Co vybrat?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Co vybrat?

Příspěvekod olin » 07.01.2010 11:40

tonyp píše:.... Ak beres kratku verziu tak mozno 1.4 benzin, ale na SW nestaci.....

Dovolil bych si důrazně, ale opravdu velmi důrazně nesouhlasit ... :no: :no: :no: :!:
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Kryshna » 07.01.2010 11:58

TonyP: diky za info... no u me je celkove problem, ze toho moc nenajezdim... takze z logiky veci bych mel asi spis volit 1.6 nebo 1.4... ale zase bych si rad uzival konecne taky jizdu v tichosti a s dostatecnym odpichem, neb Cerato je silene urvane uz od 3,5 tisic a strasne pomale... uz aby bylo z domu.
Takze na 5. pri 140 toci 2950... hmm to jsem zvedav, kolik to bude na tu 6tku...
Co se tyka vybavy, tak mam pocit, ze bych se spokojil uplne maximalne se soucasnou 2010 active plus - mlhovky nepotrebuji, stejne tak vyhrivana sedadla... zase to souvisi s tim rocnim probehem.
Ja hlavne lpim na klime a vyhrivanych zpetnych zrcatkach... ostatni nadstandardni vybava jako el. okenka a stmivac podsvetleni je mi celkem volna ;)
Kazdopadne uz ted vim, ze tu 09 nevezmu i kdyz je za neskutecne peknou cenu - vc. ESP atd... ale me imponuje novy typ 2010 - specialne kvuli novemu image, svetlum, interieru atp. :thu:
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Jauda » 07.01.2010 12:35

koukni na tyto stránky a zkus se s ním spojit... viewtopic.php?f=17&t=462
Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod titanus » 07.01.2010 13:07

tonyp píše:Ak beres kratku verziu tak mozno 1.4 benzin, ale na SW nestaci.

tak s tymto tak isto absolutne nesuhlasim :no: ...nie preto ze mam SW 1.4 benzin a na ine nedam dopustit ale preto ze zakazdym kto sadne ku mne do auta a trochu ho povozim nechce uverit ze je tam 1.4benzin bez turba...vsetci vieme ze mototy (benzi ci diesel) su u KIE neuveritelne podarene...

- je jasne ze podnikatel co spravi rocne viac nez 25.000km a auto casto naklada vecami nebude kupovat benzin ale naftu...

- a k tomu predbiehanu...ak sa clovek mota za kamionom daku dobu tak ma zaradenu taku tychlost aby isiel jeho rychlostou a len hladkal plynovy pedal...cize pri predbiehacom manevre je podla mna jedno ci clovek podradi o 1stupen na diesly alebo o 2 na benzine (aj to iba v urcitych velmi rychlych predbiehacich manevroch) ;)

kazdopadne Kryshna prevez sa aj v dieseli aj v benzine a vyber si podla vnastneho uvazenia a vnutorneho pocitu...tu vsetky rady su zbytocne, jazdit v tom budes ty! zober si papier a pero, sprav dva stpce, do jednohe pis plusy benzinu, do druheho plusy nafty, potom sprav minusi a co tebe vide je tvoj vysledok...u mna to bol benzin, tak mam benzin u teba to asi bude diesel tak si kup diesel...alebo si hod mincou :lol:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 07.01.2010 13:37

Jauda: diky za odkaz... super grafy... z nich mi vychazi, ze rozdil mezi tou 1.6 a 1.4 je vcelku minimalni...

titanus: Mas recht... hodlam zvolit takovy postup ;) a nakonec si mozna i tou minci hodime ;)

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod tonyp » 07.01.2010 16:51

No ano, dala sa cakat odpoved ze 1.4 je aj na SW dost :lol:

Takze upresnim, ja v nom hodne vozim 3 ludi plus kopec veci v kufri... A este priznavam, ze som 1.4 ani neskusal, ja som sa hned zamiloval do naftaku: takze tvrdenie upresnujem pre mna to nestaci a basta :hammer: A naozaj nemam rad silny zvuk motoru skor pokojne pradenie, takze asi tak. :?

Skus si a uvidis a ako pisu ostatny, mozno by si mal prevetrat aj tu 1.4 nech mas komplexny obraz

Vela stastia pri vybere ;)
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod centralnifido » 07.01.2010 22:05

Ahojky , teĎ co to tu čtu tak jsem na vážkách , mám 1.6CRDi 85Kw a jsem s tim max. spokojený i co se týče 5 st. převodovky , najezdím ročně cca 35000 km. a i dost po dálnicích a jezdim tam kolem 160-180 km/h , petka velice dobře zabírá a krasne jede - teď je jen otázka kolik najedeš a podle toho bych se řídil . Na pár jízd v roce je to přepych myslím až zbytečný a dost lidi ze zkušenosti šestka láká ji tam dávat co nejčastěji a tím dost řadí a taky to láká ji tam nechat i pod otáčkami a to je špatné . Můj názor .
centralnifido Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
17600 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod hermenet » 07.01.2010 23:11

tonyp píše:Skus si a uvidis a ako pisu ostatny, mozno by si mal prevetrat aj tu 1.4 nech mas komplexny obraz

Kryshno, jestli budeš provětrávat i tu 1.4ku, tak si pamatuj ten JonnYho graf. Je to ale jednoduchý i bez něj. Tohle říkám manželce: dvojka při dvaceti, trojka při třiceti, čtyřka při čtyřiceti, pětka při padesáti, a neklepe to. Tohle jí neříkám: dvojka při třiceti, trojka při sedmdesáti, čtyřka v kilu, pětka při stotřiceti, a jede to jako úplně jiný auto. :thu: A taky to hodně jinak papá.
(Musel jsem tu poslední větu připsat, protože mám šílený nutkání použít už konečně jednou taky tohohe srandovního smajlíka: :eat: )
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod marhalu » 08.01.2010 09:43

Sice trochu se spoždením ale mám tady pro tebe ty údaje o otáčkách apod.
údaje jsou odhadem odečtený z analogových budíků a spotřeba rovina spíše do mírného kopce... (jo a bylo -6 stupňů)

90 km/h - 1600 ot. - spotr. cca 3-4 l
100 km/h - 1800 ot. - spotr. cca 4-5 l
130 km/h - 2400 ot. - spotr. cca 5 l
140 km/h - 2550 ot. - spotr. cca 5-6 l
160 km/h - 3050 ot. - spotr. cca 7-8 l
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2010 07:55

Ahoj Marhalu... diky za tu praci co sis s tim dal... ;) Mam posledni dny hlavu jako patraci balon a navic jsem dnes obrovsky zklaman, pze pri tomto pocasi si testovaci jizdu neuziju, nebo spis asi ani nezaziju... blbe pocasi, blby snih... tak moc jsem se tesil a nakonec z toho nic nebude :/
Ale do salonu jedeme stejne (jen doufam ze dojedem zivi a zdravi) - alespon si vse prohlidneme a nechame si zpracovat i nabidky na leas a uver, abychom se kdyztak nemuseli vydavat ze vsech penez.
Pritelkyne strasne touzi po nafte, pze chvili jezdila s Passatem s 2.0TDI a tak vi, jaka parada to je... sic Passat bude jistojiste vyrazne lepe utlumen.Jenze kdyz mrknu na naklady na servis (co sem dal Snike), na me kilometry, na kvalitu paliva a potencialni riziko poskozeni velmi namahanych casti motoru - zacinam si uvedomovat, ze 1.6CRDi je pro mne zbytecny a velmi drahy prepych :oops: Mozna radsi vlozim usetrene penize do vybavy Comfort s 1.6 CVVT, nebo 1.4??? Z te mam ale tak trochu strach... je jasne, ze s tim auto jezdi, ale dynamicke parametry musi byt slabe... z logiky veci, ne?

Model 09 nechci i kdyz je mi nabizen za super cenu, precetl jsem vsechny mozne recenze a 2010mi za ten priplatek stoji (u nafty se diky 6kv. vyplati jeste vice...).

Ted bych se rad jeste zeptal, zda mi muze nekdo udelat podobny vycet rychlosti a spotreb jako MARHALU, ale pro motory 1.4CVVT a 1.6CVVT... byl bych Vam neskonale zavazan.

Ted trohu OT a mozna o veci o ktere se nema mluvit :D

Dalsi info je, ze nam byl znamym nabidnut MEGANE III GT... s 1.6 110k a 6kv. za bezkonkurencni cenu 340 tis (standardni akcni cena 354900 + cca 13000 metla)... s metalizou ve vybave Expression, kdyz jsem si porovnal ceny/vybavy - tak mi samozrejme vysel vyrazne lepe Renault... a co vic - jak Blance, tak me lahodi po designove strance mnohem vice, nez Ceed...
Takze jsem precetl mnoho recenzi, projel si fora Renaultaku a zjistil plno zajimavych informaci.
Jak to vypada, tak Renault stale provazi spousta detskych nemoci, ale vetsina jich souvisi s naftovymi motory - na beniny (vyjma 1.4TCE) jsem negativa nenacetl a myslim, ze atm. benziny maji nejvetsi trzni podil u noveho Meganu.Nejvetsi problem jsou praskajici predni sklad - krouceni karoserie? nebo chyba na vyrobni lince.Kazdopadne se to pry nedeje ve velkem meritku.

Nemate nekdo zkusenosti, nebo nejakeho znameho s novym Meganem III? Muze to byt i hatch :)

A dalsi, ted uz posledni otazka... nechal jste si nekdo montovat na KIU dodatecne mlhovky? Je to vubec mozne?

Dekuji za pozornost ;) :kia:

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Axel » 09.01.2010 15:37

Offtopic :
Ohledně zvuku motoru: nejlépe to vystihnul super řidič bílého taxíku značky Peugeot 406 ( v posledním díle již 407) , kdy měl možnost řídit zelený vojenský Peugeout 306 s Airbagy v přéééééééédu a s Airbagy vzáááááááááádu se super citlivostí (i teď když si na tu scénu vzpomenu, tak se valím smíchy :D ) a zeptali se ho co na to auto říká...Tak odpověděl, že je z toho auta nesvůj, protože neslyší motor a jak má vědět co to auto chce když s ním nemluví (vim řek to jinak, šlo jen o volný překlad :) )
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2010 17:43

Tak na me dnes auta opravdu nemluvila :( pouze jsem slysel nastartovany studeny motor 1.6CRDi... pocasi nam proste udelalo caru pres rozpocet.
Kazdopadne jsme zasli do vsech salonu, kde maji auticka o ktera mame zajem.
Prvni byla KIA v Cestlicich... maji cca 35 skladovek za bezkonkurencni ceny vcetne metaliz... vse jsme radne prolezli a byli nadseni.
Jednoznacne rikam, ze Ceed musi mit bud Piston Gray, nebo Phoenix Silver... neskutecne mu to slusi a v kombinaci se 17" koly (ktera ovsem byla na Sirius silver - tusim a kterou bych akceptoval take) naprosty skvost.
Ubsolutne me prekvapil interier na obrazcich se mi libil o dost vice nez v puvodnim ceedu, ale ze na me zapusobi na zivo az tak pozitivne, to bych byval neodhadl 8-) ... jednim slovem nadhera, ta zmena vozu maximalne prospela (specialne volant a zmena barvy spodni casti interieru na cernou a novy panel a pristroje - proste vsechno), radici paka je vyborna, skvele se drzi a prodejce tvrdil, ze jsou upraveny i drahy razeni.Dalsi veci je predni maska - na zivo taktez nadhera, auto vypada mnohem mohutneji a agresivneji a projektorova svetla mu dodavaji luxusnejsi vzhled - skoro jako xenony :P Z kufru jsme nadseni taktez, byt do prostoru zasahuji podbehy.
Dale jsme shledli VENGU... a v realu (v bezove) je oskliva... vyrazne osklivejsi, nez na obrazcich - takze nepresvedcila - ani cenou, ani velikosti, ani realnym vzhledem.
Druha cesta nas zavedla k RENAULTU (u Sporilovske)...
Moc se nam libil design na obrazcich... v realu je predek o dost osklivejsi, navic jsou zde jen obycejna svetla.Co se tyka interieru, vypada opravdu kvalitne, ale ze by na me pusobil lepsim dojmem nez ceed, tak to ani omylem.Interier je na muj vkus moc komplikovany a barevny, nehlede na to ze radici paka je vyslovene hnusna :thd:
Co me zarazilo byly odchlipavajici se plasty na obou GT v salonu - u zrcatek - a navic tyto plasty pusobi velice nekvalitne.V sedadlech se sedelo prijemne - stejne jako v ceedu.Kufr dela dojem vyrazne vetsiho a sirsiho (nejsou tam videt podbehy).Zadek auta je krasny... ale po celkove strance na nas nezapusobil tak jako v tech recenzich a fotkach z netu.
Posledni navsteva byla v AutoPalace... u Fordu
Vzorovy model byl 1.6 v takove divne svetle modre metle (opravdu oskliva barva) a vybave Trend... interier Focusu me na zivo zklamal... plast stredoveho panelu - asi to mela byt imitace kovu - je jednim slovem otresny, neb na me delal dojem jako lacine digitalni hodiny od "sikmacu"... sedadla fajn, kufr delal dojem obrovskeho, taktez bez podbehu - ale je to proste takovy nudny autak... bez emoci s obycejnym interierem - mdly.Mozna to bylo temi silenymi latkami na sedadlech s prouzky.No proste nenadchl.
U vsech aut jsem zkousel usednout na zadni sedadla pote, co jsem si upravil to ridicovo k obrazu svemu (merim 188cm)... nejtragictejsi misto je u Renaultu, pripadal jsem si jen o neco malo lepe, nez v Cliu GrT, ktere jsem zkousel pred nim - navic mi sedadla naprosto nepodpirala stehna.A ani ve Focusu mi nebylo o moc lepe, tam jsem se alespon nedotykal koleny predni sedacky a nohy byly podepreny.V teto discipline u me zvitezil Ceed a u pritulky taky.

U vsech pordejcu mam jeste slibenou testovaci jizdu... ale uz ted je jasne, ze Renault vypadne i presto, ze jsem dostal nabidku na skladovku 333tis na 1.6 s 110k a 6.kv v Expression... v zakladni cervene.Nezaujal mne krom exterieru naprosto nicim a stejne tak pritelkyne byla zklamana.Navic co jsem studoval fora, tak je tu plno detskych nemoci... napr praskajici celni skla... silenost.A dalsi drobnosti... navic plno lidi z jejich fora ma vykyvy ve spotrebe...

Mno, asi mame vybrano - naftu pomalu odsunujeme, neb nam kazdy prodejce rekl ze jsou to pro nas zcela uprime "vyhozene prachy" a maji pravdu... vic nez 10 stejne nenajezdim a ten rozdil ceny budu bud venovat vybave comfort a nebo nakupu nove sedacky do bytu a koupelnoveho nabytku.

Udelal jsem si takovou malou srovnavaci tabulku vsech tri aut a nejhure vysel Focus... nejslabsi motor a vybava... Renault ma vybavu nejlepsi, ale nepresvedcuje a ceed jako jedinny nema ESP... ale cert to vem...
Jsem zvedav jake budou ty testovaci jizdy... kdo bude nejvice urvany a kdo naopak :D

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Axel » 09.01.2010 18:05

Jen dodatek černou barvu spodní části interiéru jsi mohl mít i u před faceliftoveho modelu, ALE mě osobně se ten světlý inetriér líbí víc, když jsem seděl v tom černém, tak jsem si připadal jak v rakvi, prostě to na mě působilo dosti stísněně a úzkostlivě...(samo jen můj názor, 100lidí 100chutí ;) )

To že jsou v kufru vidět podběhy je normální, ty jsou vydět u všeho a pokud někde nejsou, tak je to jen na úkor prostoru, protože se celá stěna posune na úroveň podběhů a dají se tam nějáké schránky, což u tohoto auta s tak obroským prostorem na ,,drobnosti,, pod podlahou je zbytečné, právě kolikrát jsem ocenil ty malé výklenky na boku kufru, když jsem vezl něco dlouhého, pěkně jsem to tam zašpéroval a náklad se ani nepohmul...

Ano interiér šel taky nahou, volant ten bych moc chtěl i ty budíky a i tu řadičku :), ale cose mi nelíbí je že okrajové plasty větráků jsou z lesklého černého plastu a pak se mi nelíbí ty madla u středového tunelu jak navazují na středovou část přistrojovky, už takhle je to dost podsunuté pod tou přístrojovkou a ty madla tam zhoršila přístup...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2010 18:20

No ta madla se mi zase libi a moc ;) vypada to hodne sportovne ;) ale faktem je, ze tam bude asi horsi pristup... ale co :)

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 09.01.2010 18:26

@Kryshna
Jak tu pročítám tvé příspěvky....Já být na tvém místě vezmu Kia Ceed..1,4 benzín 80kW...Nejlepší volba s těch co si tu napsal...Není to v žádném případě slabý motor.. :D Každá značka má své plus a minus..Ale Ceed vycházi ze všech co si uvedl jednoznačně nejlépe.. :thu: :drink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW