Skrabance z parkoviste a ine nehodicky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 20.12.2007 15:28

Kužel píše:
Moje barva není metla a je měkká až dost, po prvním sněhu který napadl na neumyté auto a pak ze sřechy sjel, mně tam zůstalo pár nehezkých škrábanců ale což život jde dál, nase... to ale dá se to pak jen rozleštit atd.

jojo, rozlestit nejakym super voskem, pokud to nejsou extra hluboke ryhy, tak to vubec nepoznas :-)
jinak ja pouzivam Turtle Wax s teflonem, hodne dobre jsou pripravky Porzelack (na jedne rucni mycce u nas ve meste je pouzivaji a vydrzi to na aute hodne hodne dlouho) :-)
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jakub » 20.12.2007 15:33

Turtle Wax jsem tam už taky napatlal. Jako základní ochrana to je dobré, i když ne tak jako Platinum od Horsta Fuchse co odolá i diabolkám a na kapotě jdou smažit vajíčka letlampou. :lol:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod max » 20.12.2007 15:50

Na kamínky a různé malé poničení laku je z hlediska viditelnosti nejlepší bava stříbrná neboť, když máš tmavší odstín tak po odloupnutí je vidět světlý podklad, který je tím zvýrazněn. U stříbrné barvy ten podklad není tak kontrastní. Navíc i pokud máš auto špinavé, tak na stříbrné to není tak viditelné, jako na tmavších barvách.

PS: Možná by se tento postřeh hodil spíše do předmětu "Jakou barvu vozu máš a preferuješ" ale myslím si, že se tento můj postřeh dá vložit i do tohoto předmětu.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 20.12.2007 16:07

Anonym píše:Vláďo nestraš,to by byl.lak,blinkry,řízení,tlumiče,rez a co ještě ju radio,motor co škube, apod.No museli na něčem uštetřit když to prodávají za lidovou cenu!Ju,ju.

REZ??????????????? sis dělal srandu nebo už tu má vážně někdo takový problém???? jinak ten lak asi nebude nejvrdší. myl jsem auto tak po 4 měsících od koupi, už se na to nedalo dívat :lol: , a to spešl jemným kartáčem přímo na nový lak a stejně když se přihlídneš tak ho to KUR*VA poškodilo :x :help: sem myslel že vyletím z kůže!!! ale teď přes zimu je to zase jak prase tak to neřeším a skoro sem na to zapoměl.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.12.2007 17:42

MAX píše:Na kamínky a různé malé poničení laku je z hlediska viditelnosti nejlepší bava stříbrná neboť, když máš tmavší odstín tak po odloupnutí je vidět světlý podklad, který je tím zvýrazněn. U stříbrné barvy ten podklad není tak kontrastní. Navíc i pokud máš auto špinavé, tak na stříbrné to není tak viditelné, jako na tmavších barvách.

PS: Možná by se tento postřeh hodil spíše do předmětu "Jakou barvu vozu máš a preferuješ" ale myslím si, že se tento můj postřeh dá vložit i do tohoto předmětu.

No mám pod tím tmavě šedou barvu..tak si říkám je to základovka a nebo plech???A vidět to je..aspon mé oči to místo pořad přitahuje..koupím stříbřenku na kamna a máznu tam a bude klid... :lol: :lol:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 20.12.2007 20:49

vladislav píše:
MAX píše:Na kamínky a různé malé poničení laku je z hlediska viditelnosti nejlepší bava stříbrná neboť, když máš tmavší odstín tak po odloupnutí je vidět světlý podklad, který je tím zvýrazněn. U stříbrné barvy ten podklad není tak kontrastní. Navíc i pokud máš auto špinavé, tak na stříbrné to není tak viditelné, jako na tmavších barvách.

No mám pod tím tmavě šedou barvu..tak si říkám je to základovka a nebo plech???A vidět to je..aspon mé oči to místo pořad přitahuje..koupím stříbřenku na kamna a máznu tam a bude klid... :lol: :lol:

No, zatím nic.Ale jsem na ten lak zvědavý po zimě.Aby to nedopadlo jak u Olcitu kdy se lak po roce skoro umyl.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.12.2007 20:53

Anonym píše:
vladislav píše:

No, zatím nic.Ale jsem na ten lak zvědavý po zimě.Aby to nedopadlo jak u Olcitu kdy se lak po roce skoro umyl.

No nesmíš to mejt ředidlem pak nám to snad dva-tři roky vydrží..... :lol: :lol:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 20.12.2007 20:56

vladislav píše:
Anonym píše:
vladislav píše:

No nesmíš to mejt ředidlem pak nám to snad dva-tři roky vydrží..... :lol: :lol:

Tak ředidlem to mít nebudu a snad to teda vydrží.Nějak těm barvám ředitelným vodou nevěřím.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.12.2007 20:59

Nestahujme kalhoty ..brod je ještě daleko..ono to zase nebude tak hrozné.... :no: :no:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 20.12.2007 21:01

vladislav píše:Nestahujme kalhoty ..brod je ještě daleko..ono to zase nebude tak hrozné.... :no: :no:

Vyhrál jsi!!!
Návštěvník

km @ l/100km

Ťukanec od kamínku

Příspěvekod Návštěvník » 28.12.2007 15:25

Téma začalo "první ťukanec od kamínku na přední kapotě". Ale když ten kamínek potvora letí o kousek výš, tak je z toho první ťukanec na předním skle. Prasklinka cca 15mm proti spolujezdci. Už jste to někdo řešil ?
Návštěvník

km @ l/100km

Re: Ťukanec od kamínku

Příspěvekod bob17 » 28.12.2007 15:35

Angel píše:Téma začalo "první ťukanec od kamínku na přední kapotě". Ale když ten kamínek potvora letí o kousek výš, tak je z toho první ťukanec na předním skle. Prasklinka cca 15mm proti spolujezdci. Už jste to někdo řešil ?

Na STK s tím asi neprojdeš. Když jsem viděl ceny skla na cee'da, tak si určitě připlatím za připojištění čelního skla, spoluúčast bývá cca 500,- Kč.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 28.12.2007 15:35

Co chceš v tuto chvíli řešit,jestli máš připojištěné sklo,tak uplatnit pojistku nebo na to by se měla vztahovat havarijní pojistka,myslím že jí bude mít každý a kdo né tak je hazardér.Při silniční kontrole můžeš vyfasovat pokutu,čelní sklo má být neporušené.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 28.12.2007 16:26

V dnešní době bych bez připojištění čelního skla u svého auta na silnici nevyjel ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 28.12.2007 16:40

Na Peugeotu mi prasklo samovolně přední sklo v záruce.......vyměnili ho bez problémů....ale ted nevím jak je to s tím připojistěním předního skla??Myslím,že některé pojištovny to hradí jen do částky 5000Kč..opravte mě jestli se pletu..... :huh: :huh:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion