4x4

Trápí Vás něco na voze?

4x4

Příspěvekod luckystrike » 17.12.2009 12:52

Zdravim

Chcem sa opytat uzivatelov Kia Sorento ako to mate teraz v zimnom obdobi (po snehu) so 4x4 pohonom. Neviem ci je u mna ten problem ale pri pohynani zo snehu mi nezabera predny nahon, iba zadny... To znamena ze pri pohynani z krizovatiek na ktorych je vrstva snehu mam celkom problem sa pohnut, lebo ma automaticky predbieha zadny nahon...
Tak isto aj ked sa potrebujem rychlejsie rozbehnut tak mam problem udrzat auto v rovine... stale ma predbieha "zadok"

Je to aj u vas tak? Moze mi niekto blizsie popisat spravanie sa 4x4 nahonu konkretne na snehu???

Mam KiaS 2005 2.5 CRDi.... rezim AUTO/LOW

VDAKA
luckystrike Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: 4x4

Příspěvekod Jirka N. » 17.12.2009 15:47

Ahoj a příčina může být ve spálené pojisce ( snad 13, ale bez záruky). Dále ve vadných lamelách spojky v rozdělovací převodovce, nebo chyba v řídící jednotce předního náhonu. Taky můžou být znečistěné senzory v převodovce co snímají otáčky na výstupu ke kardankám. To se stává starým a znečistěným olejem.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod luckystrike » 17.12.2009 21:31

Diky ti moc ! Dame to spravit a budem ta informovat co bola pricina... :drink:
luckystrike Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ivanhoe » 23.12.2009 13:43

mám rovnaký problém so 4x4 a objednali ma do servisu až 4.1.2010, preto ak by si to mal odstránené skôr tak daj vedieť, nebaví ma robiť hodiny na každej odbočke, práve kôli 4x4 som kúpil auto a nakoniec to nefunguje!!!!!????

Ďakujem za každé info

Sorento 2,5 CRDi tiptronic r.v.2005, AUTO/low
ivanhoe Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod luckystrike » 11.01.2010 09:22

ivanhoe píše:nebaví ma robiť hodiny na každej odbočke, práve kôli 4x4 som kúpil auto a nakoniec to nefunguje!!!!!????

PRESNE TO robi aj mne ! neznasam to... suvisla vrstva snehu a ja nemozem pridat kvoli tomu ze ma otoci...

PS: nerozumiem tomu,,,, ked je vonku sucho, tak fičí predný nahon a zadný dopína len ked mu dam kickdown a to niekde na kamienkoch... ale naopak ked je sneh tak ide zadny nahon a predny vobec nie...
luckystrike Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod kvoco » 12.01.2010 22:52

aj mne sa par krat stalo ze ked som v zakrute na snehu pridal tak skoro hodiny, treba byt opatrnejsi, podla mna je to dan za to ze to ma zadny nahon a predok kym zopne tak uz robis hodiny
kvoco Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod ivanhoe » 13.01.2010 16:17

tak som bol v servise a všetko ok, predné kolesá zapínajú, no bohužiaľ je tam nejaké oneskorenie, potom som to skúšal na zasneženom parkovisku s vytočeným volantom na maximum, aby som cez stiahnuté okno videl na predné kolesá a skutočne to pekne pri prešmyku zapína aj keď s oneskorením, no bohužiaľ pri vychádzaní na križovatku fyziku neoklameme a ani elektronika. No a samozrejme som sklamaný, že to nemá ESP, ktoré by to trošku skorigovalo, ale všetko je vec zvyku. Mal som už auto so zadným náhonom, tak som musel oprášiť staré skúsenosti. Ďalšie SUV kúpim s predným permanentným náhonom a aby pripínalo zadný, inak som so sorentom spokojný. :SK: :thu:
ivanhoe Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Jirka N. » 13.01.2010 19:51

Ahoj a kup si Sorento od roku 2007 a s permanentí 4x4. Já má jedno z posledních vyrobených Sorent a mám i ESP. Auto jezdí v hlubokém sněhu jako tank a to nejlépe s vypnutým ESP, které ovlivňuje trakci. Lepší auto se jen tak nenajde, ono má taky jinou řídící jednotku než starší Sorenta a reakce pohonu je podstatně rychlejší.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rspeed » 24.01.2011 21:21

... to oneskorenie maju asi vsetky starsie auto - stvorkolky .... mne sa to paci lebo viem auto dostat do kontrolovaneho smyku a teda je to zabavnejsie ...
Som NISMO positiv: Nissan Primera P 11C-144, 2.0 103kw
Vpripade potreby : Kia SORENTO 2.5 CRDi EX, nadstavena prevodovka
rspeed Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod IGY77 » 31.01.2011 02:46

Ahojte Sorentaci.
Len tak z dlhej chvile som si kukol, ake mate trapenia. Ja som svojho casu musel riesit dost zlozite opravy na mojom Sorente . No popravde po navsteve Kia servisu a po zisteni a uisteni sa, ze sa tam pomoci v ziadnom pripade nedockam som mohol spravit iba jedno. Hladal som pomoc inde. Lenze mechanici, ktori robia doma sa do kie velmi nehrnu a na nete nebol nikto, kto by naozaj vedel co s takymto problemom urobit. Tak som sa zdravo nastval a povedal si, ze ked sa chcem vozit, tak to musim spravit sam. Pozhanal som si vsetky dostupne podklady a opravil som si to sam.

Pisem to tu nie preto , aby som sa pochvalil, ale preto, lebo nemam problem pomoct komu kolvek z Vas. Zopar takychto rozvodoviek už som dal do poriaku. Mam doma diely na vsetky rozvodovky pre Sorenta a aj dake diely na Sportage.
Ak by niekto potreboval pomoct moj email je IGY77@azet.sk

Tu su odkazy od par ludi co som im pomohol:

http://forum.autobazar.eu/kia-sorento-d ... 0902364996
IGY77 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Závady