Skrabance z parkoviste a ine nehodicky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod snike » 06.01.2008 20:09

vladislav píše:Tak jsem si představoval pod pojmem ...Metalický lak....že ten lak má ve svém názvu slovo ..Metal...podle mě by to mělo být tvrdý lak.8-) 8-)a koukám ,že těch 10000Kč..je jedna z nejhloupějších investic v poslední době co jsem udělal.. to by bylo piv. ....mám ve víku motoru další tři díry až na plech a nevím,že bych slyšel nějaký kamínek :no: :no: Když se daří ..tak se daří...že já hlupák starej si nevzal tu červenou... :help: :help:

Toho se na bohužel našich silnicích plných kamínků nevyvaruješ, já už tohle přestal řešit už na Fábii, stejně to neovlivním, ta proč se tím nervovat ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod max » 06.01.2008 20:16

I já už mám první malinký ťukanec na skle. Zatím je to opravdu miniaturní ale uvidím jaké to bude po zimně. Sklo pořád pracuje a hlavně zima prověří co a jak. Kombinace teplo-mráz pro sklo není zrovna ideální. Pokud to projde beze změn, tak počkám až se přidá další a pak provedu výměnu.

Ohledně metal.laku: Mám také metalický lak a ťukanců se v dnešní době nevyvaruješ. To zdali máš klasickou barvu nebo metalickou vůči kamínku nemá vliv. Osobně si myslím, že zrovna na té stříbrné to není tak vidět jako na nějaké tmavé. Vše je o základní barvě, která pak doslova na tmavé barvě svítí. Vím že první ťukance vždy zamrzí.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 06.01.2008 20:22

MAX píše:I já už mám první malinký ťukanec na skle. Zatím je to opravdu miniaturní ale uvidím jaké to bude po zimně. Sklo pořád pracuje a hlavně zima prověří co a jak. Kombinace teplo-mráz pro sklo není zrovna ideální. Pokud to projde beze změn, tak počkám až se přidá další a pak provedu výměnu.

Taky jsem měl prasklinu na skle zase na tom mém slavném Peugeotu...bylo to v létě..jel jsem umýt auto wapkou a ta prasklina se rozjela přes půl skla ...jen co jsem pustil vodu na sklo... :shock: :shock:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 06.01.2008 20:38

vladislav píše:Taky jsem měl prasklinu na skle zase na tom mém slavném Peugeotu...bylo to v létě..jel jsem umýt auto wapkou a ta prasklina se rozjela přes půl skla ...jen co jsem pustil vodu na sklo... :shock: :shock:

Většinou se ty praskliny zvětšují v zimě, jak se zahřívá a chladí čelní sklo.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 24.01.2008 16:17

Tak jsem si pěkně doma zaretušoval všechny dobance od kamínků na kapotě..ted jsem byl umýt auto a koukám na kapotě znovu škrábanec od kamínku a peknej...ten lak je opravdu jako bláto... :evil: :evil: :evil:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Tony » 24.01.2008 18:09

vladislav píše:Tak jsem si pěkně doma zaretušoval všechny dobance od kamínků na kapotě..ted jsem byl umýt auto a koukám na kapotě znovu škrábanec od kamínku a peknej...ten lak je opravdu jako bláto... :evil: :evil: :evil:

to je nějaké divné... nahoď foto. já jak sem psal sem srazil srnu a v kapotě nad světlem mám dolinu v plechu a lak vydržel a nepraskl. to jak ty píšeš že ti lak odpadává by znamenalo že by mi měl tím nárazem popraskat a nic.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Jakub » 24.01.2008 18:17

Já jsem zatím bez škrábanců. Ale je pravda, že ze začátku byl několik měsíců ten lak hodně měkký, teď už se mi zdá v pořádku. 8-)
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Hurdis » 24.01.2008 19:15

No, řekl bych, že pokud jde o sklo, tak si troufám tvrdit, že jsem měl rekordní zápis. Neboť komu se podaří přijít o přední sklo do 48 hodin po vyjetí ze showroomu. Stačí potkat šikovně kamion s nezajištěnou plachtou.
Kia Cee´d CRDi - 82 000 km
Š Octavia II TDi
Š Rapid 136 (2 ks)
a další..
Hurdis Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 24.01.2008 20:26

Pro auto jsem si byla v pátek a v sobotu ráno jsem najela na D1 a asi po 10-ti ujetých metrech přiletěl šutérek a bylo :( Moooc hezky jsem si na parkovišti poplakala. Sklo mám dávno vyměněné akorát mám od té doby pocit, že úplně dole /u palubní desky/ nejvíc na středu to sklo jakoby zvětšuje. Nemohu to srovnat s originálem. Máte to taky? Jinak fajn lidé v Praze mi auto několikrát obešli celé hodně do hloubky klíčem a to je daleko smutnější než kamínky na dálnici. Tam to nikdo schválně nedělá.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 24.01.2008 20:31

Monika píše:Pro auto jsem si byla v pátek a v sobotu ráno jsem najela na D1 a asi po 10-ti ujetých metrech přiletěl šutérek a bylo :( Moooc hezky jsem si na parkovišti poplakala. Sklo mám dávno vyměněné akorát mám od té doby pocit, že úplně dole /u palubní desky/ nejvíc na středu to sklo jakoby zvětšuje. Nemohu to srovnat s originálem. Máte to taky? Jinak fajn lidé v Praze mi auto několikrát obešli celé hodně do hloubky klíčem a to je daleko smutnější než kamínky na dálnici. Tam to nikdo schválně nedělá.

Hm ty lidi s tím klíčem já nikdy nepochopím...to je hodně smutné...
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod snike » 24.01.2008 20:51

Monika píše:Pro auto jsem si byla v pátek a v sobotu ráno jsem najela na D1 a asi po 10-ti ujetých metrech přiletěl šutérek a bylo :( Moooc hezky jsem si na parkovišti poplakala. Sklo mám dávno vyměněné akorát mám od té doby pocit, že úplně dole /u palubní desky/ nejvíc na středu to sklo jakoby zvětšuje. Nemohu to srovnat s originálem. Máte to taky? Jinak fajn lidé v Praze mi auto několikrát obešli celé hodně do hloubky klíčem a to je daleko smutnější než kamínky na dálnici. Tam to nikdo schválně nedělá.

Tvého autíčka je mi líto, bohužel se stále najdou mezi námi vandalové, kteří pro potěšení ničí cizí majetek ;-) Kde se ti to v Praze stalo?
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Beda » 24.01.2008 22:20

@Monika
Ach ty lide :no:

Ja uz do Prahy radsi jezdim vlakem, nez abych tam nekde musel nechat stat auto :|
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod mony79 » 24.01.2008 22:28

Tak cca po 6 týdnech ježdění jsem jela jednou z práce a od protijedoucího auta najednou vyletěl šutřík a rovnou mě do horního levého roku. Vždy, když se mi opotí sklo, tak je kolem té "ďupky" kolečko. Není to velké, ale byla jsem z toho smutná.
Ale ještě k vandalismu: Jezdím po vysočině s pražsou SPZ a vůbec nemám dobrý pocit, když auto nechám někde stát. Tady většina lidí "pražáky" nemiluje :x a pokaždé, když se vracím k autu, tak čekám, kdy bude poškrábané. :huh:
mony79 Žena
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 24.01.2008 22:37

Mony píše:Tak cca po 6 týdnech ježdění jsem jela jednou z práce a od protijedoucího auta najednou vyletěl šutřík a rovnou mě do horního levého roku. Vždy, když se mi opotí sklo, tak je kolem té "ďupky" kolečko. Není to velké, ale byla jsem z toho smutná.
Ale ještě k vandalismu: Jezdím po vysočině s pražsou SPZ a vůbec nemám dobrý pocit, když auto nechám někde stát. Tady většina lidí "pražáky" nemiluje :x a pokaždé, když se vracím k autu, tak čekám, kdy bude poškrábané. :huh:

Ju,ju,lidi by potřebovali sekat ruce jako ve středověku aby si pamatovali že nemají šahat na cizí věci.Jinak by to bylo škoda MONY má fakt pěkné autíčko a hlavně v té barvě je super.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mony79 » 24.01.2008 22:40

Anonym píše:
Mony píše:Tak cca po 6 týdnech ježdění jsem jela jednou z práce a od protijedoucího auta najednou vyletěl šutřík a rovnou mě do horního levého roku. Vždy, když se mi opotí sklo, tak je kolem té "ďupky" kolečko. Není to velké, ale byla jsem z toho smutná.

Ju,ju,lidi by potřebovali sekat ruce jako ve středověku aby si pamatovali že nemají šahat na cizí věci.Jinak by to bylo škoda MONY má fakt pěkné autíčko a hlavně v té barvě je super.

Taky bych byla pro zavedení tělesných trestů. Žádný šrám by mému broučkovi neslušel, ale ani žádnému jinému autíčku. :bored:
mony79 Žena
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion