Převodovka - řazení

Trápí Vás něco na voze?

Re: Převodovka - řazení

Příspěvekod lisak1979 » 11.03.2010 20:40

majopa píše:Mám nabehané 7500km, radenie rýchlostí (1-5) mi ide zatial bez problémov. Ale zato spiatočka mi tam neskočí niekedy ani na 3krát :o . Čo ma kámoš Ceeda ma ten istý problem. Keď pôjdem na garančku tak im poviem nech sa na to pozrú.

Já mám také problém se zpátečkou na Cee'du 1.6 CRDi. Zmiňoval jsem to na první servisní prohlídce a technik mi řekl, že to mám ještě nechat, že si to možná ještě sedne, ale pokud se to nezlepší do druhé prohlídky, tak že by se to mělo řešit. Mám najeto 20500 km. Tak jsem zvědav, zatím je to stejné.
lisak1979 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia cee'd (2009)
30 km @ 6.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Mirek28 » 11.03.2010 20:59

@ Bosyboss, Alena

Výměna motorku ostřikovačů v rámci záruky, stříkalo to jen do 1/3 okna, více v tématu Závady - Mrznoucí ostřikovače, skoro na konci.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 11.03.2010 21:27

Striekolo Ti to do 1/3 kaď auto stojí, alebo za jazdi?
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod figaro » 16.03.2010 19:14

Niekolko prispevkov vyssie som popisoval moje problemy s radenim. Odvtedy som bol s autom uz dvakrat v servise. Prvykrat skontrolovali kulisu radenia. Vraj nezistili nic neobvykle. A ani to nepomohlo. Vcera som bol asi po dvoch tyzdnoch v servise znova pretoze problemy stale pretrvavali a zhorsovali sa. Ked som za jazdy vyradil rychlost do neutralu a potom som chcel opatovne zaradit 3 alebo 4, radiaca paka isla velmi tazko a musel som ju tlacit velkou silou. Dokonca uz ani nepomahalo opatovne vysliapnutie spojky. Vraj sa im zavadu podarilo zistit a odstranit. Na moje prekvapenie zle radenie mala na svedomi spojka a nie prevodovka. Spojka bola podla servisu nedostatocne odvzdusnena co sposobovalo, ze pri preradovani ju celkom nevyplo a synchrony nemohli pracovat stopercentne. Este vraj vymenili nejaky valcek. Dufam, ze som sa vyjadril spravne, pretoze ja som technicky antitalent. Viem si tak nanajvys vymenit koleso a natankovat benzin :oops:
Tak som zvedavy ci toto bola pricina mojich problemov s radenim. Budem to niekolko dni sledovat ci to uz teraz bude v poriadku. Ak nie, maju ma tam znova. :D
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod dark-knight » 18.03.2010 09:11

Sledujme, ze tych problemov s prevodovkami je docela dost. Ja som mal iba zo zaciatku trochu problem so zaradenim spiatocky, obcas sa stalo, ze nechcela zapadnut. Podobna vec sa mi stavala este na Fabii pri raradovani prveho stupna. Nastastie po 13000 km zatial vsetko vpohode. :thu: Samozrejme dufam, ze situacia sa ani nezmeni :)
It's not who I am underneath, but what I *do* that defines me.
Kia Xceed
dark-knight Muž
Uživatel fóra

Kia XCeed (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod alena » 18.05.2010 11:18

Tak sem byla na 1. garanční prohlídce a reklamovala sem aj špatně řazení 1. a 2.stupně. Bylo mi řečeno že seřídili kulisu a vyměnili olej. Docela mne zarazilo že za olej sem musela platit když je to v reklamaci. Na otázku proč musím za olej platit mi bylo řečeno že olej se nedá reklamovat a že mi tam dali lepší plnou syntetiku. A kdyby to nepomohlo tak budou muset vyměnit převodovku. Má někdo zkušenosti komu měnili olej v převodovce ohledně reklamace jestli za to platil?
alena Žena
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
19860 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Stefi » 18.05.2010 11:27

Mně měnili těsnění pod hlavou a ještě jeden mezi chladič a oleje šli na vrub KMCZ, byla to reklamace :|
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod TomiKo » 25.05.2010 20:40

Tak u mne standardní problém s řazením z jedničky na dvojku, kdy to trochu přidrhne. Jednoho krásného dne však nastala větší legrace. Při zajíždění na parkoviště jsem tam bez jakéhokoliv násilí zařadil zpátečku a ona to nebyla zpátečka, ale něco mezi. Takže řadící pákou něšlo hnout, jistící kroužek zaseklý a zablokovaná kola a docela jsem tam překážel. Povolal jsem :kia: Assistance, zafungovali rychle a bez problémů. V servisu nic nenašli, podařilo se to silou větší než malou vrátit, seřídili a promazali.
TomiKo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
30000 km @ 5.6 l/100km

Příspěvekod Jakub » 26.05.2010 07:08

@TomiKo

V převodovce je pojistka proti zařazení dvou rychlostních stupňů najednou. Třeba ji tam nenamontovali. Pochybuju, že servis kvůli tomu rozebral převodovku aby to zkontroloval.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod marhalu » 26.05.2010 08:20

Tak něco podobnýho se stalo když auto přivezli do salonu. Sundávali ho z návěsu a zasekla se jim taky řadička. Museli ho odtlačit. Čekalo se až přijede technik ze závodu a povolí výměnu převodovky. Pak jsem ještě musel čekat na novou převodovku další týden. Nevím co bylo závadou. To mi neřekli ale pro mě to dopadlo dobře :thu:
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod TomiKo » 14.07.2010 13:13

Převodovku nerozebírali, uvidíme co bude dál, tiše doufám, že nic. Závada je to nepříjemná protože s autem se nedá ani hnout. Představa, že se to stane někde na Argentinské v půl osmé ráno je děsivá... :cry:
Teď všechno chodí hezky, dokonce se zdá, že i to přidrhávání při řazení dvojky je méně zřetelné.
TomiKo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
30000 km @ 5.6 l/100km

Příspěvekod Tony » 16.07.2010 11:37

mám zřejmě stejný problém jako figaro.
kulisa mi jde hrozně ztuha. když dám na neutrál páku do krajní pozice tak se nechce ani vrátit! o řazení ani nemluvím... byl jsem to reklamovat v servisu jak sem byl na garančce a promazali lanka a týden to bylo ok ale je to zpět a čím dál horší. tak tomu dávám ještě chvilku a jdu reklamovat znovu no a když to nepomůže tak při 3x reklamaci budu chtít novou převodovku
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod mbiron » 16.07.2010 15:16

Tony píše:mám zřejmě stejný problém jako figaro.
kulisa mi jde hrozně ztuha. když dám na neutrál páku do krajní pozice tak se nechce ani vrátit! o řazení ani nemluvím... byl jsem to reklamovat v servisu jak sem byl na garančce a promazali lanka a týden to bylo ok ale je to zpět a čím dál horší. tak tomu dávám ještě chvilku a jdu reklamovat znovu no a když to nepomůže tak při 3x reklamaci budu chtít novou převodovku

Mam pocit ze to je kulisa a ne prevodovka a pokud mas defend tak i zde muze byt problem.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod mirble » 26.10.2010 21:17

figaro píše:Niekolko prispevkov vyssie som popisoval moje problemy s radenim. Odvtedy som bol s autom uz dvakrat v servise. Prvykrat skontrolovali kulisu radenia. Vraj nezistili nic neobvykle. A ani to nepomohlo. Vcera som bol asi po dvoch tyzdnoch v servise znova pretoze problemy stale pretrvavali a zhorsovali sa. Ked som za jazdy vyradil rychlost do neutralu a potom som chcel opatovne zaradit 3 alebo 4, radiaca paka isla velmi tazko a musel som ju tlacit velkou silou. Dokonca uz ani nepomahalo opatovne vysliapnutie spojky. Vraj sa im zavadu podarilo zistit a odstranit. Na moje prekvapenie zle radenie mala na svedomi spojka a nie prevodovka. Spojka bola podla servisu nedostatocne odvzdusnena co sposobovalo, ze pri preradovani ju celkom nevyplo a synchrony nemohli pracovat stopercentne. Este vraj vymenili nejaky valcek. Dufam, ze som sa vyjadril spravne, pretoze ja som technicky antitalent. Viem si tak nanajvys vymenit koleso a natankovat benzin :oops:
Tak som zvedavy ci toto bola pricina mojich problemov s radenim. Budem to niekolko dni sledovat ci to uz teraz bude v poriadku. Ak nie, maju ma tam znova. :D

zdravím, mám úplně stejné příznaky, při řazení jde řadička z jednotlivých stupňů velmi ztěžka, neslyším žádné pazvuky, ale jde to prostě ztuha, jak kdyby se pohybovala v nějaké velmi husté hmotě, kterou to špatně prochází. ještě jsem nebyl reklamovat, ale budu muset. zdá se, že se to zhoršuje, tak doufám, že do toho servisu ještě dojedu :-) a ne jen na jeden převodový stupěň. ty diskuse jsou tu skvělé, doufám, že nám budou naši mazlíčci dobře sloužit a poslouchat. po návštěvě servisu dám info co a jak dělali a zda se upravilo.
mirble Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mirble » 27.10.2010 14:27

tak jsem se objednával do servisu KIA a popisoval jsem jim pro začátek příznaky, bylo mi řečeno, že jsem si vadu způsobil sám a to tím, že jsem zamknul řadící páku na jedničce místo na zpátečce. mám medvěd block originál namontovaný přímo od prodejce auta. zaprvé si myslím, že by to ani zamknout jít nemělo, za druhé si myslím že mě na to měl někdo upozornit pokud už mají tuto zkušenost. tuto opravu chtějí totiž zaplatit. co si o tom myslíte? mám zafixováno, že prodejce dokonce tvrdil, že je úplně jedno jestli zamykám zpátečku či jedničku, že to funguje na obojím. prosím o rychlý help.
mirble Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Závady