010 22:35

A sakra :thd: :(
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 01.04.2010 22:41

Aifell píše:A sakra :thd: :(

http://www.jhcomp.cz/kamery.php

Jde to od jihu...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod titanus » 01.04.2010 22:48

dajte pokoj uz so snehom :help:

P.S. trochu som vam to presunul ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Stefi » 01.04.2010 22:56

titanus píše:dajte pokoj uz so snehom :help:

P.S. trochu som vam to presunul ;)

:D :D to by sa nám tiež páčilo, ale vracal som sa cez hraničný priechod Philipsreut-Strážný, kamiony už kličkují, skoro 10 cm na nemeckej strane, u nás menej, teploty na celej trase cca 20 km od -1 do 0°C a :snow: :shock:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 01.04.2010 23:00

Ještě,že mám toho Stefiho a ten mi to potvrdí..Fakt mě to docela namíchlo.. :(
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod bruczoun » 01.04.2010 23:05

a jsem na letnich...estli se neco pose****, tak jsem v p*****
BRUCZOUN
Jo Pregio...jediné auto, ve kterém zažiješ to správné dobrodružství!
... a spát se v něm dá taky :-)
bruczoun Muž
Přispěvatel fóra

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Organizátor srazu (2)

Kia Pregio (2002)
81000 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod Stefi » 02.04.2010 00:05

vladislav píše:Ještě,že mám toho Stefiho a ten mi to potvrdí..Fakt mě to docela namíchlo.. :(
, škoda , že kamerka je u kapličky na sjezdovce a ne na starém místě, na obecném úřadu, tak dávat odkaz na náš net by byla jen tma, tak jen aktualní teplota...http://www.strazny.net/tme/ :twisted:, foťák má v SU, tak jen mobilem z podkroví, to je jako z 3-tího patra :? malý důkaz
Obraz0266.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Stefi Muž
KIA Family

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 02.04.2010 08:45

http://zpravy.idnes.cz/na-vychode-cech- ... domaci_mad

Tak to je nářez .Předpověd počasí zase nezklamala..S přezouvaním na letni je ještě asi dobré počkat,,, ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion