predne loźiska na kia rio.

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

predne loźiska na kia rio.

Příspěvekod petokilian » 08.06.2009 14:45

Vćera som sa vracal z Blavy,pred Trenćinom taky hukot od prednej napravy,zastavil som na prvej benzinke čo sa robi.myslel som ,źe sa dačo uvolnilo,nić.tak som dośiel domov,radio na plne pecky.dneska som bol v servise,jednoźnačne to su loźiska,vravim mu mam nabehane 12000km,povedal že sa to stava,ale že ich nemaju na sklade taj keď pridu tak ma zavolaju,ešté podoktnul,či som nepadol dakde do jamy.ze zaruka je do 20000km na nich,takže vymena v zaruke.sevas. :kia:
petokilian Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Marek_Km » 08.06.2009 16:49

Nic moc, na Favoritovi se mi začaly ložiska ozývat kolem najetých 200 000 km... Ale může se stát, že se natrefí na špatný kus.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod fryvald » 10.06.2009 09:17

Najskor vadny kus, ja mam nabehanych 30 000 a nic, ale kolega, co kupoval do firmy ma cez 100 000 a boli ok
fryvald Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2008)
44000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Mexican » 10.06.2009 10:07

mne menili lozisko na LP kolese pri 30 000km, borec mi spominal ze to bol 2 pripad za 3 roky. Loziska su u Accenta a Rio asi rovnake. Nemas pripadne disky ktore nie su v TP? (sirsie resp ine ET)
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod petokilian » 10.06.2009 15:34

Sevas,dnes som bol v servise,či uź pŕiśli tie ložiska ,ešté nie pritom som to nahlasil v pondelok rano,dost to huči ,maximalka 50km,viac sa neda ,je to dosť počuť,popritom som zistil predne gumy mi derie z vonkajśiej strany,tak som mu to povedal,že treba spraviť aj geometriu,tu si mam hradiť sam,stale mi tvrdil ,źe som musel dakdě ppadnu´t do diery,to su ale servismani.uź viem prečo všetci čo kupovali auta ako ja tak chodia na garanćky do dol,kubina či do banske bystrice.to je ochota,pritom je to v zaruke,fakt veľa zaleži na ochotě a pristupe.ˇu davnéjšie som bol u nich ,že sa mi chveje volant pri vyššich rychlostiach tak mi povedali ,že je to dobre.
nemožu nebo nechcu priznať ,že to može byť aj vyrobna vada ložiska,tak si myslim ,źe tiež asi zmenim servis.čautě.
petokilian Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Re: predne loźiska na kia rio.

Příspěvekod greenca » 10.06.2009 20:49

petokilian píše:Vćera som sa vracal z Blavy,pred Trenćinom taky hukot od prednej napravy,zastavil som na prvej benzinke čo sa robi.myslel som ,źe sa dačo uvolnilo,nić.tak som dośiel domov,radio na plne pecky.dneska som bol v servise,jednoźnačne to su loźiska,vravim mu mam nabehane 12000km,povedal že sa to stava,ale že ich nemaju na sklade taj keď pridu tak ma zavolaju,ešté podoktnul,či som nepadol dakde do jamy.ze zaruka je do 20000km na nich,takže vymena v zaruke.sevas. :kia:

O té záruce nic nevím,pokud vím,tak na RIO je 5let,nebo 120tis. km
Měnily jsme taky u jednoho Ria přední ložiska,které mělo najeto 25tis.km a bez jakýchkoli problémů.
Doporučuji vyměnit servis za jiný.
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod petokilian » 15.06.2009 17:01

Ahoj tak som dnes bol v Motor Car v Banske Bystrici,prave ložisko odišlo,pristup na jednotku,umytie auta aj dezinfekcia klimy,ostal som prekvapeny pristupom,posedenie v kaviarni a pozeranie na monitor ako mi robia auti,zkratka to je pristup k zakaznikovi.sevas
petokilian Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod ombreluk » 13.01.2010 08:49

Tento tyden jsem byl taky menil jedno lozisko a vzpery na obou stranach a mam najeto 20 000km. Tak doufam ze se jedna jenom o spatny kus ve vyrobe :( :kia:
Kia rio, orange , koupil 14.12.2008, teď najeto cca 17 000km =)
ombreluk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Rio II (2008)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod belize » 21.02.2010 23:08

Obávám se, že obdobný problém mám také. Při rychlosti kolem 60 km/hod je slyšet nepříjemný zvuk něco ve stylu hučení. Pouze mám pocit, že se zvuk ozývá od PZ kola. Zítra budu volat do servisu a dozvím se více. :?:
Naposledy upravil belize dne 01.03.2010 19:47, celkově upraveno 1
Nevadí mi názor jiných lidí, ale to že mi ho chtějí vnutit.

S. Johnson
belize Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2007)
53000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod belize » 01.03.2010 19:25

Než jsem se dostal k telefonu dal jsem se do řeči s kolegou, který je fanda do autíček(fiat) a s oblibou se v nich vrtá. Dali jsme se do řeči a po projížďce mě jisto jistě přesvědčil, že ložisko to není ani náhodou. To by prý skučelo pořád a čím rychleji bych jel tím více by naříkalo. Jako příčinu hučení naznaznačil nedostatek oleje v diferenciálu. Má někdo zkušenosti s obdobným problémem. ??? :thd:

S. Johnson
belize Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2007)
53000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod belize » 18.03.2010 22:03

Tak jsem se ukázal jako totální pako. V servisu nic neobjevili. Auto projeli, zvedli na hever a nic. Závěrem je konstatování, že se jedná o běžnou záležitost hučení zimních kol na jaře. :?

S. Johnson
belize Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2007)
53000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod stevefun » 21.05.2010 23:51

tiez mám s prednym ložiskom problem, najprv sme si mysleli, že to bude elektron ved tie diery ...staci si jednu nevsimnut a dovi dopo, ked ani to nie tak dalsia moznost boli ze pneu 205/50 ze to bude z toho ...v 37.000 km by ma ani z daleka nenapadlo lozisko :(
1996 - xxxx Daewoo Espero 1.5 Rubínovo červená
2006 - 2013 :kia: Rio Sporty 1.4 Olive Gray --- predaná---
2013 - 2016 :kia: Cee´d 1.4 Sand Track --- predaná ---
2016 - xxxx :kia: Sportage 1.7 CRDi DarkGun Metal
stevefun Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
92000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Baki69 » 22.05.2010 08:54

Já měnil přední ložisko poprvé na cca. 90.000 km, ale vím že odchází i třeba na 30.000 km. :cry: Dokonce mi tuto skutečnost potvrdily i v :kia:
Baki69 Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2005)
130000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Rada Haryk » 26.06.2010 13:08

Ahojky,tak asi mám také problém s ložiskem,ale asi v zadu.Měl jsem originál pneu Hankook a začali hučet :x .Tak jsem si myslel že to bude asi ložisko někde na autě,ale když jsem přijel do servisu tak mi tvrdil technik že to jsou pneu a ne ložiska.Tak jsem koupil pneu Fulda Carat Progresso a hučení neustalo :? .Jel jsem znovu do servisu a opět mi bylo sděleno že to jsou zese pneu.Hučení je slyšet stále :x .Tak jsem koupil nové pneu Continental eco 3,(Fuldy si vezme bratr na Lagunu),a ani na Continentálkách není klid a hučení je slyšet stále :x ,slyším to zezadu z kufru za řidičem.Můžou to být ložiska....
Rio II 1.4 16V Tropical Red Active Plus
Rada Haryk Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2008)
175000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod BatoNR » 08.12.2011 15:49

trosku z inej temy: Menil uz niekto z vás lozisko na remenici resp. remenicu? Kolko to stálo?

Myslim tu remenicu co je ceeeeelkom hore, tu co je najvyssie umiestnena zo vsetkych. Ak sa nemylim tak sluzi na hydraulicky posilovac. Ked som bol na garancke tak mi vraveli ze aby som sa pripravil na vymenu lebo obcas tenucko zapiskala na kratku chvilu. Teraz ako sa ochladilo tak uz ho je viacej pocut. V kabine je ticho a je to pocut iba pri otvorenej kapote.
Kia Rio Sporty
Nitra 05/2008
BatoNR Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2008)
50000 km @ 7.1 l/100km

Další

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy